PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613242}
7,3 5,5 tys. ocen
7,3 10 1 5459
World of Tanks
powrót do forum gry World of Tanks
The_Fallen

IS-7 ale to dlatego że nie miałem MAUSa, a zawsze bałem się spotkać go na polu bitwy :P

5476

JgPanther i Typ 59 u mnie równorzędnie na pierwszym miejscu

The_Fallen

Z tym "koffam" to już przesadziłeś. To świadczy jaki szczyl z ciebie. Co za dzieci rodzą się w XXI wieku. Zapewne wszystko ma na to wpływ, ale głownie internet i ludzie się w nim rozwijający. Co za dzieciak!!!!!!!!!! Daj dziecku komputer....

benburney

Mam 17 ''szczylu''. To już nie można podejść do tego humorystycznie, bo inaczej odezwie się jakiś debil co to pojedzie po kimś nie znając nawet jego wieku. Na przyszłość zmądrzej. Jeśli jesteś dorosły to powiem tyle: ''Co za matoły rodziły się w XX wieku''

The_Fallen

hehe
Masz 17 no to urodziłeś się pod koniec XX w.

World of Tanks.

Myślałem, że moimi ulubionymi czołgami będą Churchille : I, VII i GC. Na razie W. Brytanią zdobyłem Churchilla I i uciekam przez KV 1. Głownie chyba dlatego, że nie mam jeszcze najlepszego działa i sobie z siłą radzieckich czołgów nie radze. Poluję też na Tigery, mam nadzieję, że się nie rozczaruję. A jeśli chodzi o dziesiątki to głownie celuje w 2 niszczyciele: pierwszy niemiecki JgPzE100 i brytyjski FV4202. Jeśli macie któreś z wymienionych to może napiszcie wasze opinie.

benburney

No ja chciałbym mieć którykolwiek z tych czołgów. Grałbym częściej, ale tak długo trwa zdobywanie kolejnych, że aż mi się odechciało. Mausa to ja chyba w takim tępię zdobędę za 7 lat...nie za 40 lat. xD

The_Fallen

No chyba, że będę pykał codziennie dużo. Ale za dużo mam innych rzeczy do roboty.

The_Fallen

Pomyliłem się w poście, miał być brytyjski niszczyciel FV215b (183) a nie czołg średni FV4202 który wymieniłem.

No i jeśli chodzi o Mausa to myślałem nad nim, ale w przyszłości wybiorę E-100

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

A tu masz mój filmik gdzie grałem objectem 704 ;) http://www.youtube.com/watch?v=JBBQ-rXyXSY

The_Fallen

A jeszcze coś, jeśli grasz w czołgi bardzo rzadko i długie lata miną zanim zdobędziesz swój ulubiony czołg to polecam ci pobrać wersję testową, która wychodzi przed każdą aktualizacją. Masz w niej tyle kredytów złota i doświadczenia na odblokowywanie czołgów, że głowa boli.

The_Fallen

A jeszcze coś, jeśli grasz w czołgi bardzo rzadko i długie lata miną zanim zdobędziesz swój ulubiony czołg to polecam ci pobrać wersję testową, która wychodzi przed każdą aktualizacją. Masz w niej tyle kredytów złota i doświadczenia na odblokowywanie czołgów, że głowa boli.

ocenił(a) grę na 9
benburney

Odradzam ci JgPzE100, jest zbyt wolny i ma zbyt długie przeładowanie, jest też bardzo duży (jak to niemiecki krowy) i jesteś tym samym bardzo łatwy do wykrycia i będzie na ciebie polować arta, a uwierz mi ładne hity w niego wchodzą z artylerii, plusy do duży DMG ponad 1000 przeważnie na hit ale uwierz mi nie nadrabia to minusów tego czołgu. Co do FV4202 to jeszcze nim nie grałem ale jest straszenie miękki i przeładowanie ma dłuższe niż JgPzE100 (ogólnie to dwa TD-ki z najdłuższym pojedynczym przeładowaniem w grze) strzela z pocisków burzących, takich jak artyleria więc ma bardzo małą penetrację, musisz więc zajeżdżać wrogów od boków i tyłów, grając IS 7 miałem przypadek że dostałem w przód za 600 parę, ale raz dostałem w tył za 1700, więc rozbieżność DMG jest bardzo duża, ja posiadam Object 268 i polecam z czystym sumieniem, jest bardzo szybki jak Foch i zwrotny, niski trudny do wykrycia bardzo dobry do kamuflażu, znakomicie zwrotny w mieście, przeładowuję 14,57 z 3 perkami na załodze, dosyłem, lornetą i siatką kamuflującą potrafię walnąć za 1063 więc są dziesiątki schodzące na 2 strzały, ogólnie robię teraz T110E3 ale zaraz po nim szybko Focha bo jest również bardzo uniwersalny i posiada magazynek.

