PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38905
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Fabula nudna, 100% slasher, kiepskie sterowanie i gra najezona bugami. Szkoda kasy na ten gniot i czasu. Bioware robi zdecydowanie najlepsze gry.

ocenił(a) grę na 10
gorhand

kolejny prowokator, skoro sa bugi to niby jakie? przeszedłem W2 dzisiaj i oprócz kiepskiej optymalizacji żadnych innych błędów nie zauważyłem

btw. chyba sobie kpisz ze Dragon Age 2 jest lepsze od Wiedźmina 2 buahahahahahah
Każdy wie że Dragon Age 2 to totalny nie wypał, ograniczona rozgrywka, brak możliwości zwiedzania terenu, lokacje z gry się powtarzają
Co do serii Mass Effect jestem w stanie stwierdzić że jest na równi z Wiedźminem.

miciok94

szkoda czasu na trola !

ocenił(a) grę na 8
Psyhe

gierka b.dobra, na minus dałbym sekwencje skradankowe, optymalizacje i zakończenie które pozostawia duży niedostyt :(

ocenił(a) grę na 10
gorhand

Biołer... fajne gościu kawały opowiadasz. Prowokacja miodzio.

gorhand

Hahahahh kolejny fan Bioware'u, coś ci powiem tępaku, gry od Bioware to jedno wielkie GÓWNO dla amerykańskich debili, którzy nie mają pojęcia co to RPG. Wiesiek niszczy wszystkie ich gry bez mrugnięcia okiem!

0wner2

Bioware to Kanadyjska stajnia wiec jej nie obrazaj. Gdyby nie oni to nie byloby BG, Tormenta, ID i innych gier. Premiere W2 mogli przesunac i poprawic, anie wypuszczac niedorobiona gre. O DA2 nic nie mowilem, skoro o nim mowa to juz o wiele lepszy jest, mowie wam nie sluchajcie sie ich ja sie znam lepiej.

ocenił(a) grę na 9
gorhand

Akurat DA2 ukończyłem i mogę ci spokojnie powiedzieć że wiedźmin jest grą o klasę lepszą.

gorhand

Bioware kiedyś robiło dobre gry, ba, pomogli nawet REDom przy produkcji pierwszego Wiedźmina, ale fakt faktem, że teraz lecą na kasę i robią coraz to nowe gówna w które się grać nie da.

ocenił(a) grę na 9
0wner2

nie pomogli.
CDPR RED wykupił jedynie prawa do jego starego silnika graficznego z newerwinter nights (aurora), który w Polsce został bardzo mocno zmodernizowany, by spełniał odpowiednie standardy na te czasy (wiedźmin 1 wyszedł w 2007 roku, aurora z NN w 2002!).
Teraz na całe szczęście ma własny silnik :)

LubieDziewoje

Nie tylko sprzedali im silnik, ale też udostępnili im miejsce na jakiś tam targach, dzięki czemu REDzi mogli zaprezentować Wieśka światu.

0wner2

niestety 0wner2 ma rację Bioware zapomniało o prawdziwych dojrzałych fanach RPG robią gry uproszczone na maxa dla tępych 10 latków z USA niestety

Psyhe

No jak ja ostatnio zagrałem w DA2 to pomyślałem czy to ma być jakiś głupi żart? Takie coś nazywać grą RPG? Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

ocenił(a) grę na 9
Psyhe

Niestety, komercha jest wszędzie. W każdym razie powinniśmy szanować bajołerowców, w końcu stworzyli arcydzieła typu Baldurs Gate i mimo kiepskego DA stworzyli bardzo udanego, nowoczesnego Mass Effecta I i rewelacyjną dwójkę. Powinni iść dalej w tym kierunku, ale Polaków i tak nie pobiją.

Joker_WhySoSerious

Mass Effect to gówno takie samo jak DA, które nudzi się po godzinie grania i jest zwyczajną debilną sieczką dla amerykanów, która udaje RPG. To ja już wolę zagrać w CoDa, tam przynajmniej nikt mnie nie oszukuje, że gra jest czymś więcej niż strzelanką.

ocenił(a) grę na 9
0wner2

Mass effect potwierdzam, nie rozumiem zachwytów nad tą grą zupełnie.
To ma być erpeg? pożal się boże

Marcinekk

massy effecty mi się bardzo podobały ;) ale nazwałbym to raczej fabularną grą akcji niż rpg

Psyhe

No właśnie o to chodzi, że wszystko byłoby w porządku, jeśli określiliby tą grę grą akcji, a oni usilnie nazywają ją RPGiem, choć z gatunkiem RPG nie ma prawie nic wspólnego.

ocenił(a) grę na 7
0wner2

Jeśli przez "gatunek RPG" rozumiesz gry ze skomplikowaną matematyką w walce, to owszem. Jeśli chodzi o odgrywanie postaci (przyjrzyj się dokładnie literkom RPG - role playing games!) Mass Effecty spełniają swoje zadanie wyśmienicie. Nie ma w nich miejsca ni czasu na manczkinizm i grinding, bo trza ratować galaktykę. Tak prowadzą swoje sesje i kampanie dobrzy mistrzowie gry. BioWare spisuje się wyśmienicie w przenoszeniu tego doświadczenia na platformy cyfrowe.

samyazza

Dobre RPG to dla mnie gra z niezwykłym klimatem i wciągającą fabułą. Mass Effect nie ma ani tego, ani tego.

gorhand

Oj kolego... widzę, że nawet nie do końca wiesz o czym mówisz... Tak się składa, że wszystkie gry, które wymieniłeś są już stare i sięgają czasów, które wyniosły BioWare i zasłużenie zostały docenione przez społeczność graczy, ale obecnie... to już nie jest ta sama marka. Wystarczy popatrzeć na DA 2. Tak jak 1 miała jeszcze coś ze starych produkcji tak dwójka to już znacznie niższe loty... Poza tym co z tego, ze Kanadyjska firma. Polskie=złe? Brednie prawisz...

