Na pewno bedzie w polsce jak bedzie u nas film! Harry Potter przy tym to zwykla bajka dla dzieci (nie obrazajac fanów:P). Dla mnie Darren Shan to wspolczesny Tolkien...
Zastanawiam się nad sięgnięciem do książki skoro tak polecasz :) tylko czy tytuł jest taki sam jak filmu?
mi tez narobiles smaczku. poszukalem tej ksiazki. nie ma polskiej wersji (ale ja nawet wole po angielsku czytac:) wszystko super i w ogole...
tylko w opisie napisane jest, ze ksiazka przeznaczona jest dla DZIECI OD 10 DO 12 LAT... troche przeszla mi na nia ochota ;/
Po tych wypowiedziach z chęcią zapoluje na książkę.A co do filmu obsada wspaniała!fabuła dobra czego chcieć więcej czekam z niecierpliwością.
ehmm.. mam takie pytanie... jak ta saga się nazywa ? : >
i ten facet, Darren Shan, to jest autor, tak ?
saga.? czyli że książek jest kilka, tak.? mogę prosic o tytuły.?
a tak nawiasem jest gdzieś dostępne w języku polskim.? ;d
Cirque Du Freak
The Vampire's Assistant
Tunnels of Blood
Vampire Mountain
Trials of Death
The Vampire Prince
Hunters of the Dusk
Allies of the Night
Killers of the Dawn
The Lake of Souls
Lord of the Shadows
Sons of Destiny
to wszystkie czesci (12). nie spotkalem sie z polska wersja. polecam przeczytac w oryginale - po angielsku
:D
mysle, ze przetlumacza, ale dopiero po premierze filmu. tak jak to bylo np. z 'i am legend'.
tzn. jako e-book czy do kupna w necie? bo jesli chcesz kupic to nawet w empik.com jest.
Też mnie to zaciekawiło... A co do wieku potencjalnych czytelników...Harry Potter też nie jest ksiażką dla dorosłych...Przeczytałam wszystkie tomy. Nie rezygnuję z książek napisanych z fantazją. I nie zrezygnuję z nich nawet w sędziwym wieku. To ciało się starzeje, nie dusza....
oj nieeee! z 'sagi o ludziach lodu' moglby powstac jedynie tasiemiec jak moda na sukces... :D
ale mimo, ze nie gustuje w takich pozycjach, to 'saga o ludziach...' byla calkiem calkiem :D
srac na wiedzmina! nie lubie tego capa! (moze dlatego, ze zanim przeczytalem ksiazki obejrzalem film co trwale mi go obrzydzilo)...
No tak jak sie czyta ksiazki z ograniczeniem wiekowym 10-12 to sie sapkowskiego nie rozumie.
hehe spoko ;] narrenturmy itd. czytalo mi sie o wiele lepiej :D
uraz mam glownie do wiedzmina (tak jak napisalem - po czesci przez film:)
ciezko to nazwac filmem, wiem. Ja ogladalem jeszcze w trakcie czytania i wylaczylem po 10 minutach ;p
heh no ja mialem troche gorzej - najpierw poszedlem z kumplem, a pozniej jeszcze z klasa byl wypad... to byla trauma... no i ten durny serial, ktory swego czasu ciagle w telewizji lecial.
no, ale gra nawet mi sie podobala - chyba siegne po wiedzmina ponownie (jak bedzie troche czasu). tu pewnie sobie kopie grob wsrod wielbicieli fantasy, ale podobnie nie moglem sie przebic przez wladce pierscieni (hobbit to co innego - swietnie mi sie czytalo:) do dzisiaj wymiekam w srodku trylogii... :P
Uwielbiam Sagę o Ludziach Lodu, ale filmu ani serialu bym nie chciała! Zniszczyliby całą serię!!! Już sobie wyobrażam bohaterów High School Musicial jak się pchają na castingi, NIE!!!! To by był prawdziwy koszmar!
A Asystent Wampira mnie bardzo ciekawi, jak wydadzą książkę po polsku to pewnie kupie:)
Do wszystkich zainteresowanych !! :D
SAGA pojawi się w Polsce (w tłumaczeniu).
Prawdopodobnie premiera w styczniu. Nie pamiętam nazwy wydawnictwa ale pewnie za chwilkę powinny się ukazać newsy z zapowiedziami wydania :)
Czy te książki są warte polecenia? Zastanawiałbym się. To zwykłe czytadło
bez żadnych aspiracji na dzieło sztuki. Muszę jednak przyznać, że książkę
pochłonąłem, ale po przeczytaniu całej sagi miałem bardzo mieszane uczucia.
Polecam każdemu miłośnikowi wampirów i fantasy jako takiej, ale nie
obiecuje olśnienia czy duchowego wstrząsu jaki niejednokrotnie towarzyszył
mi przy czytaniu np. "Zapachu szkła", czy Książek Mistrza.
Dla miłośników wampirów to polecam "Wywiad z wampirem" i w ogóle Anne Rice. Dla ampitniejszych polecam wgryść się w świat mroku i Maskaradę.
Co do Asystenta to dawno się tak nie uśmiałem. Dobra bajeczka na dobranoc i nawet gdyby głosić herezję i porównywać do Harryego to nie dorasta twórczoćci Rowling do pięt. TOLKIEN!!!!!!!!!! Jak można. Ja potrafię zrozumieć wiele rzeczy ale to.......Pozostawię to bez dalszego komentarza
Lubię te książki, choć porównywanie tego do Tolkiena to jednak trochę przesada ;]. Zdecydowanie kierowane do młodszych przez co nie ma się co spodziewać jakiegoś kwiecistego języka. Dla fanów wąpierzy pozycja obowiązkowa, dla reszty - niekoniecznie ;]. Ciekawa jestem tego filmu, choć po samym trailerze można wywnioskować, że reżyser ostro odleciał od noweli ;]. Swoją drogą polecam przeczytać mangę - tak tak, jest również manga i mi osobiście podoba się najbardziej ^^
książki są już w księgarniach a dokładniej są przetłumaczone trzy pierwsze sagi, na podstawie których został nakręcony film czyli:
Tom 1. Cyrk Odmieńców
Tom 2. Asystent Wampir
Tom 3. Tunele krwi
szkoda by było gdyby ten film nie trafił do kin
Omg... Cyrk Odmieńców....
O filmie zapomnijcie. Jest beznadziejny :/. Widziałam, nie pytajcie jak i
gdzie. Strasznie się zawiodłam. Poczytajcie sobie mangę. Trzy tomy można
znaleźć na MangaFox