Moim zdaniem najbardziej uniwersalnymi a zarazem najlepszymi pod względem łatwości grania TDkami w grze są Object268 oraz AMX 50 Foch (155)

killerek132

ja również odradzam JgPzE100 :/ ma przyj*banie to mu trzeba przyznać ale jest tak wolny że więcej jest przy nim wk*rwiania niż radości z przyj*bania :))) . Szczególnie jak cię ktoś wykryje i w jednej sekundzie 5 art zjedzie cie do 0.

ocenił(a) grę na 10
benburney

Nie polecam JgPzE100 mam go i niestety jestem rozczarowany. Przede wszystkim jest bardzo mułowaty, ustawienie się w odpowiedniej pozycji do strzału zajmuje dużo czasu. Drugą wielką wadą tego czołgu jest pancerz. W dolną płytę i we właz dowódcy wchodzi wszystko. Pozostała część pancerza niby bardzo mocna, ale przeciwnik przeważnie niema problemu.

Zaletą tego czołgu niewątpliwie jest działo. Celne, z rewelacyjną penetracją i obrażeniami, choć czas przeładowania doprowadza do szału.

Podsumowując po rewelacyjnym JgTiger na IX tierze otrzymujemy przeciętny jeśli nie słaby TD na tierze X.

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

najlepsze win ratio mają francuskie td. Jeszcze nie doszedłem, ja lubie medy i lighty chociaż e 75 też sie fajnie grało.

The_Fallen

mój ulubiony to zajebiscie szybki niszczyciel Hellcat, no i T34 (ale to ze względu na zarabianie kredytów) Również bardzo polubiłem Tigera II - jak się nim odpowiednio "skątuje" to wszystkie strzały przeciwnika potrafi zrykoszetować. Kiedyś tak uwielbiałem Pz'a IV ale odkąd WG osłabiło (zjebało) mu najlepsze działo to już nie gra się nim tak fajnie - to była kiedyś super maszynka do zarabiania kasy na tierze V :-(

ocenił(a) grę na 10
Ozzmo

mój ulubiony to IS poza tym lubię także niemieckie niszczyciele

sadzik444

z niemieckich niszczycieli pasują mi tylko dwa:
Ferdi - udało mi się nim kiedyś ustrzelić 9 czołgów,
Stug III - szybko i celnie strzela zadając spore obrażenia i potrafi się szybko obracać więc ciężko jest go zajechać od boku.

ocenił(a) grę na 10
Ozzmo

stug to były czasy:-)

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

Hetzer i M36 Jackson

The_Fallen

benburney

obecnie nie gram i nie wiem czy wroce.....ciagle strzelanie z czolgow w grze ktora nie ma dla mnie zbyt wiele do zaoferowania jest nudne

The_Fallen

i monotonne, zmudne

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

IS 3 i IS 8 cuda na gąsienicach ;D

ocenił(a) grę na 5
haton

PZ IV z grubą rurką, STUG, PZ III, Tygrys, E75, E50, KV1, M10, Matilda zwykła, PZ 38t ( PZ IV, STUG, KV1 świetne do robienia kasy przynajmniej kiedyś )

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

e50m, nie wiem czemu ale go lubie choc to darmozjad i stugIIIG

użytkownik usunięty
Valtara

moje ulubione to zdecydowanie T29,T110E5,Cromwell i ISU 152,po prostu są świetne

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

Hellcat, ISU, T-127, Cromwell, STA-1, STB-1, T-150, Tiger I i II, StuG, KV-1S, S35-CA, Ferdi, WT-E100, FV-302 , Pz IIJ, Leo, ELC AMX, BAT Chat, T57 Heavy, Maus to moim zdaniem czołgi najbardziej robiące tzw "różnicę" .

ocenił(a) grę na 8
qflqfl

Można dodać jeszcze Luchsa, Matildę i RHMa

The_Fallen

Moim ulubionym jest M4 Sherman. Mam na nim asa pancernego.

The_Fallen

oczywiscie ulubione tycza sie tylko tej gry.

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

Panzer IV H.

ocenił(a) grę na 8
The_Fallen

Panther, KV-2, Dicker Max