PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=212254}

Asystent wampira

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
2009
6,0 19 tys. ocen
6,0 10 1 18746
Asystent wampira
powrót do forum filmu Asystent wampira

Na pewno bedzie w polsce jak bedzie u nas film! Harry Potter przy tym to zwykla bajka dla dzieci (nie obrazajac fanów:P). Dla mnie Darren Shan to wspolczesny Tolkien...

exe

No to wzbudziłeś moją ciekawość xD. Chyba zabiorę się za książki.

ocenił(a) film na 8
exe

Zastanawiam się nad sięgnięciem do książki skoro tak polecasz :) tylko czy tytuł jest taki sam jak filmu?

użytkownik usunięty
exe

mi tez narobiles smaczku. poszukalem tej ksiazki. nie ma polskiej wersji (ale ja nawet wole po angielsku czytac:) wszystko super i w ogole...

tylko w opisie napisane jest, ze ksiazka przeznaczona jest dla DZIECI OD 10 DO 12 LAT... troche przeszla mi na nia ochota ;/

Po tych wypowiedziach z chęcią zapoluje na książkę.A co do filmu obsada wspaniała!fabuła dobra czego chcieć więcej czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 8
exe

ehmm.. mam takie pytanie... jak ta saga się nazywa ? : >
i ten facet, Darren Shan, to jest autor, tak ?

użytkownik usunięty
Carmen_18

tak, to jest autor. glowny bohater tez sie tak nazywa ;]

użytkownik usunięty
Carmen_18

a saga nazywa sie po prostu: The Saga of Darren Shan.

ocenił(a) film na 6
exe

saga.? czyli że książek jest kilka, tak.? mogę prosic o tytuły.?
a tak nawiasem jest gdzieś dostępne w języku polskim.? ;d

użytkownik usunięty
tymczasowaa

Cirque Du Freak
The Vampire's Assistant
Tunnels of Blood
Vampire Mountain
Trials of Death
The Vampire Prince
Hunters of the Dusk
Allies of the Night
Killers of the Dawn
The Lake of Souls
Lord of the Shadows
Sons of Destiny

to wszystkie czesci (12). nie spotkalem sie z polska wersja. polecam przeczytac w oryginale - po angielsku
:D

ocenił(a) film na 6

oh dzięki. napewno przeczytam ;p
jest dostępne w internecie.?

tymczasowaa

Ciekawe czy przetłumaczą tą sagę? Po angielsku czytam niestety zbyt powoli;/

użytkownik usunięty
Vivan

mysle, ze przetlumacza, ale dopiero po premierze filmu. tak jak to bylo np. z 'i am legend'.

użytkownik usunięty
tymczasowaa

tzn. jako e-book czy do kupna w necie? bo jesli chcesz kupic to nawet w empik.com jest.

exe

Też mnie to zaciekawiło... A co do wieku potencjalnych czytelników...Harry Potter też nie jest ksiażką dla dorosłych...Przeczytałam wszystkie tomy. Nie rezygnuję z książek napisanych z fantazją. I nie zrezygnuję z nich nawet w sędziwym wieku. To ciało się starzeje, nie dusza....

Mayene

moze faktycznie niepotrzebnie pisalem o harrym - ale nie da sie uniknac porownan :)

użytkownik usunięty
exe

no, no... ja już czekam z niecierpliwością xD

sama nabrałam chęci...mogliby jeszcze jak dla mnie nakręcić film z Sagi o Ludziach Lodu

użytkownik usunięty
Mona2368

oj nieeee! z 'sagi o ludziach lodu' moglby powstac jedynie tasiemiec jak moda na sukces... :D
ale mimo, ze nie gustuje w takich pozycjach, to 'saga o ludziach...' byla calkiem calkiem :D

ocenił(a) film na 7

Srac na ludzi lodu. Niech ktoś w stanach nakręci w koncu porządnego wiedźmina!!

użytkownik usunięty
gaclav3

srac na wiedzmina! nie lubie tego capa! (moze dlatego, ze zanim przeczytalem ksiazki obejrzalem film co trwale mi go obrzydzilo)...

ocenił(a) film na 7

No tak jak sie czyta ksiazki z ograniczeniem wiekowym 10-12 to sie sapkowskiego nie rozumie.

użytkownik usunięty
gaclav3

czy gdzies napisalem, ze takowe czytam? nie lubie stylu sapkowskiego i tyle...

ocenił(a) film na 7

Dobra, wybuchlem bo ja uwielbiam. Przepraszam.

