PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708843}

88

2014
4,5 932  oceny
4,5 10 1 932
88
powrót do forum filmu 88

... nie pozwala widzowi ogarnąć tematu , pewnie w zamyśle to miała być zaleta filmu , lub sposób na pokazanie choroby psychicznej jakiej nabawiła się bohaterka w skutek traumatycznych przeżyć . Ale uważam że nie przyniosło to pożądanego efektu , raczej z powodu montażu i niedopracowania scen . Kilkukrotne powracanie do tego samego miejsca akcji tylko w różnym jej momencie , gdzieś już to widziałem , ale w lepszym wykonaniu . Gra aktorki wbrew temu co piszą niektórzy jest nienajgorsza , scenariusz również , zabrakło tego " czegoś " ... Film daje się obejrzeć .

ocenił(a) film na 7
jjarek_filmweb

Chodzi chyba o to, dziewczyna ma rozdwojenie jaźni - lub coś w ten deseń i tak to nazwijmy - i część scen pokazuje ją jako biedną zagubioną dziewczynkę - wychowankę tego mafioza.
Natomiast po śmierci jej chłopaka wytwarza się u niej alter ego - nazwijmy je te złe - i wtedy nasza bohaterka lubi narozrabiać i pić dużo mleka, a przy okazji mam też zwidy i halucynacje.
Montaż tych scen jest celowo tak zmiksowany bo oddać klimat zagubienia który dzieje się w jej umyśle - gdy sama nie wie co robi jak się znalazła w danym miejscu i tym podobne.
Oczywiście koniec końców musimy poznać prawdę więc historia jakoś tak się w tym filmie toczy - na podstawie właśnie takiego miksa retrospekcji, wspomnień i wydarzeń bieżących.
Mnie tam się to podobało może tylko cała historyjka znowu strasznie naciągana.
A co do głównej aktorki - uważam że zrobiła co mogła i wyszło jej bardzo dobrze. Oczywiście niej jest to mega produkcja tylko zwykły film dla zabicia nadmiaru wolnego czasu.

ocenił(a) film na 5
Luna86

Czyli mamy podobną opinię , różni nas ocena , a to jak zwykle kwestia gustu i - powiedzmy sobie - nastroju w chwili oglądania filmu , zauważyłem że czasem film który po pierwszym obejrzeniu oceniłem niżej , po dłuższym okresie byłbym gotów ocenić oczko wyżej ...

ocenił(a) film na 6
jjarek_filmweb

Pomysł na film jest całkiem fajny, ale moim zdaniem jest zrobiony trochę zbyt chaotycznie i w efekcie można się pogubić w tych wszystkich retrospekcjach.