Jakie teksty utkwiły wam w pamięci. Pamiętam że na początku był taki fajny cytat którego nie potrafię sobie przypomnieć, ale po ze tym:
"Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci" :)
Może nie dosłownie ale wiadomo o co chodzi:)
A wy co pamiętacie?
"Skrócić o głowę"
"Świnię podłożyć!Nic tak nie pomaga na obolałe stopy jak słonina ze szczeciną"
"Sztuciec"
Naprawdę niektóre teksty powalają :)
A ja mam pytanie: czy ktoś pamięta jak się nazywał "taniec" szalonego
Kapelusznika?
Tekst królowej "Oszukaństwo!!! Skrócić o głowę!!!" (czy jakoś tak ;) podczas walki tryumfatorów zapadł mi najbardziej w pamięć :)
No. To był chyba jedyny moment w którym polski dubbing przewyższył oryginalny. Figura powiedziała przekomicznie to "JAKIE Oszukaństwo!!! Skrócić o głowę!!!".
Bardzo mi się podobał tekst Kapelusznika do Alicji, że 'jest albo za niska albo za wysoka' :) Niestety dokładnie nie pamiętam jak to brzmiało.
i jeszcze na tym balkonie...[i tu powraca pytanie o przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna]
trochę późno piszę, bo 22 marca dopiero...
ale dzisiaj obejrzałam :D
nie no, genialne :D
też miałam takie wrażenie, i ojejku, czekałam aż coś się wydarzy, haha!
Sztuciec mnie rozbroił! :D
i skrócić o głowę, hahaha.
Racja, wszystkie cytaty są genialne! :)
A ja mam dylemat , który cytat lepszy :
"Kocie.... ty psie!" czy ,choć to w sumie nie cytat, moment, w którym przez taką dłuuuuuższą chwilę śmieje sie Kapelusznik (po którym następuje "Zaprzestań! Krwawego Łba") :p
Albo motto Kapelusznika , nie pamiętam jak leciało dokładnie, ale było coś w Stylu: niechprze padnieKrwa wy Łeb :p
frygi drygi i sztuciec były the best.
trochę dubbing był zwalony, ale dało się przeżyć,
ogólnie teksty Zająca i Kapelusznika były najlepsze.
a i jeszcze ta mysz co wszystkim w oczy celowała ;d ;d
Uwielbiam scenę z Kapelusznikiem i Alicją kiedy Alicja powtarza mu słowa taty: Tylko wariaci są coś warci.
Królowa rządzi! "Skrócić o głowę" wykrzykiwane w każdym momencie, świnie również genialne xD
O sporo tego... Wszystkie były super. Byłam trzy razy w kinie (to moj rekord :P ) i pamietam juz prawie wszystkie teksty kapelusnzika :D
"Toż to Alicja! Poznałem napierwszy rzut oka. Jakże mógłbym jej nie poznać?"
"Spóźniłaś się szalenie... Oj ty,ty." :D
"Teraz jesteś mniej bardziej..."
"Co łączy gawrona i sekretarzyk" oraz "Oj, będę frygidrygał."
Potem oczywiście cudne to było jak Alicja mu powtrórzyła słowa swojego taty...
i jak mówi "To niemożliwie" a hatter na to "To tylko kwestia wiary"(czy jakoś tak)
No i jak Alicja na koniec odpowiada mu na:
"-Nie możesz zostać?
-Wariat jesteś. Całkowicie zbzikowany, obłąkany wariat." :)
Ja oglądałam po angielsku , i kilka z cytatów utkwiło mi w pamięci jak :
"OFF WITH THE HEAD!
"Darn with the bloody Red Queen!"
"Why is a raven like a writing desk?"
"You're all late for TEA " - wgl królik mnie zabijał za każdym razem kiedy pojawiał się na ekranie
"I'm investigating things that begin with letter M"
Red Queen : I need a pig here ! I love the warm pig-belly for my aching feet.
