Ja sobie nie wyobrażam innej muzyki do Aniołów i Demonów bez Hansa Zimmera. Moim zdaniem uważam, że robi on najlepszą muzykę do filmów, podam kilka przykładów:
1. Ostatni Samuraj
2. Batman-Początek
3. Król Artur
4. Pearl Harbor
5. Kod Da Vinci
Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania, to zapraszam do komentowania... ;D
film zapewne zyska na muzyce Zimmera, toż to instrumentalny geniusz...
oj czekam z niecierpliwością
Gladiator, Helikopter w ogniu, Piraci z Karaibów czy Król Lew, każdy jego podkład muzyczny wyróżnia się oryginalnością.
Mam nadzieję że się postara i muzyka z Aniołów i Demonów będzie prezentowała wysoki poziom :) Albo chociaż że będzie równie dobra co muzyk z Kodu da Vinci. Hans Zimmer ma potencjał, co do tego nie ma wątpliwości, bo to świetny kompozytor.
Chociaż do takich geniuszy muzyki filmowej jak Ennio Morricone, John Williams i Vangelis to jeszcze bardzo dużo mu brakuje. Dlatego nazywanie go najlepszym i geniuszem to chyba lekka przesada. Z tą oryginalnością też bym polemizował.
Ale nie zmienia to faktu że bardzo dobrym kompozytorem jest i na jego muzykę z Aniołów i Demonów czekam z niecierpliwością/
temat już był (bo sam go założyłem) ale co tam.
Kod Da Vinci należy do mojego osobistego TOP5 więc zrozumiałem są moje oczekiwania co do kolejne kompozycji Zimmera. Jestem raczej spokojny o poziom tego co przygotuje dla nas Hans.
Hans to geniusz - oczywiscie sie zgadzam. Muzyka ze zwiastunow, ktore widzialem jest bardzo dobra, oby w filmie bylo niegorzej.
A ja sobie wyobrażam innego kompozytra do tego filmu john williams, james newton howard. co nie znaczy ze hans jest zly...ale wyobraam sobie ze ktos inny tez by swietnie jak nie lepiej podołał zadaniu
"Chociaż do takich geniuszy muzyki filmowej jak Ennio Morricone, John Williams i Vangelis to jeszcze bardzo dużo mu brakuje. Dlatego nazywanie go najlepszym i geniuszem to chyba lekka przesada"
Nic dodać, nic ująć. Podpisuję się pod tym obiema rękami, nogami i śledzioną :P
"A ja sobie wyobrażam innego kompozytra do tego filmu john williams, james newton howard. co nie znaczy ze hans jest zly...ale wyobraam sobie ze ktos inny tez by swietnie jak nie lepiej podołał zadaniu"
Zgadzam się, zwłaszcza z tym że wymieniłaś Jamesa Newtona Howarda. Moim zdaniem własnie ten człowiek byłby w stabue stworzyć najlepszą muzykę do Aniołów i Demonów.
Zimmer Zimmer i jeszcze raz Zimmer!!!
Williams to żyjąca legenda, a co do reszty...
reszty rozumiem nie znasz skoro sie nie wypowiadasz na ich temat? Ale wszystko przed Tobą:D
*James Newton Howardza: Adwokat diabła (przede wszystkim), Mroczny rycerz, Jestem legendą, Krwawy diament, Batman początek, Szósty zmysł... polecam te filmy są ciekawe...a niektóre z nich jak dla mnie arcydzieło
Zimmer jest lepszy od Howarda ale gorszy od Morricone i Williamsa. (choć niewiele mu brakuje by stać się legendami muzyki filmowej jak Ci dwaj panowie).
Zimmer większość muzyki pisał z kimś do spółki, ludzie poznali go dopiero przy piratach...gdzie tak naprawdę większą robotę odwalił pan Klaus Badelt natomiast czesc 2 i 3 piratów, gdzie zimmer pisał sam ....już nie jest tak dobra a marna kopia 1. do mrocznego rycerza zimmer byl pomocnikiem.....zanim okrzykniemy kogos swietnym kompozytorem bo podoba sie nam muzyka filmowa z danego filmu najpierw zobaczmy kto gral pierwsze skrzypce:D Howard natomiast to zupelnie inna bajka i inna liga:D Takie jest moje zdanie.
No dobra. A "Black hawk Down" /Helikopter w Ogniu/? Zimmer napisał go sam (Z tego co się orientuję) i moim
zdaniem jest to naprawdę niezły soundtrack. Więc nie mówcie, że pisze tylko do spółki, a jeśli już sam to nie
tak dobrze. Zimmer to bardzo dobry kompozytor. Trudno byłoby wymienić wszystkie filmy z jego muzyką.
Pozdrawiam.
nikt nie twierdi ze nie jest dobry, ale nie jest to jedyny kompozytor, który nadałby się do napisania muzyki do tego filmu i niestety mimo iż jest dobry nie dorasta do pięt Williamsowi czy Nortonowi. więc nie wiem skad to przekonanie, ze twierdzimy (a dokładnie twierdze bo ja tak napsiałam) iż zimmer jest zły
Ja powiem że to kwestia punktu widzenia. Jak dla mnie genialnym score autorstwa Zimmera jest Cienka czerwona Linia. No i myślę że śmiało moge powiedzieć, iż nawet wielki Williams (choć już staruszek wyeksploatowany trochę) nie napisałby tego score lepiej.
Więc to wszystko zależy od tego o jakim typie kompozycji mówimy.
Słyszał w ogóle ktoś z was score z "Kodu ...?" Chociażby pobieżnie.
To jest klimat Browna właśnie i w tym klimacie Zimmer jest najlepszy.
hmm skoro już o kompozytorach mowa warto posłuchać też twórczości Harrego Gregson-Williams'a ;)
A co to przedstawionych przez autora propozycji:
1. Ostatni Samuraj - genialny klimatyczny score, idealnie zgrał się z obrazem
2. Batman-Początek - tu już imo geniuszu nie ma lecz klimat jest. Średniaka jak na Zimmera.
3. Król Artur - j.w choć świetnie się słucha.
4. Pearl Harbor - wszyscy zachwalają a ja w tym geniuszu nie widzę. (PRZESŁUCHAŁEM)
5. Kod Da Vinci (No i tu napotykamy moje osobiste TOP-1 Hansa. Geniusz w czystej postaci. Każdy to wie że muzyka uratowała choć częściowo film (tworząc większość jego klimatu). Chevaliers De Sangreal - jeden z najlepszych utworów skomponowanych przez Zimmera.