PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 215 tys. ocen
7,7 10 1 215297
8,5 84 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Muzyka z filmu

ocenił(a) film na 10

Tuż po obejrzeniu pierwszy raz w zyciu od początku do końca filmu byłem pod warazeniem muzyki Vangelisa i własnie sobie jej słucham

ocenił(a) film na 10
The_Gunners

Jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych, jaką kiedykolwiek miałem okazję słyszeć

The_Gunners

zgadzam się w pełni! Jak żyję, tak genialnej ścieżki dźwiękowej nie słyszałem.

ocenił(a) film na 10
The_Gunners

no cóż ja mam 3 wersje
soundtrack na kasecie
to samo na CD
i tzw. wersje esper ściągniętą z neta czyli kompletną ścieżkę dźwiękową łącznie z tekstami(najważniejszymi)słucham właściwie tylko tego ostatniego.

gutex0

No coż to brakuje Ci jeszcze wersji w wykonaniu londyńskiej orkiestry symfonicznej (ta funkcjonowała do 1994, kiedy to Vangelis zdecydował się wreszcie na oficjalne wydanie orginalnej, syntezatorowej wersji, a potem to już "posypały się" i inne bootlegi)

ocenił(a) film na 9
The_Gunners

Bajecznie wspaniały soundtrack, Vangelis skomponował to po mistrzowsku a pomyśleć, że był samoukiem...hmmm. Mam orginał i często słucham.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
traveler

Mogli zatrudnić Jarre. Tego rzępolenia Vangelisa nie da się słuchać, szczególnie w filmie S/F.

ocenił(a) film na 10
krzylo

Krzylo, proponuję Ci zagranie w grę Homeworld, albo Homeworld 2 - wtedy przekonasz się, że Ambient z domieszkami muzyki orientalnej doskonale sprawdza się w produkcjach SF. Dla mnie soundtrack Vangelisa jest niesamowity pod każdym względem.