PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=541856}

102 minuty, które zmieniły Amerykę

102 Minutes That Changed America
2008
7,7 1,9 tys. ocen
7,7 10 1 1886
102 minuty, które zmieniły Amerykę
powrót do forum filmu 102 minuty, które zmieniły Amerykę

Ja wiem ze ten film sklada sie ze zlepku amatorskich nagran ale jak mozna do uja pana zupelnie pominac tajemnicze wyburzenie WTC7 i jak mozna nie pokazac na swiezo nagran z PENTAGONU??? To skandal i tyle bo tego feralnego dnia zostaly wyburzone 3 budynki a o tym trzecim cisza... Niestety prawdy o 9/11 nigdy sie nie dowiemy tak samo jak nigdy sie nie dowiemy kto zlecil zabicie Gen.Sikorskiego i tak samo nigdy sie nie dowiemy kto pomogl Japonczykom zaatakowac PEARL HARBOUR(mam na mysli ten motyw ze akurat w tym czasie co port zostal zbombardowany niszczyciele i lotniskowiec amerykanski byly daleko od portu).Przez to ze statki wojenne USA byly daleko nie mogly szybciej sobie poradzic z Japoncami. Jest wiele pytan bez odpowiedzi...

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

W PEARL HARBOUR ewidetnie bylo widac ze ktos dal cynka Japonczykom i ktos celowo zlecil wyplyniecie niszczycieli i lotniskowca Usa z portu. Dzieki tej akcji Japonczycy mieli swobodne pole manewru nie narazajac sie na ostrzal z okretow wojennych lub zestrzelenie z poderwanych amerykanskich samolotow z lotniskowca. Smierci walkiem na kilometr... 9/11 bylo podobnie... Zostaja porwane 4 samoloty z ktorymi wieza kontroli lotow nie miala kontaktu ale gdzie byly misliwce ktore w takich sytuacjach eskortuja samoloty z ktorymi nie ma kontaktu? Przeciez nawet w Polsce jest cos takiego ze gdy samolot nie ma kontaktu z wieza kontroli lotow to z lotniska wojskowego wysyla sie 2 mysliwce f-16 ktore eskortuja samolot lub gdyby zaczal wariowac moga go zestrzelic w powietrzu. W Polsce to obowiazuje a w USA dziwnym trafem ani jeden wojskowy samolot nie zestrzelil rzekomych samolotow porwanych ktorych bylo az 4. To sie kupy nie trzyma nie sadzicie???