Po rewolucji jaką przyniósł Cataclysm, ba już WOTLK był przesadzony, czas na dodatek, który chyba obniży kategorię wiekową do 6 lat. Co dalej? Różowe kucyki? Ale teraz przynajmniej wiem, że z tym dodatkiem uwolnię się w końcu od tej gry.
Ja również już dziękuję. 5 lat gry w bardzo dobrą grę, mimo wielu narzekań i hejtowania to bardzo przyjemnie mi sie grało we Wrath i Cata, ale po obejrzeniu traileru Mists uznalem ze definitywnie koncze z tą żałosną grą. Nie chodzi o jakies "kung fu pandy" bo Pandareni byli w Warcrafcie od dawna. Co mnie boli, to jakis wschodnio-azajtycki klimat, co to ma byc? Metin2? Takie motywy nie pasują do WoW, nowe spelle to jakaś kpina, a bitwy pokemonów do obraza dla graczy. Całe szczęscie wychodzi Star Wars: The Old Republic ew. Diablo III.
Wschodnio azjatycki klimat nie musi oznaczac odrazu mangi tak jak w metinie i tego typu grach. I co jest zlego w bitwach petow? Nie chcesz... nie baw sie w to czy ktos Ci kaze?Nowe spelle, a co z nich takiego zlego? I tak juz teraz miales 2 sluszne buildy dla danej klasy wiec to czy masz 9384903284 talentow czy 6 nic naprawde nie zmienia.
Powiedziałabym, że więcej niż 2 buildy, zależy w co się chce iść.
Ale, wracając do tematu: Mam wrażenie, że Blizz po prostu trolluje, wydaje mi się, że prawdziwy tytuł następnego dodatku brzmi inaczej (chociaż głowy nie dam). Nie chce mi się wierzyć w "Pandarię".
Imo jesli zostal zapowiedziany na blizzconie, ponadto pokazali juz jak wyglada contynent to raczej to nie jest trolling. Zreszta jesli nie chcecie to nie grajcie... WoW na tym nie ucierpi.
Jak dla mnie Blizzard osmieszyl fabule Warcrafta idiotyczna smiercia Arthasa. Ta gra miala swoj klimat jakies 3 lata temu, teraz to jest tylko GRIND, GRIND, GRIND i ciagle ulatwienia do questow i lvlowania.
Też mi się to nie podoba, chociaż poczekam i zobaczę, bo ta gra dała mi najwięcej przyjemności z wszelkich innych, blizzard może jeszcze mnie zaskoczy, mam taką nadzieje
Też sobie to na siłę wmawiam, że będzie dobrze, że może mnie zaskoczy. TBC było najlepszą częścią, to był po prostu cud Blizzarda. WotLK wcale nie był taki najgorszy, również mi się cholernie podobał. Dzięki Catalysmowi stracili sporo graczy a z każdym nowym patchem tracą coraz więcej. Jak niby biało-czarne misie mają uratować serię ? Śmiech na sali. Miejmy nadzieję że chociaż Monkiem da radę chwilę pograć chociaż znając życie, na początku będzie OP i 99% serwera to będą Panda Monki. Swoją drogą, czy niby te całe Pandy mają coś wspólnego z fabułą ? Czy to jest już wymysł Blizzarda ?
Właśnie, jeszcze jedna kwestia, kochałem tą grę za to że nie przypomina mi azjatyckiego gówna, tej azjatyckiej animacji w stylu anime.
Grafika wowa zawsze była taka dziecinna i cukierkowa ale to idealnie do tej gry pasowało.
Teraz poprzez pojawienie się tych azjatyckich klimatów WoW przypomina właśnie jakiegoś żałosnego metina czy Guild Wars (które było takie sobie).
Wzięli by się lepiej za film, jeśli chcą zyskać nowych graczy to imo jest to najlepsza droga. Na pewno lepsza niż tworzenie tego dodatku.
