Śp.Pan Leon jak zwykle świetny w roli Filipa Golarza!!!!!!Gdzie się podziały te filmy.Ogladałam je po tysiąc razy: wszystkie Akademie,Pan Samochodzik i Templariusze ,Pierścień i Róża ,Arabella to były filmy aż się łza w oku kręci na samą myśl jak to się wracało ze szkoły i po 16 leciały!!!!!!!Moja mam nadal ze wzruszeniem ogląda na Poloni Wróbelel Elemelek , Kot Filemon ,Pomysłowy Dobromir.A teraz to bajki nie obejdą się bez piardów,bekania czy temu podobnych(jako przykład Ed Eed i Edi)
Pozdrawiam miłośników starych dobrych filmów i bajek!!!!!!
Golarz Filip!!!! Rewelacja, dla mnie Leon Niemczyk jest aktorem właśnie tej roli chociaż zagrał tyle świetnych rół to dla mnie na zawsze pozostanie Filipem.
Co do seriali to rzeczywiście łezka w oku się kręci :) i chociaż dzieciaki mają tyle rozrywek teraz to niezamieniłabym się z nimi a bajki na Polonii to dopiero była jazda :) albo Robin Hood z Michael'em Pread już nie mówiąc o Dynastii, którą oglądali wszyscy.
Filip Golarz jest jednym z moich ulubionych czarnych charakterów i pamiętam jak strasznie bałam się armii wilkołaków.
współczuję dzieciakom w tych czasach, pozbawieni dzieciństwa przez gry komputerowe, pamiętam też Krecika,Plastusiowy pamiętnik, robiłam sobie takiego z plasteliny i zawsze mi się gniótł w piórniku