Genialny soundtrack,
Najpiękniejszy jaki w życiu słyszałem, a muzyki filmowej mam bardzo dużo.
Vangelis stworzył ABSOLUTNE ARCYDZIEŁO; posłuchajcie sobie ,Blade Runner Blues' czy końcowy ,Tears In Rain' a jeszcze raz przeżyjecie ten film.....
Mi osobiście z soundtrack'u podoba mi się "Main Titiles"(mój number one sród filmowych utworów),"Tales Of The Future" i "Blade Runner(End Titles)" no i "Blush Response"
,Blush Response' z rozmową Deckarda i Rachel w tle ma rzeczywiście niesamowity klimat :) ale który utwór na tej płycie nie jest piękny?
Nie jestem jakoś fanem muzyki elektronicznej (u mnie króluje rock & metal) ale to co tworzy Vangelis jest poprostu przepiękne!!! Soundtrack z "BR" jest kapitalny... zresztą jak każda ścieżka dźwiękowa, za którą zabira się Mistrz...
genialne jest tez rachel's song( ta wokaliza chwyta mnie zawsze za serce). a mistrz zawsze za co sie wezmie to tworzy arcydziela szczególnie do filmów Scotta.
siema ....Co prawda nie słuchałem jeszcze muzy ztego filmu, ale domniemam że musi być naprawde fajna...Z góry pozdro...
Muzyka filmowa potrafi być naprawde ciekawa....
Posłuchajcie sobie trzeciej płyty z "Blade Runner Trilogy".
Zwłaszcza takich utworów jak: "Up and runner", "Vadavarot", "Perfume exotico", "Spotkanie z matką" czy "Piano in a empty room".
Jako całość ta płyta niewiele ustępuje pierwszej płycie, znanej od kilkunastu lat.
Nieco gorzej jest z drugą płytą - dużo bardziej utrzymanej w klimacie Blade Runner'a, ale znacznie słabszej muzycznie i znacznie mniej melodyjnej.