Film o Lich Kingu powstaje już bodajże 4 lata i jakoś od 2010 wszystko ucichło. Raczej nie ma co liczyć na to. Grunt że wchodzi nowa klasa, będzie można chociaż ponolifić na czymś nowym jednak fakt faktem, ciągną to już niepotrzebnie...
Przesadzacie. Chociaż mi też się to nie podoba, na razie nie chce negatywnie komentować. Myślę, że Blizzard może nas zaskoczyć albo i nie- to się okaże. Chętnie czekam na premierę i zobaczę co z tego będzie. Bo na razie też czarno to widzę.
Ja uważam, że ten dodatek będzie dużo lepszy od Cata, na którym się tka szczerze zawiodłam. Ten ma szansę odświeżyć serię, i wprowadzić kilku nowych bohaterów. W Cata smoki doprowadzały mnie do palpitacji tak samo jak Thrall - a raczej Go'el, który został doszczętnie zniszczony i przekształcony w Mary Sue, oni wszyscy z tymi swoimi mądrościami i dramatyzmem wkurzali mnie niesamowicie. I nie mogę się doczekać aż MoP nadejdzie i mam szczerą nadzieję, że wprowadzi sporo świeżego powietrza.
Lokacje są przepiękne, a podobają mi się jeszcze bardziej gdyż nie przypominają tych wszystkich podpalonych krain z poprzedniego dodatku. Chciałabym już pierwszy raid zacząć nawiedzać, i wykorzystać nowe umiejętności dla mojego szamana.
Nie przeszkadzają mi pandy i wcale nie uważam, że gra będzie przyciągać dzieci, a wręcz przeciwnie. Mówi się, że największy napływ "bachorów" był przy WotLK, ponieważ to mrok, zombie śmierć i te klimaty najbardziej rajcują tak naprawdę nastolatków. Dorosłym nie będą przeszkadzać Chińskie motywy ani pandy, bo skupiać się będą na tym co w graniu jest najważniejsze.
Dodatek zapowiada się na bardzo dobry . Intro ma chyba najlepsze ze wszystkich dodatków . Bardzo dobrze ze zmieniają system talentów skoro i tak zawsze wybieramy ten co wszyscy biorą pod speca bo niby najlepszy .
Mnie się intro podobało z innego powodu- bo pokazywało znowu te relacje Ally x Horde, w dość takim lekkim stylu. Ja tak szczerze mam dość tych wielkich przepotężnych bossów, którzy są zagrożeniem dla Azeroth, więc tak szczerze przyjmę tą zmianę, z wielką ulgą.
Najważniejsze dla mnie i tak jest aby nie było znowu Alextraszy ze świecącą d*pą i jej kompanów dzielący się z nami swoimi złotymi myślami. Na serio patrząc na całe te niby smocze zgromadzenie to się nie dziwię, że Deathwing oszalał -_-.
Najbardziej co mi sie w dodatku podoba to mozliwosc rozwalenia mordy Garroshowi wkoncu :d Pod wzgledem majestatycznosci lokacji... mysle ze Wotlka nie pobije, choc moze... :>
Ja mam ogromny Sentyment do Wotlk, historia o Arthasie i o Lich kingu była tą która mi się najbardziej podobała. Northrend to był naprawdę wspaniale zrealizowany kontynent, i nawet w Cata lubiłam go odwiedzać.
