Zdecydowanie jeden z klasyków kina katastroficznego i science fiction.Doskonale zrealizowany , wciągający i nie pozwalający oderwać wzroku od ekranu.A także super klimat , świetne dialogi , zdjęcia , muzyka , dzwięk i efekty specjalne na najwyższym poziomie oraz rewelacyjna gra aktorska szczególnie Bruce'a Willisa , Bena Afflecka i Steve'a Buscemi.Moja ocena 10/10.
Świetne dialogi i rewelacyjna gra aktorska nie wiem, w którym miejscu, Willis tutaj wyjątkowo drewniany, Ben nie był wyjątkowo on zawsze jest drewnem, nie licząc pojedynczych przypadków, wątek miłosny mdły i bez jakiejkolwiek chemii, klimatu też brak. Film broni się technicznie, ale śmiertelna dawka patosu jaką mu zaaplikowali twórcy sprawia, że film traci na jakości cholernie dużo.
zgadzam sie w stu procentach.kapitalnie stworzony klimat,pokazanie obaw strachu i jednosci caegoswiata niezaleznie od kultury i wyznani po raz kolejny doskonala gra Bruce'a muzyka wszystko to zlozylo sie w MOJEJ ocenie na najleoszy film katastroficzny jaki widzialem a widzialem 90 procent filmow z tego gatunku:)