Czemu do cholery jasnej kolejne auta? disney miał już 4 strzały w stopę przez filmy z tego
uniwersum (jak ktoś nie załapał: "Auta", "Auta 2", "Samoloty", "Samoloty 2"), czemu disney nie zrobi
2 części "Iniemamocnych", to jest dobry materiał na sequel, ale nie lepiej niech studio "Myszki Mikki"
się rozmyśli na temat kolejnej części.
Nie zapominajmy, że to są filmy dla dzieci i moi synowie na przykład bardzo się cieszą z kolejnej części, ponieważ będą mogli zobaczyć może przygody swoich ulubionych bohaterów. I nawet jeśli te przygody są tak niesamowite, że aż niemożliwe, to dzieciom się podobają.
Mnie zresztą też się podobały wszystkie 4 filmy. Aczkolwiek nie twierdzę, że Iniemamocni nie byli super i że mogliby zrobić 2 część.
Cóż, jako dziecko wolałem nowe gwiezdne wojny od starych więc...
A co do tej serii to robią oni kolejne części tylko po to by sprzedawać zabawki, sam nie wiem za co dzieciom spodobała się 1 część (której nie znoszę za braku humoru, okropnego głównego bohatera, nudną i przewidywalną do końca fabułę,) 2 część lubię za sam pomysł bo podobają mi się parodię filmów szpiegowskich oraz złomek w roli głównego bohatera podoba mi się o wiele bardziej, ale nie ukrywam faktu że to dalej ten sam film z maksymalnie naciąganymi i zbędnymi wątkami, masą okropnych postaci 2 planowych i przewidywalną fabułą, co do samolotów 1 to mogę o tym powiedzieć tylko tyle że dostajemy powtórkę z aut 1 tylko w innym wykonaniu (sam film przypomina mi parodię 1, a niżeli jakikolwiek samodzielny film), a samolotów 2 nie widziałem, ale wątpię że to jest coś wyższych lotów. Disney niestety nie robi już dobrych filmów animowanych i polecam zobaczyć te filmy dreamworks które są o niebo lepsze od słabizny disneya jak auta, czy filmy ze zmarnowanym potencjałem jak "Merida Waleczna". Filmy polecane:
-Jak wytresować smoka 1 i 2,
-Kung Fu panda 1 i 2 (2 szczególnie polecam bo to świetny film),
-Madagaskar 1,2,3,
-Megamocny,
-Shrek 1,2,forever oraz kot w butach,
-oraz słabsze jednak nie mniej wartę obejrzenia: potwory kontra obcy.
Wszystkie wymienione przez Ciebie filmy, oprócz "Potwory kontra obcy" widzieliśmy :) "Jak wytresować smoka" 1 i 2 (oraz serial "Jeźdźcy smoków") to ulubione filmy moich chłopaków, reszta też im się podobała, ale przypuszczam, że z fajnych tekstów niewiele zrozumieli, ponieważ mają odpowiednio: 1szy - 7 lat, a 2gi - 4 lata.
Dlatego też postanowiłam zapytać ich o te filmy i na pytanie "Dlaczego lubicie "Auta" i "Samoloty"?" odpowiedzieli "Bo są fajne". A na pytanie "A co jest w nich fajnego?" odpowiedzieli "Złomek i El Chu".
Dla mnie też są to najlepsze postacie ;) I prawie w każdej bajce kumple głównych bohaterów są fajniejsi (w Shreku i w Jak wytresować smoka (Mam słabość do Mieczyka i Szpadki) też :))
Musze się też zgodzić, że kasę na zabawkach tłuką kolosalną, chociaż ja mam już za sobą nabijanie im konta, teraz na topie są angry birds :P
P.S. Mój starszy syn (ten 7mio letni) już teraz woli stare Gwiezdne Wojny od nowych, więc może jeszcze coś z niego będzie :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Cóż pomimo tego że nie uważam postaci "el chu" za coś śmiesznego, ze złomkiem się zgadzam, jak wcześniej napisałem auta 2 podobały mi się dlatego że on był głównym bohaterem. Co do starszego syna gratuluję jego gustu, a co do potworów to nie jest to wielkie arcydzieło, ale nadal dosyć śmieszny i dość dobrze naładowany alcką film.
Bo EL Chu nie jest śmieszny ale jest oryginalny.
Potwory kontra obcy na pewno obejrzymy :)
Czy ja wiem czy oryginalny? Mi trochę przypominał złomka tylko w wersji meksykańskiej.
Jak byście chcieli weidzieć Produkują Auta 3 i iniemamocni2 także nie wyzywajcie jak nie wiecie tak na przyszłość :)
Izabela84 pisałaś że "Mój starszy syn (ten 7mio letni) już teraz woli stare Gwiezdne Wojny od nowych, więc może jeszcze coś z niego będzie". To znaczy że na innych filmach typu "Auta", "Madagaskar itd. by się zepsuł ?
Nie, nie. Chodziło mi o porównanie starych GW do nowych, pomijając Auta, Samoloty i inne animki. Filmy animowane to ogólnie mój ulubiony gatunek i jak pisałam wcześniej bardzo podobały mi się Auta, Samoloty, Jak wytresować smoka itp.