http://us.battle.net/wow/en/game/mists-of-pandaria/raid/mogushan-vaults ale ten raid wygląda naprawdę obiecująco. I tak szczerze też się nie mogę doczekać tego całego eventu jakim jest oblężenie Orgrimmar, mam nadzieję, że Vol'Jin dotrzyma słowa i go zabije. >:)
Mam też szczerą nadzieję, że da się uratować plemię Zandalari w ten sam sposób w jaki udało się uratować tytanów od Yogg'Sarona. Mam już dość wybijania plemion trolli ( jako, że gram jednym) i chciałabym by choć jedno imperium się odrodziło. :f
A co do Pandarenów, to muszę przyznać, że fantastycznie zostali wykonani, ilość polygonów, jakość tekstur. Naprawdę mi szkoda Taurenów, któzy przy nich będą wyglądać jak wyciągnięci z innej gry. Dlatego cieszy mnie, że na MoP przynajmniej karły będą skończone. Cieszę się dla tych aluchowych małych pijaczyn :)
Nom ten hologram rozmowy Garrosha z Vol'jinem był mocarny ;) Chetnie bym go zobaczyl na tronie po smierci Garrosha, chociaz nie wiem czy Troll uzyskalby tyle poparcia co Ork. Sylvanas raczej nie wchodzi w gre nie trzeba mowic czemu, a Baine jest chyba za młody. O Gallywixie to w ogole nie wspomne ;p
Modele i tekstury Pandarenow zostaly wykonane tak samo jak Golbinow i Worgenow, rasy od cata maja o wiele wiecej jak to ktos ujał w pewnym filmiku ktory ogladalem, "kosci". Dzieki temu o wiele wiecej animacji twarzy jest mozliwych. Bo co robi Ork czy Tauren? Rusza szczeka w gore i w dol jak jakas pacynka, Gobliny ruszaja brwiami, nawet "przeżuwaja" cos czasami, o wiele zywsze sa te twarze, Worgeni to samo. Czytalem jednak, ze gdzies podczas trwania MoP Blizzard ma zupdatowac rowniez pre-cata rasy do tego samego poziomu modelu, animacji i tekstur. Ork taki jak Generał Nazgrim w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=WchsuwsOUHw&list=UUCFuFsG9qmkI8HKgEylX1CQ&index=6 &feature=plcp ustaysfakcjonowałby mnie ;) Reszta ras z takim updatem rowniez byłbaby miła.
Mnie takze cieszy odstapienie wielkiego "bad guy" bo juz sie to nudne zrobilo ;) Płonący Legion, potem Plaga, nastepnie Deathwing i ciągle coś gdzie Horda i Alianci musieli laczyc sily aby ocalic swiat ;p Oklepane to, milo ze bedziedodatek skupiony na ich konflikcie, chociaz po tym dodatku i tak wroci szablon wielkiego bossa :p Bo i tak jest do ubicia Sargeras, ktorego zabicie pewnie zakonczy WoW.
Została jeszcze Królowa Azshara i kul Tiras, Bardzo by mnie ucieszył raid w stylu Throne of Tides. W ogóle Vash'ir to moje ulubione miejsce z tych zon od 80-85. No i mieliśmy właśnie okazję poznać Legionistę " jaja Thralla" Nazgrima xD to był dopiero kozak.
i owszem bardzo bym chciała by oryginalne rasy z WoWa dostały nowe lepsze tekstury i zwiększoną ilość polygonów/ kości. więc nie będą takie kanciaste a zyskają nową ekspresję, + płynniejsze animacje.
Jako, że z całej Hordy moje najukochańsze rasy to właśnie orkowie i trolle, no to zależy mi by te ich modele niewiele się zmieniły, ale po prostu były dokładniejsze.
A co do filmiku, no to mam polewkę z Garrosha, kurde nie sukcesy go ineteresowały, tylko to, że Aluchy byli pierwsi na jakiejś nowe ziemi xD Może garrosh to i jest tępak bez bladego pojęcia o taktyce, ale czasami mnie rozwala.
Ja bardzo ale to bardzo lubiłam i szanowałam Thrall'a to on mnie w sporej mierze przekonał do Hordy i sprawił, że bardzo polubiłam tą frakcję, ale po Cata, mam go szczerze dosyć. Z dobrej postaci zrobili Mary Sue, a ja nie trawię takich postaci, już właśnie wolę idiotów, co uważają siebie za mądrale :P
I też się cieszę, że pojawia się w końcu dodatek, któy w końcu nie zapowiada nadchodzącej zagłady, tylko właśnie wątki przygodowe. Trailer naprawdę mi się spodobał zwłaszcza pierwsza część, która pokazywała jak ten ork i admirał, próbują przemierzać nowy ląd, a potem ta ich walka haha xD i te bezcenne miny jak widzą chodzącą pandę xD
a co do nowego Warchiefa, jeden z developerów dał taką odpowiedź, żebyśmy nie byli tacy pewni, co do tego kto będzie następcą.
