PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=445353}

[Rec]

2007
6,5 151 tys. ocen
6,5 10 1 151136
6,6 28 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Witam, poszukuję filmów stylizowanych na paradokument / amatorskie nagranie. Głównie chodzi mi o horrory ale jakieś science-fiction też może być. Nie muszą to być produkcję najwyższych lotów.

Widziałem następujące:
Blair Witch Project
[REC]
[REC]2
Kwarantanna
Projekt: Monster / Cloverfield
Monster - podróbka wyżej wymienionego filmu
Paranormal Activity
Cannibal Holocaust - po części stylizowany na takie nagranie

Na liście mam do oglądnięcia:
Porwani przez obcych - podobno też w szukanym przeze mnie stylu.

ocenił(a) film na 9
Karki

filmów w tej konwencji w zasadzie nie ma więcej niż te, które już wymieniłeś... mogę polecić Ci jeszcze "diary of the dead" Romero, nie jest to jego najlepszy film, ale z pewnością jeden z lepszych jakie ostatnio nakręcił. Wkrótce mają powstać kontynuacje Paranormal Activity, a także dwie części REC... głośno będzie także o RE-CUT, który jednak moim zdaniem nie wniesie w temat takiego powiewu świeżości jak REC.
zwiastun RE-CUT:
http://www.filmweb.pl/WIDEO+Intryguj%C4%85cy+zwiastun+niezale%C5%BCnego+%22Re-Cu t%22,News,id=59889

G_R_Z_3_C_II_U

Kroniki widziałem oczywiście. Film nie jest zły ale nie wolno go brać na poważnie.

Ten "RE-CUT" mnie specjalnie nie zachwycił, ale na pewno oglądnę.

Słyszałem coś jeszcze o filmie o wampirach kręconym w tym stylu ale brak mi szerszych informacji...

ocenił(a) film na 10
Karki

Obejrzyj:"The Poughkeepsie Tapes"
Film zrobił na mnie niesamowite wrażenie.
http://www.filmweb.pl/f431435/Poughkeepsie+Tapes%2C+The,2007

ufo577

"The Poughkeepsie Tapes" przewinęło mi się gdzieś na filmwebie jak przeszukiwałem fora, mimo to dzięki.

Może jeszcze jakieś propozycję?

ocenił(a) film na 9
Karki

Hah wszystkie oglądałam z wymienionych :) szczerze, to Paranormal Activity... myślałam, że będzie lepsze. Z początku to mi się nawet śmiać chciało, ale potem akcja trochę się rozkręciła. Nie był taki straszny ale był ciekawy :) końcowa scena chyba najbardziej przyprawiła mnie o dreszcze. Rec - film w porządku. Nie ma takiego przelewu krwi co w innych horrorach ale to nie oznacza, że nie można się bać. Mi się podobał

ocenił(a) film na 6
Karki

Alien Abduction: Incident in Lake County
First Transmission
The Last Broadcast
The St. Francisville Experiment
Incident at Loch

mhrocznyszatan

Pobieżnie sprawdzając napisy są tylko do "Incident at Loch". Kiepsko trochę.

ocenił(a) film na 6
Karki

nuub