Mad Hatter :Hahahahahahah-
Red Queen : Stop that!"
albo
Mad Hatter : What a greatbly large head you have. I would like very much to hat it. I used to hat a White Queen, you know ? but her head is so small..
Red Queen : It's tiny.. It's a pimple of a head"
Ogolnie to tych cyctatow bylo duzo wiecej , ale jakos sobie przypomniec nie moge :D
Mi w pamięć zapadło kilka scen
1. Przede wszystkim przyrządzanie eliksiru zmniejszającego (słone paluszki, odrobina angielskiej flegmy itd.)
2. "O...sztuciec !" - padłem w tym momencie (choć w zasadzie wszystkie występy Zająca Marcowego były przekomiczne)
3. Gdy Kapelusznik bajerował Czerwoną Królową (te komplementy na temat wielkości jej głowy)
tak btw. jak się nazywała ta mikstura zmniejszająca ? Kurduplówka ?
Knyplówka.
------------_________________________________________________________
a pamięta ktoś jak nazywała się mikstura powiększająca? bo o knyplówce pamiętałam, ale ta druga... hm...
a w ogóle, jeśli chodzi o moje ulubione cytaty, to, prócz tych, które już wymieniliście, muszę dodać:
- Kim jesteś?
- Absolem?
- Nie Absolem, jam Absolem. Pytanie brzmi: kim jesteś ty?
- Alicja
- Doprawdy?
- Chyba wiem, kim jestem!
- Więc chyba, czy na pewno, głupie dziecię?
(ogólny sens zachowany, ale mogłam gdzieś pozamieniać słowa xd)
Oprócz tych wymienionych nie przychodzi mi do głowy, ale cała scena Obłąkanej Herbatki i teksty Kapelusznika były genialne. ;)
A 'curiouser and curiouser' było przetłumaczone na 'zdumiewajęcej i zdumiewajęcej', o ile się nie mylę.
no i jeszcze "what is the hatter with me?" zamiast "what is the matter with me". fajna gra słów ;)
'Kocie, ty psie!' rozwaliło mnie na amen. xDD
Poza tym frygidygi Kapelusznika i oczywiście bezcenne 'Skrócić o głowę!' ;DD
Czy ktoś pamięta jak to było po angielsku "Jak to się dzieje, że zawsze jesteś albo za niska, albo za wysoka?"...bardzo podobał mi się ten flirt Kapelusznika z Alą ;)
Oj tak, przecież to widać gołym okiem, a moje kompanki nie wierzyły mi, kiedy sie upierałam, że Alka go kręci xD
Jakoś nie odniosłam wrażenia, że Alicja kręci Kapelusznika... Relacja między nimi bardziej przypominała mi rodzeństwo... Chociaż, co ja tam wiem... xD
no muszę się chyba zgodzić, tymi oczkami tak świecił;p to nie wyglądało jak brat do siostry ;]
"już mi przeszło" mówie wam to tak bardzo boli gdy przechodzi(szczególnie na angielskim)
Z przykrością stwierdzam, że zapamiętałem tylko krótki fragment tego cytatu, brzmiący "completely BONKERS!".
Co Internet robi z ludźmi...
Szczególnie przypadły mi jednak do gustu "buttered fingers", czyli solone paluszki...
"Arrest her for unlawful seduction!" XD To mnie rozwaliło biorąc pod uwagę tą sytuację.... A i jeszcze "lubię duże", ach ta dwuznaczność.
i
"You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are. " - najsłodszy z cytatów
A zcemu nikt nie wspomniał o tym? " Skazeusz: - Cóż to za kochana istota?
Czerwona Królowa: - Ym. Moja nowa faworytka.
Skazeusz: - Jak?
Czerwona Królowa: - Ym.
Skazeusz: - Królowa chyba zapomniała jak się nazywasz...
Czerwona Królowa: - Ona ma na imię Ym. IDIOTO!!
Alicja: - Z Ymska"
To było super :]