PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3734}
6,9 59 tys. ocen
6,9 10 1 58562
6,9 27 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa

Śp.Pan Leon jak zwykle świetny w roli Filipa Golarza!!!!!!Gdzie się podziały te filmy.Ogladałam je po tysiąc razy: wszystkie Akademie,Pan Samochodzik i Templariusze ,Pierścień i Róża ,Arabella to były filmy aż się łza w oku kręci na samą myśl jak to się wracało ze szkoły i po 16 leciały!!!!!!!Moja mam nadal ze wzruszeniem ogląda na Poloni Wróbelel Elemelek , Kot Filemon ,Pomysłowy Dobromir.A teraz to bajki nie obejdą się bez piardów,bekania czy temu podobnych(jako przykład Ed Eed i Edi)

Pozdrawiam miłośników starych dobrych filmów i bajek!!!!!!

ocenił(a) film na 8
pasjonatka_26

Golarz Filip!!!! Rewelacja, dla mnie Leon Niemczyk jest aktorem właśnie tej roli chociaż zagrał tyle świetnych rół to dla mnie na zawsze pozostanie Filipem.
Co do seriali to rzeczywiście łezka w oku się kręci :) i chociaż dzieciaki mają tyle rozrywek teraz to niezamieniłabym się z nimi a bajki na Polonii to dopiero była jazda :) albo Robin Hood z Michael'em Pread już nie mówiąc o Dynastii, którą oglądali wszyscy.

użytkownik usunięty
pasjonatka_26

Filip Golarz jest jednym z moich ulubionych czarnych charakterów i pamiętam jak strasznie bałam się armii wilkołaków.
współczuję dzieciakom w tych czasach, pozbawieni dzieciństwa przez gry komputerowe, pamiętam też Krecika,Plastusiowy pamiętnik, robiłam sobie takiego z plasteliny i zawsze mi się gniótł w piórniku