użytkownik usunięty
gaclav3

hehe spoko ;] narrenturmy itd. czytalo mi sie o wiele lepiej :D
uraz mam glownie do wiedzmina (tak jak napisalem - po czesci przez film:)

ocenił(a) film na 7

ciezko to nazwac filmem, wiem. Ja ogladalem jeszcze w trakcie czytania i wylaczylem po 10 minutach ;p

użytkownik usunięty
gaclav3

heh no ja mialem troche gorzej - najpierw poszedlem z kumplem, a pozniej jeszcze z klasa byl wypad... to byla trauma... no i ten durny serial, ktory swego czasu ciagle w telewizji lecial.
no, ale gra nawet mi sie podobala - chyba siegne po wiedzmina ponownie (jak bedzie troche czasu). tu pewnie sobie kopie grob wsrod wielbicieli fantasy, ale podobnie nie moglem sie przebic przez wladce pierscieni (hobbit to co innego - swietnie mi sie czytalo:) do dzisiaj wymiekam w srodku trylogii... :P

użytkownik usunięty
gaclav3

xD
tak tak bardzo dobre
zgadzam się w 100%

Uwielbiam Sagę o Ludziach Lodu, ale filmu ani serialu bym nie chciała! Zniszczyliby całą serię!!! Już sobie wyobrażam bohaterów High School Musicial jak się pchają na castingi, NIE!!!! To by był prawdziwy koszmar!

A Asystent Wampira mnie bardzo ciekawi, jak wydadzą książkę po polsku to pewnie kupie:)

exe

Do wszystkich zainteresowanych !! :D

SAGA pojawi się w Polsce (w tłumaczeniu).
Prawdopodobnie premiera w styczniu. Nie pamiętam nazwy wydawnictwa ale pewnie za chwilkę powinny się ukazać newsy z zapowiedziami wydania :)

ocenił(a) film na 5
exe

Czy te książki są warte polecenia? Zastanawiałbym się. To zwykłe czytadło
bez żadnych aspiracji na dzieło sztuki. Muszę jednak przyznać, że książkę
pochłonąłem, ale po przeczytaniu całej sagi miałem bardzo mieszane uczucia.

Polecam każdemu miłośnikowi wampirów i fantasy jako takiej, ale nie
obiecuje olśnienia czy duchowego wstrząsu jaki niejednokrotnie towarzyszył
mi przy czytaniu np. "Zapachu szkła", czy Książek Mistrza.

Forest87

Dla miłośników wampirów to polecam "Wywiad z wampirem" i w ogóle Anne Rice. Dla ampitniejszych polecam wgryść się w świat mroku i Maskaradę.
Co do Asystenta to dawno się tak nie uśmiałem. Dobra bajeczka na dobranoc i nawet gdyby głosić herezję i porównywać do Harryego to nie dorasta twórczoćci Rowling do pięt. TOLKIEN!!!!!!!!!! Jak można. Ja potrafię zrozumieć wiele rzeczy ale to.......Pozostawię to bez dalszego komentarza

ocenił(a) film na 4
exe

jesli macie linka do ebooków nawet po angielsku to pls :)

ocenił(a) film na 5
bloomy_2

Napisz na forest1987 małpa wp.pl to będziesz mial cały cykl

ocenił(a) film na 4
exe

Lubię te książki, choć porównywanie tego do Tolkiena to jednak trochę przesada ;]. Zdecydowanie kierowane do młodszych przez co nie ma się co spodziewać jakiegoś kwiecistego języka. Dla fanów wąpierzy pozycja obowiązkowa, dla reszty - niekoniecznie ;]. Ciekawa jestem tego filmu, choć po samym trailerze można wywnioskować, że reżyser ostro odleciał od noweli ;]. Swoją drogą polecam przeczytać mangę - tak tak, jest również manga i mi osobiście podoba się najbardziej ^^

exe

....

...
w taki razie muszę to przeczytać ..

adzelunia1

książki są już w księgarniach a dokładniej są przetłumaczone trzy pierwsze sagi, na podstawie których został nakręcony film czyli:

Tom 1. Cyrk Odmieńców
Tom 2. Asystent Wampir
Tom 3. Tunele krwi

szkoda by było gdyby ten film nie trafił do kin

ocenił(a) film na 4
fanzlalka

Omg... Cyrk Odmieńców....

O filmie zapomnijcie. Jest beznadziejny :/. Widziałam, nie pytajcie jak i
gdzie. Strasznie się zawiodłam. Poczytajcie sobie mangę. Trzy tomy można
znaleźć na MangaFox

Lilithrin

czy ten film ogólnie się w polskich kinach pojawi? xd