Kto wie jak kończy się ten film? Jestem tego bardzo ciekawa, a nie widziałam tego filmu do końca bo oglądałam go w szkole na lekcji...
Bardzo prosze o odpwoiedz :):) Pozdro :)
Jak to się kończy? To zależy gdzie stanęłaś/łeś.
Niemcy czując na plecach, że ich los jest przesądzony uciekają przed Amerykanami. Zamykają obóz i starają sie zatrzeć za sobą ślady (czyli pozabijać wszystkich). Ogólnie jest popłoch i duże zamieszanie. Ludzie się kryją, żeby ich nie wywieziono poza obóz i nie rozstrzelano. Główny bohater ucieka z synkiem ale wraca się szukać żony. Synka chowa na podwórku, zdaje się w karcerze czy jakiejś metalowej skrzyni, nie pamiętam dokładnie. Dziecko obserwuje jak jego ojciec jest prowadzony przez Niemca do rozstrzelania. Mężczyzna idzie śmiesznym krokiem do przodu, wie że synek go widzi i udaje że to zabawa. Gdy Niemiec chowa się za murem (syn już nie widzi ojca) słychać tylko strzały. Zginął. Matka wraz z innymi kobietami sama uciekła. A syn wyszedł z ukrycia dopiero jak ucichło i nikogo już nie było dookoła. Do obozu wkraczają Amerykanie, na czele z wielkim czołgiem, o którym marzył chłopiec.
Nie pamiętam dokładnie ale zdaje mi się, że matka się odnalazła z dzieckiem, chociaż nie mam pewności, nie chce skłamać.
No jasne, że się odnaleźli. Chłopiec jadąc czołgiem z amerykańskim żołnierzem wypatrzył ją w tłumie i pobiegł do niej, krzycząc, że wygrali.