PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=445353}

[Rec]

2007
6,5 151 tys. ocen
6,5 10 1 151134
6,6 28 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

coś o zombiaszkach znacie?

patryk020296

Resident Evil i Kwarantanna (część 2 !!! bo jedynka to remake reca)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Recorder

ok thx (kwarantanne 2 oglądałem)

patryk020296

Zejście, czyli The Descent i The Descent 2

http://www.filmweb.pl/Zejscie

http://www.filmweb.pl/film/Zej%C5%9Bcie+2-2009-395881

ocenił(a) film na 10
fender31

ok dzięki

ocenił(a) film na 9
fender31

Przecież to nie jest o zombie.
Poza tym to straszna gówno, IMO.

ocenił(a) film na 9
wiesiek_madrala

*straszne

fender31

Oglądałam Zejście 1, ale gdzie ty tam zombie widziałeś?no chyba że już wszystko co zmutowane do jednego wora wrzucasz.. ale wg.mnie to jednak błąd..Ciekawe co byś powiedział o "Zemście spod ziemi"opowiadaniu Roberta Howarda(tego co napisał Conana)..

ocenił(a) film na 2
patryk020296

Jak zmiksujesz "Dreszcze" i "Wściekłość" Cronenberga to masz "Rec" ;)

m_cappucino

Jak dla mnie tego filmu nie da sie z niczym innym porownac bo jest to zdecydowanie arcydzielo w swoim gatunku. Zreszta Hiszpanie wiedza jak zrobic dobre horrory tak samo jak Azjaci. Sa o niebo lepsze od tych Amerykanskich gniotow. Mi osobiscie podobaly sie "Blair Which Project". W tym filmie jest zajebisty klimat grozy i tez jest krecony jako dokument amatorska kamera. Nie jest to o zombie ale wymieniam bo jest podobny styl krecenia filmu i jest naprade dobry. Czasem nie trzeba hektolitrow krwi i miesa zeby zbudowac zajebisty klimat grozy. MI sie nigdy horrory o zombie nie podobaly ale wlasnie ogladalem Reca 2 dni temu bo szedl na Alekino z tego co pamietam no i film wgniata w fotel. Jedyny film z tego gatunku ktory naprawde lubie. Descent jest tez dobrym przykladem i jest mocny, ogladalem i podobal mi sie, film jest mocno posrany i ryje banie bardziej nawet niz Rec. Klimat w tym filmie jest bardzo mroczny tak jak lubie. Ostanio ogladalem tez The Evil Dead 1, klasyka horrorow z lat 80. Cos ala zombie ale z gumowymi potworami, jak na tamte czasy arcydzielo hehe ale film dosc smiesznie wypada w dzisiejszych czasach. Lektura mysle ze obowiazkowa dla fanow gatunku!. Z mrocznych klimatow moge polecic jeszcze "Bunkier" ale nie jest to o zombie W filmie jest pokazane do czego moze doprowadzic ludzka psychika w sytuacji bez wyjscia. To co dzieje sie z bohaterami pod koniec filmu przypomina zombie!

ocenił(a) film na 2
reniferex

A w Rec nie było mnóstwa krwi? Bo jak dla mnie było, za każdym razem, gdy było cokolwiek widać, była tam krew. Owszem Hiszpanie robią świetne horrory, ale ten w żadnym stopniu nie wydaje mi się oryginalny, fabuła opierała się na klasycznych chwytach. Jedynie koncept reportażu i prowadzenie kamery jest ciekawym rozwiązaniem, chociaż też nie oryginalny - sam wspominasz o "The Blair Witch Project" (nie widziałam, ale bardzo chcę zobaczyć) .
"Sierociniec" za to był dla mnie za to wgniatający i przerażający. Chociaż to inny rodzaj horroru.

reniferex

To miały być demony ale efekty specjalne nawaliły no te lata 80...Ale jak lubisz takie klimaty to polecam to
http://www.filmweb.pl/film/Demoniczny+Wiatr-1990-91327
Bunkier bardzo dobry film szczególnie koniec,ale też to nie były zombie...ani horror tylko thriller...

ocenił(a) film na 6
patryk020296

Gorąco polecam serial ''The Walking Dead'' <pl. Żywe Trupy>.
Bardzo ciekawe i wciągające.
Film - Noc Żywych Trupów, stare ale mi się podoba..