kompaktowa

Oczywiscie to byla prowokacja nudzilo mi sie, bo nawet nie gralem jeszcze. Ale nie zmienia to faktu ze mogli troche poprawic gre przesuwajac premiere. Co do DA2 to nie bede sie wypowiadal, poprostu zmeczyla mnie ta sieczka, a najbardziej to powtarzajace sie mapy. Co jak co ale chyba mogli dolozyc 10 roznych map wiecej, ehh szkoda gadac.

użytkownik usunięty
gorhand

Na trole to srebrny miecz, nie : >? *wyciąga*

ocenił(a) grę na 8
gorhand

Zgodzę się co do bugów. Jestem w Akcie I i nie mogę ukończyć 2 questów. Sklepik z marzeniami, bo na koniec robi się czarny ekran i nic nie da się zrobić, a w Kłopotach z trollem był troll a teraz go nie ma. Czasem schodząc z drabiny znikają mi miecze i jeszcze kilka innych. Na plus mogę dodać samowyłączanie się gry - jakoś się trzeba oderwać :P

Szkoda, że na moim sprzęcie mogę pograć tylko z 20FPSami ;/

Narazie 9/10 zobaczymy dalej

ocenił(a) grę na 10
rAd_

dziwi mnie że niektórzy maja bugi a niektórzy nie. jestem w 3 akcie i jak na razie do bugów mogę zaliczyć problem z blokowaniem bo nie zawsze wskakuje ale i tak nie używam. gram na trudnym i szybko się przyzwyczaiłem do walki i bez eliksirów i olei petard wpadam w kilku kolesi i robię pogrom wystarczy tylko taktycznie i szybko to rozegrać. innym błędem jaki doświadczyłem było nieotrzymanie nagrody z jednego questu ale questa dało się ukończyć. wszystkie questy jakie tylko znalazłem zrobiłem bez żadnego problemu czy błędu z ich ukończeniem. tak samo do optymalizacji uważam że jest naprawdę dobra. nie spełniam zalecanych wymagań bo nie mam 4 rdzeniowego procka a gierka chodzi mi bardzo przyzwoicie na ultra bez uberprobkowania. niektórzy po prostu nie dbają o kompa ani o system i potem i nawet pasjans ścina

ocenił(a) grę na 8
Agares

W sumie format to nie głupi pomysł, bo mi już Win7 2 lata chyba ciagnie (jeszcze żaden system tyle nie dał rady bez formatowania, nawet Ubuntu)
No, ale inna rzecz, bo mój proc jest poniżej wymagań minimalnych, choć po podkręceniu w teorii ma trochę zapasu

Agares

"dziwi mnie że niektórzy maja bugi a niektórzy nie."

Przez cała grę nie miałem żadnych bugów praktycznie , no może czasem postacie z którymi biegałem dziwnie się zachowywały ale i tak w końcu trafiały do celu !
Jak dla ,mnie ta gra ma nie do końca doszlifowaną warstwę techniczną aczkolwiek to są drobiazgi w moim odczuciu

ocenił(a) grę na 7
Agares

Coś mi się zdaje, że ani nie grasz na trudnym, ani na ultra.

Chociaż może grasz, tylko nie w Wiedźmina 2.

ocenił(a) grę na 10
samyazza

to źle ci się zdaje. jak chcesz możesz wpaść i ci udowodnię. bo nie jestem jakimś tam chłopaczkiem z gimnazjum który lubi mieszać. co do wydajności jeszcze to jak już twórcy pisali na nvidi trzeba odinstalować 3dvision i gra przyspiesza. a innym zrzyna bo nawet nie wyłączyli uberprobkowania. a walka na początku jest trudna ale jak się człowiek przyzwyczai to można wymiatać.

ocenił(a) grę na 10
gorhand

Co do fabuły to przepraszam bardzo, ale schemat zbierz kumpli, przeleć pannę przed finałowym starciem uratuj świat lekko się mi już znudził. Ba w Wiedźminie nawet to przelecenie panny jest lepsze.
Co do optymalizacji fakt lekko skiepścili panowie z CD Red ale od czego mamy patche.

ocenił(a) grę na 10
gorhand

Fabuła nudna ? pewnie czytałeś co drugie zdanie. Slasher ? Nic dziwnego jak jesteś noobem i grałeś na łatwym. Może i jest kilka błędów (chociaż na żadne nie trafiłem) ale to dopiero druga gra tego studia. A jak ci się nie podoba to przestań piep**** na forum tylko zachowaj spostrzeżenia dla siebie.

ocenił(a) grę na 7
heretyk1234

Tak tylko zauważę, że forum jest po to, aby każdy mógł się podzielić swoimi spostrzeżeniami, nie zaś po to by wychwalać każdy omawiany produkt pod niebiosa.

ocenił(a) grę na 8
gorhand

Porazka!? Ta gra jest przekozacka!!! Wciagajaca fabula , nieaamowita grafika( czy lepsza od w1 kwestia gustu) cudowna muzyka... Czego chciec wiecej?! Po pierwszym wlaczeniu zabrala mi jakies 5 godzin zycia :D Jestem wielkim fanem sagi i z czystym sumieniem stwierdzam iz sapek moze byc dumny.Jeszcze tylko wysokobudzetowy film nakrecony w tym samym klimacie i jego twor w koncu zostalby ukazany na tyle dumnie , na ile zasluguje.

użytkownik usunięty
gorhand

jak bym wiedziała gdzie mieszkasz to już byś leżał w dole.