Witam, poszukuję filmów stylizowanych na paradokument / amatorskie nagranie. Głównie chodzi mi o horrory ale jakieś science-fiction też może być. Nie muszą to być produkcję najwyższych lotów.
Widziałem następujące:
Blair Witch Project
[REC]
[REC]2
Kwarantanna
Projekt: Monster / Cloverfield
Monster - podróbka wyżej wymienionego filmu
Paranormal Activity
Cannibal Holocaust - po części stylizowany na takie nagranie
Na liście mam do oglądnięcia:
Porwani przez obcych - podobno też w szukanym przeze mnie stylu.
filmów w tej konwencji w zasadzie nie ma więcej niż te, które już wymieniłeś... mogę polecić Ci jeszcze "diary of the dead" Romero, nie jest to jego najlepszy film, ale z pewnością jeden z lepszych jakie ostatnio nakręcił. Wkrótce mają powstać kontynuacje Paranormal Activity, a także dwie części REC... głośno będzie także o RE-CUT, który jednak moim zdaniem nie wniesie w temat takiego powiewu świeżości jak REC.
zwiastun RE-CUT:
http://www.filmweb.pl/WIDEO+Intryguj%C4%85cy+zwiastun+niezale%C5%BCnego+%22Re-Cu t%22,News,id=59889
Kroniki widziałem oczywiście. Film nie jest zły ale nie wolno go brać na poważnie.
Ten "RE-CUT" mnie specjalnie nie zachwycił, ale na pewno oglądnę.
Słyszałem coś jeszcze o filmie o wampirach kręconym w tym stylu ale brak mi szerszych informacji...
Obejrzyj:"The Poughkeepsie Tapes"
Film zrobił na mnie niesamowite wrażenie.
http://www.filmweb.pl/f431435/Poughkeepsie+Tapes%2C+The,2007
"The Poughkeepsie Tapes" przewinęło mi się gdzieś na filmwebie jak przeszukiwałem fora, mimo to dzięki.
Może jeszcze jakieś propozycję?
Hah wszystkie oglądałam z wymienionych :) szczerze, to Paranormal Activity... myślałam, że będzie lepsze. Z początku to mi się nawet śmiać chciało, ale potem akcja trochę się rozkręciła. Nie był taki straszny ale był ciekawy :) końcowa scena chyba najbardziej przyprawiła mnie o dreszcze. Rec - film w porządku. Nie ma takiego przelewu krwi co w innych horrorach ale to nie oznacza, że nie można się bać. Mi się podobał
Alien Abduction: Incident in Lake County
First Transmission
The Last Broadcast
The St. Francisville Experiment
Incident at Loch