PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}

2009
7,4 816 tys. ocen
7,4 10 1 816319
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ ktoś zna muzykę z tego zwiastuna proszę o odp

kubson_2

"My Name is Lincoln" - Steve Jablonsky
"Akkadian Empire" - Audiomachine
"Guardians at the Gate" - Audiomachine

Craven

Craven - wielki pokłon dla Ciebie! :) Też szukałam tej muzyki, ale ciężko znaleźć znawców tematu muzyki filmowej. Dziękuję raz jeszcze za namiary :)

kawo_szka

Audiomachine , Immediate Music , Two Steps From Hell - trzy najbardziej znane grupy ,które robią muze do zwiastunów. Co więcej każdy utwór mi się podoba :>
Dzięki Craven!

DSLMarvel_Behnke

Z tych trzech grup co wymieniłeś najbardziej znam, a właściwie tylko, Two Steps From Hell. Robią niesamowicie świetną muzykę. Gorąco polecam wszystkim tym, którym podobała się muzyka ze zwiastunu do Avatara :) Szczególnie płyty warte przesłuchania to: Dynasty, Legend oraz All Drums Go To Hell ;)

Craven

Guardians at the Gate" - Audiomachine

GENIALNY!!!!!!!!!!!!!!wszystkie wlosy na ciele mi deba stają!!!

kubson_2

Te utwory sa poprostu genialne!!! Za ich sprawą zacząłem słuchac muzyki filmowej. Mam ścieżki z Avatara, Terminatora Ocalenie, Parku Jurajskiego, Władcy Pierścieni i Wyspy. Są super! Czy ktoś mógłby polecić jeszcze jakieś ciekawe płytki???

zioleklukas

Piraci z Karaibów, Gladiator - moje ulubione :)

rAd_

A rowniez Twoim zdaniem My name is Lincoln z Wyspy jest bardzo podobny do motywu glownego z Gladiatora? Przeczytalem to na jednym forum i dochodze do wniosku ze ludzie nie maja juz czego wymyslac:)

zioleklukas

Generalnie Steve Jablonsky jest powszechnie znany jako plagiator ;] Prównaj sobie Now We Are Free z My Name Is Lincoln. Ostatnio słuchając muzyki właśnie z Gladiatora słyszałem motyw z Transformersów (nie pamiętam, który). Nie muszę chyba mówić, który soundtrack powstał wcześniej. Zresztą porównaj sobie Gathering All Na'vi Clans for Battle z Avatara z Might of Rome z Gladiatora.

rAd_

Powaznie? Nie wiedzialem...a ja milaem Jablonskiego za wybitnego tworce. Musze przesluchac te tytuly ktore mi podales bo jestem bardzo ciekaw. Ale naprawde myslisz ze My name is Lincoln byl inspirowany Now we are free? Troche moze jest podobny w jednym momencie ale czy to nie przypadek?! zreszta nie wiem...przeslucham reszte i dopiero sie wypowiem:)

rAd_

Faktycznie My name is Lincoln zajeżdża We are Free - tan poczatek szczególnie he:) Ale i tak bardzo podoba mi się ten utwór!

A zauważyłeś że "Barbarian Horde" z Gladiatora jest strasznie podobne do głownego motywu z piratów z karaibów??? Normalnie byłem w szoku jak to usłyszałem...słucham sobie słucham a tu nagle The black Pearl...

To jest dopiero plagiat - dziwie się ze nikt nie zrobił z tego grubszej afery...chyba ze zrobił, tylko ja nic o tym nie wiem:)

zioleklukas

Niestety James tez powiela... siebie samego...

"the bioluminescence of the night" jak dla mnie to mix "for the love of a princess" z braveheart, z main theme z titanica...

zioleklukas

caly soundtrack do gladiatora komponował hanss zimmer do piratów także wiec nie pierdol głupot