PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349500}

5 centymetrów na sekundę

Byōsoku 5 Centimeter
2007
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17244
7,2 8 krytyków
5 centymetrów na sekundę
powrót do forum filmu 5 centymetrów na sekundę

piękne!

ocenił(a) film na 10

widziałem całość (trzy części) i jestem zachwycony, graficzne arcydzieło (może chwilami postaci odbiegają jakością od genialnej reszty), historia zgrabnie opowiedziana, mnie uwiodła od początku do końca, no i świetna piosenka na koniec :> PolecaM :)

mike307

Obejrzałam tylko jedną częśc którą przez przypadek skądś ściągnełam. I straznie mi się spodobała ^3^ Chciałabym tą serię dokończyć x33 Możesz powiedzieć gdzie mogę znaleźć ciąg dalszy?

Una

http://peb.pl/filmy-animowane/167336-rapidshare-byousoku-5-cm-anime.html

http://btjunkie.org/torrent/AnX-Byousoku-5cm-DVD-XviD-1280x720-AC3-avi/3796e1874 769f9f6666a55cab275888e1a989c4b6812

:)

ocenił(a) film na 10
mike307

Obejrzałem przed chwilką i jestem zaszokowany rysunkami krajobrazu, ich szczegółowoscią i opowiedzianą historią, która pokazuje nam, że kazdy ma swoja drugą połówke, bez której nie czulibyśmy się spełnieni mimo to, iż w życiu ułożyło nam się nam tak jak chcielismy, to wciąż czujemy ze czegos nam brakuje.

Piękan piosenka końcowa która jest jakby morałem:
Zawsze poszukuję twego śladu
na przeciwnym peronie, czy w oknach cudzych domów,
nawet, gdy wiem, że cię tam nie zastanę.
Gdybym mógł wypowiedzieć jedno życzenie, stanąłbym przy twoim boku
i już nic nie stanowiłoby dla mnie przeszkody.
Zostawiłbym wszystko i mocno cię przytulił.
Gdybym chciał uciec od samotności, nikt by mi nie wystarczył, poza tobą.
Noc grozi upadkiem gwiazd, a tylko o jedno proszę.
Ten jeden raz, niech pory roku zastygną...
Ten jeden raz, gdy się razem wygłupialiśmy...
Zawsze poszukuję twego śladu
na mijanej ulicy, czy pośród mych snów,
Gdyby miał się zdarzyć cud, pokazałbym ci bez wahania
nowy poranek, w którym bylibyśmy razem,
a na mych ustach znalazłyby się nigdy wcześniej niewypowiedziane słowa - "Kocham cię."
Wspomnienia lata nadal powracają,
niczym powoli zwalniające bicie serca.
Zawsze poszukuję twego śladu,
w mieście o świcie, czy przy Sakuragi-cho,
Gdybym mógł wypowiedzieć jedno życzenie, stanąłbym przy twoim boku
i już nic nie stanowiłoby dla mnie przeszkody.
Zostawiłbym wszystko i mocno cię przytulił.
Zawsze poszukuję choć cząstki ciebie
w sklepie, podczas mych podróży, czy wśród gazet na półkach,
Gdyby miał się zdarzyć cud, pokazałbym ci bez wahania
nowy poranek, w którym bylibyśmy razem,
a na mych ustach znalazłyby się nigdy wcześniej niewypowiedziane słowa - "Kocham cię."
Zawsze na koniec poszukuję twego uśmiechu
Na stacjach metra, czekając na przesiadkę,
Gdybyśmy mogli powtórzyć nasze życia, nigdy bym cię nie opuścił.
Nigdy bym nie pragnął niczego innego,
bez ciebie nic nie ma znaczenia...

ocenił(a) film na 10
mike307

jka moza dotrzec do całej serii ja znalazłem tylko ten filmik reszty nie moge ma ktos moze jakies namiary jakies DVD w sklepach co kolwiek

ocenił(a) film na 8
mike307

myślę, że na youtubie można obejrzeć cały film.
(zawsze pozostają jeszcze torrenty, tylko trzeba dobrze poszukać D;)

jedna z moich najulubieńszych animacji, tak btw. a muzyka jest po prostu idealna.

ocenił(a) film na 9
mike307

Jakoś te anime też mocno przypadło mi do gustu. Naprawdę piękne (jak na animację) krajobrazy, niebo (chociaż trochę przesadzone, ale na pewno specjalnie), szczegóły. Bardzo podobało mi się właśnie przywiązanie od szczegółów takie jak liczne odbicia, gra świateł itd. Nie obejrzałem do tej pory wielu tego typu produkcji. Być może nie mam porównania.
Co do historii to przyznam szczerze jest poruszająca. I wydaje mi się, że nie tylko dla kobiet, ale nawet dla mężczyzn. Ilu z nas miało podobne doświadczenia? Ilu jest nieszczęśliwych w swoich małżeństwach ot właśnie z powodu dawno dawnej, niespełnionej miłości.
Rozpisałem się, pierdzielę. Wybaczcie.

ocenił(a) film na 10
zlotysmok_2

sam juz nie wiem ile razy to ogladalem-to anime po prostu mnie hipnotyzuje. bo, cholera, coz moze pyc piekniejszego niz historia czyjejs pierwszej milosci-naiwna, wyidealizowana, bolesna. wszystko oddane z taka uczuciowoscia ze to po prostu sie czuje:). obrazy, odglosy, znakomicie oddane pory dnia-zdecydowanie jedna z najlepszych rzeczy, ktore widzialem a zaznaczam ze nie jestem wielkim fanem anime. jest tylko jedno "ale". widze ze wszyscy sa pod wrazeniem koncowej piosenki-ja wlasnie przeciwnie-wylaczam zawsze film przed nia:). jak dla mnie wszystko kladzie-za slodka, mdlawa. film chwyta za serce i to mocno-utwor na koncu-wcale. ale to tylko moje zdanie:) pozdrawiam

h__chinaski

Pojawiło się wydanie blueray w naprawdę znakomitej jakości, szczególnie je polecam, zapiera dech w piersiach :)

ocenił(a) film na 10
kamik0

potwierdzam, wydanie bluray niszczy psychikę jakością animacji, takie jest szczegółowe, ostre, jeszcze lepsze niż kiedykolwiek wcześniej :) swoją drogą do piosenki wyszedł hm "teledysk"? świetnie zmontowany, miłe przypomnienie całości ;)