PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 814 tys. ocen
7,4 10 1 814359
6,7 79 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

pierwszy raz film ogladalem na pokazie w silver screen (arkadia) ale ich 3d pozostawia duzo do zyczenia. dlatego jak w temacie zastanawiam sie gdzie udac sie po raz drugi. do pierwszego cyfrowego z najwiekszym ekranem w multikinie 'sala 1' czy do 'starego' imax'a?

ocenił(a) film na 10
alex69go2

Witam bylem w IMAX warszawa...obraz tam niebył cyfrowy..czesto tracil obraz ostrosc+ napisy byly malo widoczne czesto sie zlewały z obrazem..poprostu były niewidoczne..wczoraj byłem raz 2 w cinemacity 3d cyfrowe odrazu widac lepsza jakos bardzo ladne wyraziste napisy jutro ide 3 raz do ZLOTYCH TARASOW MULTIKINA:) S1:) Pozdro

ocenił(a) film na 8
TheBeginninG

tak myslalem - nowoczesne/cyfrowe obrazy 3d nie dadza sobie rady w kinach typu imax

ocenił(a) film na 9
alex69go2

byłem wczoraj na Sadybie i może czasem napisy były mało widoczne i na początku czasem był coś delikatnie rozmazane to i tak się ogaldało świetnie ten film ;]

ocenił(a) film na 10
diaza99

Mam pytanie odnośnie wielkości sali. Chce iść do Cinema-City i mam dwie sale dużą na około 400 osób i małą na 200. Która będzie najlepsza ?

użytkownik usunięty
TheBeginninG

Kolego, a co z jasnością obrazu, czy miałeś wrażenie, że obraz jest za
ciemny? I drugie pytanie, jak wygląda obraz w IMAX? Jest w formacie 16/9
wiec u góry i dołu bedą czarne pasy, ale czy po bokach dochodzi do granic
ekranu. W którym rzędzie siedziałeś??

ocenił(a) film na 9

z góry do dołu nie ma żadnych pasów tylko po bokach ,ale to małe i nie psują przyjemności z oglądania filmu ;]. Czasem napisy wtaczały się w tło ,ale to da się przeżyć i oczy w ogóle nie bolą(przynajmniej mnie ;p). I czasem miałem wrażenie jakbym nie mógł rozczytać napisów ,ale to tylko ja i mój znajomy tak mieliśmy na 5 osób tzn. lepiej było widać napisy jak patrzyłeś jednym okiem... Ale ogólnie film zajebisty !!!; ] te wszystkie mankamenty jakie wymieniłem nie zepsuły mi przyjemności z oglądania filmu :D

użytkownik usunięty
diaza99

Zrobiłem rezerwacje do IMAX bo myślałem że tam zobacze najlepszy obraz.
Trzy dni temu byłem w multikinie i obraz było ciemny i cały film byłem
wkurzony, że nie widzę 30% tego co mógłbym zobaczyć, gdyby ktoś poprawił
jasność.

W którym rzedzie w IMAX siedziałeś??

ocenił(a) film na 10

widze poruszony temat warszawskich kin to pozwolcie, ze sie wtrace - byl ktos w novekino praha na tym filmie ?

ocenił(a) film na 8
TheBeginninG

Ja byłem dzisiaj w Arkadii, jeżeli chodzi o obraz to przede wszystkim trzeba dobrze usiąść! Ja chwyciłem ostatnie 3 miejsca w trzecim rzędzie z prawej, nie dość że na dole i głowę trzeba było podnosić to mi się ledwo napisy w ramkach okularów mieściły, o reszcie obrazu już nie mówiąc... Kiepsko, jeżeli siedzi się zbyt blisko. A, no i zbyt szybkie sceny powodują rozmazanie i nieczytelność obrazu...

ocenił(a) film na 9
Arouser

Byłem wczoraj w Multikinie ZT na sali 1 miejsca K,21. Teraz wybrałbym miejsca 3,4 rzędy niżej. Ekran choć duży ogranicza widok 3D. Poza tym wydawało mi sie, że coś nie tak jest z okularami. Choć przed założeniem zostały dokładnie wytarte, obraz na krawędziach wydawał się rozmyty, w ogóle ostrość obrazu szczególnie w scenach szybkich oraz w pomieszczeniach jest słaba.
Do IMAXA idę 2.01 będę miał więc jakieś porównanie tych dwóch kin.