PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10059301}
5,5 5,9 tys. ocen
5,5 10 1 5884
5,1 9 krytyków
100 dni do matury
powrót do forum filmu 100 dni do matury

czy ten film już w założeniach nie ma sensu. Bo skoro oni chcą się włamać do ME, żeby zmienić wyniki matur, po to aby się nie rozstawać po zakończeniu roku szkolnego, to znaczy, że oni chcą sobie pogorszyć wyniki. A przecież wtedy by wystarczyło nie napisać nic na tej maturze czy coś głupiego i by ją po prostu oblali. Już pomijając to, że oblanie matury nic nie daje, jeśli zaliczy się ostatni rok. I tak się wychodzi ze szkoły i tak

Guns_die_Hard

Brawo! Właśnie skompromitowałeś scenarzystów tego gniota!

ocenił(a) film na 7
inzynier6pl

stwierdziłes że to gniot, zanim jeszcze wyszedł, stary..

dimian

3/10

ocenił(a) film na 7
inzynier6pl

Z tego co mi się wydaje to w Polsce tez mamy rugby i ludzie w to graja meh wiec ziom czill

inzynier6pl

A czy wy macie 15 lat?! Jego koledzy chcieli napisać najlepiej, jak do cholery miał ich przekonać by napisali za słabo?! I kto tu ma problem z logicznym myśleniem, Kapsel jak Piotruś Pan nie chciał dorosnąć a oni tak

GalaQXus

Raczej ty masz problem z logicznym myśleniem :) Oblanie matury nie powoduje powtarzania klasy...

pawelk1504

Jak nie zaliczy poprawki to powtarza. Ale ja tam nie wiem tylko zgadywałem, bo nigdy nie powtarzałem klas

GalaQXus

Klasy może nie powtarzałeś, ale skończyłeś co najwyżej podstawówkę lub zawodówkę, bo bredzisz. Matura nie ma nic wspólnego ze skończeniem szkoły, bo nie jest obowiązkowa. Matura daje możliwość studiowania w szkołach wyższych w Polsce, bo bez niej jest to niemożliwe...

pawelk1504

No patrz zdałem za pierwszym razem więc nie wiem co się dzieje przy oblaniu, haha haahaahaa :D

GalaQXus

kochaniutki, tu nie trzeba nie zdać, by zapoznać się z tak powszechną wiedzą, jeśli myślisz, że poszczycisz się tym, że nigdy nie oblałeś, ani nie jesteś jedyny, ani wyjątkowy

bloodflowers_13

ale w coraz mniejszej większości...

GalaQXus

Ja też nie powtarzałem klas chociaż matury nie zdałem a nawet do poprawki nie podchodziłem. Oceny za semestr masz wystawione i to dzięki nim kończysz szkołę. Matura nie jest obowiązkowa.

Guns_die_Hard

Może jestem niszczycielem dobrej zabawy, ale zauważ, że to robi jeden z nich - 'klasowy imprezowicz'. Czyli reszta wcale tego nie chce.

Guns_die_Hard

nie oni tylko on, liczba pojedyncza

Peter_Kurten

A czy do więzienia poszedłby tylko pomysłodawca włamania czy każda osoba która tego włamania dokonała lub współuczestniczyła?

Guns_die_Hard

twoja matka by poszla xD

Guns_die_Hard

Przecież to jest plan klasowego imprezowicza, któremu pomagają ci co i tak nie zdadzą, a nie paczki jego znajomych

Guns_die_Hard

Niestety, nie dość, że gniot to jeszcze pozbawiony logiki.

Guns_die_Hard

No właśnie ci co sie włamują oprócz tego głównego to chcą sobie polepszyć wyniki. On chce pogorszyć wyniki swojej paczki która o tym nie wie

ocenił(a) film na 6
Guns_die_Hard

chyba nie zrozumiałeś filmu, nie oni chcą oblać tylko jeden przyjaciel chce zatrzymać kumpli przy sobie jescze na rok o to on chciał za plecami kumpli zniszczyć wyniki

Monika_Jelowicka

Ale przecież od niezdania matury nie powtarza się roku…

Sylwia_1224

Właśnie!!

ocenił(a) film na 8
Sylwia_1224

Logiki może w tym nie ma ale to nie znaczy, że na filmie nie można się dobrze bawić. Poszedłem na ten film z siostrzenicą, żeby spełnić jej prośbę a samemu się wynudzić gdy tymczasem bardzo miło się zaskoczyłem. Szczególnie chciałbym wyróżnić postać dziadka głównego bohatera, która była niezwykle wyrazista i doskonale zagrana.

ocenił(a) film na 6
Guns_die_Hard

Nie. Przecież on nie włamuje się ze swoią ekipą.

gadd

Tak, czy inaczej, pachnie stolcem na kilometr.

lolop

Stolec to miał scenarzysta za uszami. https://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Stolcem

ocenił(a) film na 2
Guns_die_Hard

A czy ja dobrze widziałem, że tam lasery ochraniają skrabiec z arkuszami maturalnymi ??!! haha

ocenił(a) film na 10
Guns_die_Hard

Ktoś nie umie oglądać z zrozumieniem. Cała ekipa (oprócz kapsla) chciała sobie podwyższyć wyniki w maturze

Guns_die_Hard

Cały ten film zawiera masę błędów merytorycznych - banan nie może trzy razy kiblować w klasie maturalnej. Kończy osiemnastkę i wypad ze szkoły, nikt by mu nie dał tyle razy powtarzać klasy. Kolejna rzecz - od egzaminów jest CKE, całkowicie tutaj pominięta. To, że od niezdanej matury nie jest tak, że się powtarza klasę, to już powiedzieli inni. Ponadto za czasów matury bohaterki granej przez Foremniak nie było scentralizowanego arkusza, a arkusze oceniali nauczyciele z danej szkoły, bez zakodowania, co prowadziło do licznych patologii, stąd w 2005 r. w całej Polsce przeprowadzono nową maturę, taką samą w Pcimiu czy Warszawie. Pominę już to, jak taki ośmieszający MEN film uzyskał patronat MEN (fundowanie z państwowej kiesy wielkiej imprezy urodzinowej pani wiceminister itd.). Odnoszę wrażenie, że ten, kto opiniował wniosek o patronat, nie czytał wcześniej scenariusza. Dodam do tego fakt, że ten, kto pisał scenariusz, nie był chyba w żadnym ministerstwie. Wszędzie jest pełno ochrony, nie da się nigdzie wejść bez karty dostępu. Gdy jest się z zewnątrz, cały czas jest się pilnowanym przez pracownika/ochroniarza. No ale rozumiem, że takie prawidła gatunku.

ocenił(a) film na 10
Guns_die_Hard

Oglądałeś do końca?

ocenił(a) film na 2
Guns_die_Hard

Dokładnie nie wiem co to było, nie, nie , nie - omijać szerokim łukiem!

Guns_die_Hard

No dobra, ale dlaczego nikt nie mówi o tym, że trzeba zaliczyć wszystkie przedmioty i skończyć ostatnią klasę, żeby w ogóle zostać dopuszczonym do matury, a to oznacza, że nawet jeżeli plan wypali to oni nie będą powtarzać klasy tylko czekać rok do następnej matury. A kto i jak ten rok spędzi... cóż ludzie mają na to różne pomysły. Niektórzy siedzą w domu inni idą do pracy lub robią kursy stylizacji paznokci czy coś. Po niezaliczonej maturze nie powtarza się klasy