Można tez w razie śmierci bohatera bardzo szybko wyjść do menu konsoli i wyłączyć grę. Wtedy gra wczytuje się przed śmiercią bohatera :) No ale wtedy nie ma funnu, tak samo jak z trzymaniem pada :D
Oj wcale tak zawsze nie jest.Ja zrobiłem tak po śmierci jednego z bohaterów gry i po włączeniu na nowo gry wciąż były jego zwłoki i dalsza akcja :D
To zależy, czy konsola zdąży zapisać postęp gry - w 99% przy szybkim wyjściu z gry nie zdąży.
Generalnie te trzymanie pada w rozdziale 10 jest strasznie jakieś zbugowane. Przeszedłem tą grę kilka razy i już za którymś podejściem gdy emocje na końcu były słabsze, serce mi już nie biło i nie było jak ruszyć rękami to czasami wciąż gra wykrywała ten ruch. Tam jest coś zepsutego. Nie wiem czy teraz jak to piszę też tak jest
Jak to już wyjdzie na Pecety, to Matko Przenajświętsza, to wiem, że będę lizał w tej grze każdą ścianę! I przechodził tą grę jak najwolniej, chłonąc tę grafikę, a Until Dawn Remake ma być odświeżony i ulepszony (I mają być ponoć dodane jakieś nowe wątki) już wiem, że na Until Dawn Remake będę po prostu zarywać noce! xD Premiera Until Dawn Remake na PC : 4 Października.