Dzieci bardzo często utożsamiają się z postaciami lub po prostu lubią się nimi bawić (zabawki) Może film z autkami nie powala na kolana swoją fabułą ale czy o to właśnie chodzi dzieciom ? moim zdaniem NIE !! Jest to produkt który dobrze się sprzedaje!! kto nie miał w dzieciństwie zabawek samochodów ( resorówek)?... kto nie bawiła się w jakieś kaskaderskie skoki, miasto w domu na podwórku w ogrodzie? teraz oprócz zwykłego autka dziecko może rozwinąć bajkę na swój własny sposób. Mój synek miał zwykłe czerwone autko... i co? nawał je oczywiście zygzak !!
zielone marucha itd... zabawa tymi autkami właśnie wtedy po obejrzeniu bajki nabrała wyrazu. Wcześniej były to po prostu jakieś zabawki które chyba jeździły.
Ktoś powie komercja. Jak najbardziej tak!! ale w tym wypadku komercja podyktowana tym czym każdy bawił się w dzieciństwie ( nie tylko chłopaki) a teraz ma podsunięty pomysł do rozwinięcia swojej wyobraźni którą świetnie wykorzystuje. Moim zdaniem bajka jest przeznaczona dla małych dzieci, które jeszcze nie rozumieją przebranych postaci superbohaterów dziwnych ogrów lub smoków.
Azair pamiętaj, że każda osoba (dziecko ) jest inne i to, że dorosłemu nie podoba się humor i fabuła bajki to niech ogląda inne ambitniejsze! to jest jakbyś dlaczego 3 latek ogląda program "mini mini" a straszy który już wiecej potrzebuje wyciągnąć z bajki ( 10 latek ) nie chce tego programu oglądać tylko cartoon network?
Ciekawe ile masz lat? albo twoje dzieci (haha)
Dzieci bardzo często utożsamiają się z postaciami lub po prostu lubią się nimi bawić (zabawki) Może film z autkami nie powala na kolana swoją fabułą ale czy o to właśnie chodzi dzieciom ? moim zdaniem NIE !! Jest to produkt który dobrze się sprzedaje!! kto nie miał w dzieciństwie zabawek samochodów ( resorówek)?... kto nie bawiła się w jakieś kaskaderskie skoki, miasto w domu na podwórku w ogrodzie? teraz oprócz zwykłego autka dziecko może rozwinąć bajkę na swój własny sposób. Mój synek miał zwykłe czerwone autko... i co? nawał je oczywiście zygzak !!
zielone marucha itd... zabawa tymi autkami właśnie wtedy po obejrzeniu bajki nabrała wyrazu. Wcześniej były to po prostu jakieś zabawki które chyba jeździły.
Ktoś powie komercja. Jak najbardziej tak!! ale w tym wypadku komercja podyktowana tym czym każdy bawił się w dzieciństwie ( nie tylko chłopaki) a teraz ma podsunięty pomysł do rozwinięcia swojej wyobraźni którą świetnie wykorzystuje. Moim zdaniem bajka jest przeznaczona dla małych dzieci, które jeszcze nie rozumieją przebranych postaci superbohaterów dziwnych ogrów lub smoków.
Azair pamiętaj, że każda osoba (dziecko ) jest inne i to, że dorosłemu nie podoba się humor i fabuła bajki to niech ogląda inne ambitniejsze! to jest jakbyś dlaczego 3 latek ogląda program "mini mini" a straszy który już wiecej potrzebuje wyciągnąć z bajki ( 10 latek ) nie chce tego programu oglądać tylko cartoon network?
Ciekawe ile masz lat? albo twoje dzieci (haha)
Nie zapominajmy że w filmach ''Auta" oraz Auta 2 jest dużo wyścigów i brawurowej jazdy. Małe dzieci a już najbardziej chłopcy lubią tego typu filmy.
Nie rozumiem dlaczego piszesz, że te animacje to strzały w stopę skoro odpowiednio zarobiły 461, 559, 231 i 146 mln $ to są to raczej kury znoszące złote jaja dla Disneya.
Co za tym idzie, jak wyciągnęli tyle kasy to logiczne, że będą kręcić dalej żeby wyciągnąć jeszcze więcej.
Pozdrawiam
A ja bardzo sie ciesze ze beda auta 3, i powiem tak ... wszystkim co krytykują 1 i 2 część polecam obejrzeć te części jeszcze raz albo i dwa. Ja mam dwoje synów 1,5 roku i 8,5 lat, starszy bardzo lubił auta i auta 2 ale jak urodził się drugi syn to w sumie od urodzenia tylko w króla lwa patrzył, normalnie już miałam dość tej bajki mimo że jest cudowna. I w końcu po kilku miesiącach przypadkiem włączyliśmy auta. Mój synek nie mógł przez 20 minut odlepić się od ekranu i teraz tylko auta i auta 2 lecą, ale do sedna.... wcześniej oglągałam pokątnie kilka razy auta ale nie zwracałam tak na nie uwagi, teraz gdy mam już film wryty w pamięć powiem tak.... Musiałam go obejrzeć 10 razy aby zauważyć jaki on jest zabawny. Są tam sceny i teksty na które wcześniej nie zwracałam uwagi. Obejrzyjcie go uważnie może się jednak przekonacie tak jak ja :)
Akurat pierwsza część "Aut" to jedna z najlepszych animacji Pixara. Na głowę bije takiego "Ralpha Demolkę", "Uniwersytet potworny" czy właśnie "Iniemamocnych", których osobiście nie znoszę. Zgodzę się, że "Cars 2", "Planes" i "Planes 2" to już tylko skok na kasę i odcinanie kuponów od części pierwszej "Cars" i to w najbardziej tandetnym wydaniu, ale nie zaliczaj do tej złej grupy pierwszego filmu.
Jak się ci coś nie podoba to ich nie oglądaj. Ja np. bardzo lubię Auta i nie życzę sobie byś obrażał ten film!