Co prawda nawet nie ruszyłam gry (ani 1 ani 2) i pewnie jeszcze trochę czasu minie, nim coś się zmieni, ale bardzo lubię książki o Wiedźminie, dlatego też jestem zainteresowana kwiestią Yennefer, a dokładnie, to chyba jej rażącym brakiem. A prznajmniej, poprzeczytaniu opisów, recenzji i komentarzy, wydaje mi się, że jest jej jakoś mało fabule. Ktoś, kto już przeszedł grę mógłby potwierdzić, wyjaśnić albo sprostować? (Dlaczego jej nie ma, a jeśli jest, to dlaczego tak mało? Zamieniła się miejscem przy Geralcie z Triss czy co?) Z góry dzięki za odpowiedzi
Jest tak jak mówisz. Triss zamieniła miejsce Yen, Zobaczymy jak będzie w trzeciej częsci, mam nadzieję że pojawi się Ciri i Yen. Ogólnie sprawa wygląda tak że Geralt stracił pamięć i w trakcie przechodzenia gry przypomina mu się coraz więcej, zaspojlerowałem sobię w ten sposób zakończenie sagi bo dowiedziałem się o pogromie w Rivii w grze zanim doczytałem do końca książki :P
Aha, no dobra. Co prawda mi się to nie podoba, ale chyba przeżyję tą złą wiadomość :P. Mam nadzieję, że jakoś sensownie poprowadzą fabułę i Ciri z Yennefer jeszcze się pojawią. Dzięki za wiadomość :P
Mam nadzieję, że się pojawią, bo trudno mi byłoby zaakceptować inne wytłumaczenie pojawienia się Dzikiego Gonu w życiu Geralta bez obecności Ciri. Co do Yen to Geralt będzie miał ostry orzech do zgryzienia...
Jestem w trakcie gry więc fakty mogą ulec zmianie, ale w animowanej retrospekcji Geralt wspomina o tym że Ciri zaprosiła jego i Yen na Wyspę Jabłoni a tam czarodziejka została porwana przez Dziki Gon.
Od pierwszej części gry czekałam na pojawienie się Yennefer, w 1 oczywiście ani śladu ale w 2 wygląda to następująco: Geralt po kawałku odzyskuje pamięć, a my poznajemy wersję twórców gry na temat tego co się stało po pogromie w Rivii: SPOJLERY
Geralt i Yen zostają przeniesieni przez Ciri na Wyspę Jabłoni, z której to Yen zostaje porwana przez Dziki Gon. Geralt udaje się w pogoń za nią i udaje mu się ją uwolnić - Jeżdźcom oddaje siebie w zamian. Jak to się stało, że wrócił do żywych - nie wiadomo. Triss mimo, że jej się spodobało bycie główną postacią kobiecą, w jednym z dialogów mówi Geraltowi, że zrobi wszystko by pomóc mu odnaleźć Yen, bo jest IM to winna. Pod koniec gry dowiadujemy się, że Yen siedzi z amnezją na dworze cesarza Nilfgaardu. Co daje nadzieję, że 3 pięknie zamknie ten wątek wprowadzając w końcu jej postać do serca i łóżka Geralta ;) tym bardziej, że 3 dzieje się podczas napaści Nilfgaardu na Północ.