Sceptyczni ludzie odpowiadają, że jak nie Thrall to pewnie Go'el- i tak szczerze, również jestem tego zdania, że tylko chodzi o to by wzburzyć dyskusje, na temat ewentualnych innych Wodzów. Swoją drogą nie wymieniłeś, tego jednego lidera, o którym wszyscy zapominają tzw. "Lor'Themar Who?" xD
Vol'jin jest faworytem graczy, ja mam osobiście mieszane uczucia, z jednej strony to idealny kandydat, ma sporą wiedzę na temat strategii i jest mistrzem jeśli chodzi o planowanie na dłuższą metę zwycięstw. Szanuje własnych ludzi ( nie tylko jego własne plemię, ale i całą Hordę), więc będzie podejmował rozważne decyzje i nie będzie ryzykować utratę ludzi byleby się popisać. Dzieli filozofię Thralla na temat tego w jakim kierunku ma iść Horda- czyli szlakiem szamanistycznych tradycji, z dala od korupcji i zbytecznego rozlewu krwi- ale w przeciwieństwie do Thralla, nie jest Mary Sue, nie jest super duper najpotężniejszym szamanem na azeroth, nie jest przesadnie Neutralny, wie, że zwycięstwa trzeba opłacić sporą ceną, wyrzeczeniami i krwią. Ponadto ceni przeciwnika w przeciwieństwie do Garrosha, co uchroni go od popełniania katastrofalnych porażek. Jest skuteczny w tym co robi, i jak wstęp do jadeitowego lasu wskazał- Plemię Darkspeak nie jest winne jakiekolwiek pieniądze Garroshowi, bo są niezależni finansowo. I wiele wiele innych zalet.
Ale Vol'Jin nie jest orkiem. I tutaj jest jedyna rzecz, która stoi na drodze - czy troll mógłby bez problemu dowodzić orkami?
Z jednej strony na pewno całe to zamieszanie z oblężeniem Orgrimmar bardzo mocno ich dotknie, oraz fakt, że Horda mimo, że ma orkowy rdzeń, jest wielokulturowa, nie składa się tylko z orków. Więc możliwe, że po tym co Garrosh odstawił i zakładając, że to Vol'Jin będzie stać za oblężeniem i ewentualnym obaleniem Garrosha, zyska sobie taki szacunek, że uzyska zgodę. Ale osobiście ciężko jest mi to sobie wyobrazić by został Warchiefem, niezależnie od tego jak bardzo na to zasługuje. I też chciałabym by został nim, bardziej ze względu by ci bigoci elfowi dostali potężnego pstryczka w nos, mam na myśli tych przesadzonych graczy nocnych elfów :P
Baine, będzie też miał swój udział w MoPie, i też jest dobrym wodzem, ale on jest i młody i po prostu nowy. Vol'jin był z Hordą niemal od początku i jest jednym z najbardziej szanowanych liderów.
Ja sądzę, że to Thrall po prostu wróci, jako, że uber-szamanowanie ma już za sobą. ;f
Sorki, za tą ścianę tekstu :P
Spoko milo sie czytalo ;p No widzisz Lor'Themar jest tak malo znany, ze sam zapomnialem go wymienic xd
Ci którzy grają poczuli już klimat Pandarii dzięki patchowi który został wprowadzony w środę. Zepsuta cała przyjemność gry. Talent co 15 lvli, do wyboru jeden z trzech możliwych. Przykładowo paladyn na 15 lvlu ma do wyboru 3 talenty które zwiększają movement speed, niezależnie od spec, śmiech na sali ;] Nie wiem jak inni ale mnie osobiście expiąc motywowała świadomość że jak wbije sobie lvl to będę mógł dodać sobie fajny talent który doda mi coś ciekawego. A co teraz ma motywować nowych graczy ? Bezużyteczny talent co 15 lvli ?