PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662460}
5,3 35 tys. ocen
5,3 10 1 35084
3,3 24 krytyków
Ambassada
powrót do forum filmu Ambassada

Masakra !

ocenił(a) film na 3

Czy w 38 milionowym kraju nie ma porządnych aktorów ? Naprawdę trzeba brać ludzi z ulicy o
wątpliwej reputacji ? Szkoda, że nie zdecydowali się na wielki powrót na ekran Janusza Dzięcioła.
Kto następny ? Janusz Palikot ?

ocenił(a) film na 3
matador12

Albo Janusz Dzięcioł.

ocenił(a) film na 4
matador12

Powtarzasz się jak dzięcioł.Kogo miałeś na myśli z tą reputacją ?Aktor nie musi być porządny powinien być dobry.A Ty nie obejrzałeś jeszcze filmu a już ferujesz wyroki.

ocenił(a) film na 3
boga

Tak ciężko się domyślić ? Nergala. Wybacz jeśli obraziłem Twojego idola. A na temat filmu się nie wypowiadam bo mnie nie interesuje.

ocenił(a) film na 4
matador12

Wybaczam Ci brak inteligencji i nadinterpretacje gdyż ani słowem nie powiedziałam że Nergal jest czyimkolwiek idolem,tym bardziej moim.A zadałam Ci pytanie gdyż nie jestem wróżką i nie zgadłam kogo miałeś na myśli.Dziwne ,że sam nie zostałeś aktorem gdyż widocznie to za ciężki zawód dla Ciebie.Jeśli się nie mylę,zgaduję,że jesteś antyfanem filmów w których występują naturszczycy.

ocenił(a) film na 3
boga

Wow, aleś Ty łaskawa. Kim jesteś, żeby stwierdzać, że mi brak inteligencji ? Wyluzuj trochę i się tak nie spinaj. Nie musze zostać aktorem, żeby oceniać ich grę. Tak samo jak nie muszę być sportowcem, żeby być kibicem. Do naturszczyków nic nie mam, problem pojawia się wtedy jeśli na siłę są wpychani do filmu ludzie, którzy są kontrowersyjni (aby przyciągnać publikę), a świetni aktorzy grają w teatrze za grosze. I to jest paradoks polskiego kina. PS. Rozumiem, że Ty jesteś aktorką ? Czy też to zawód za ciężki dla Ciebie? Wybacz, ale idę Twoim tokiem rozumowania.

ocenił(a) film na 4
matador12

Jestem aktorką i każdy pracuje za tyle ile wynegocjował kontrakt.Znowu mówisz o czym nie masz pojęcia.Nie oglądałeś filmu.Jak możesz w takim razie ocenić kogoś kto w nim zagrał.I nikt na siłę nikogo nie wpycha.To są dorośli ludzie i sami podejmują decyzje.Tak przy okazji wyobraź sobie,że w szkole mieliśmy zajęcia z szermierki.Mój drogi kibicu(nie wiem czego ale pewnie mi powiesz) idź do teatru i oglądaj super aktorów ,którym według Ciebie płaci się grosze.No cóż moja wypłata też jest wielokrotnością groszy ale nie za grę na scenie.Troszke sie zdenerwowałeś jak widzę ale przejdzie Ci po obejrzeniu najnowszej komedii Machulskiego,chyba ze jesteś ponurakiem lecz wtedy nic nie poradzę.

ocenił(a) film na 3
boga

No już dobrze, dobrze. To forum dyskusyjne o filmach, nie ma sensu jechać po sobie jak łysej kobyle. Nie zdenerwowałem się. Po prostu nie lubię ocen ad persona typu brak inteligencji itd. A przecież się nie znamy. Ja aktorem nie jestem, ale mam znajomych w środowisku i mam orientację jak sytuacja wygląda. Cieszę się, że Tobie się powodzi i życzę sukcesów. Wierzę, że będziesz mogła kontynuować pracę w zawodzie, a nie np. przerzucić się na szermierkę ze względu na wysyp, młodych, utalentowanych ,,naturszczyków''. ;)

ocenił(a) film na 3
boga

A tak poza tym kogo Ty nazywasz aktorem ? Bo jeśli Nergala to żarty sobie robisz.

matador12

zgadzam sie !!!

ocenił(a) film na 2
r_kaczor

Widzę że Nergal wywołuje ból dupala. To raczej dobrze dla filmu, więcej ludzi o nim usłyszy w imię zasady "Nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili".

arkasatana

100% racji. Taka cywilizacja.
Może być durny i koszmarnie amatorski, ale "wywołał ból dupala"... to trza iść.
Pandemia zrytogłowych. Może to ta "nieszkodliwa" maryśka tak we łbach miesza? :)

ocenił(a) film na 2
Jaho63

Ciężko powiedzieć jaki będzie przed premierą, ale nie oczekuję zbyt wiele od Polskiego kina od kilku lat. Może jednak Machulski z ekipą jakoś to podźwignie.

arkasatana

Ja tam nie wiem co się stało, ale jak kiedyś uwielbiałem jego filmy, tak od mniej więcej czasu śmierci ojca robi filmy dla mnie niestrawne. Ale nawet nie chce się zastanawiać dlaczego tak się dzieje.

arkasatana

mam w 4 literach polskie komedie od ponad 10 lat :) wiec ja nie dam zarobić.....nergalowi ;)))

użytkownik usunięty
matador12

skoro ta obsada nie odpowiada Twoim wymaganiom, proszę zdradź mi kto wg Ciebie w tym 38 mln kraju może grać w filmach?

ocenił(a) film na 4

Popieram.Może Nam zdradzi te tajemnicę doboru aktorów.