Pozostały 2 frakcje grywalne do odsłony. Pozostały 3 główne frakcje: Seleucydzi, Ptolemeusze i Partia. Mam nadzieję, że będą tam Seleucydzi. Teoretycznie Partia powinna odpaść bo znaczenie w tej epoce było zerowe, jednak jedna frakcja kultury wschodniej musi być, a jak wiemy Icenowie i Swebowie zostali zapowiedziani, a ich znacznie było żadne - w III p.n.e.
Mam nadzieję, że nie stało się to kosztem Seleucydów - jednej z najważniejszych potęg tego okresu.
To ma byc tak malo frakcji? W pierwszej czesci bylo ich sporo. Jak narazie zapowiedzianych jest chyba 6 frakcji. To co Egiptem nie bedzie mozna grac? To mnie zawsze denerwuje w TW ze nie kozna wszystkimi nacjami zagrac.
Hmmm....szkoda wlasnie ze nie daja mozliwosci grania wszystkimi frakcjami....zupelnie tego nie rozumiem. W Medku mozna sobie zagrac kazdym (no moze poza hordami i watykanem) wielka szkoda bo to w duzym stopniu ogranicza grywalnosc
Watykanem tez można grać w medku ;)
Możliwe, że szybko powstanie jakiś mod, który odblokuje wszystkie frakcje. Będzie o tyle lepiej, że w Romie były frakcje grywalne i buntownicy, a w Romie II będą frakcje grywalne i niegrywalne. To i tak duży plus! A co do tego, jakie będą frakcje:
http://wiki.totalwar.com/w/Factions#
Wciąż nie ma Seleucydów (szkoda), ale dodali Pont.
Nie no w Rome tez byly frakcje niegrywalne....chociaz mozna je bylo sobie odblokowac grzebiac tam w jakichs plikach.
Co do buntownikow to fakt ze ich minusem bylocto ze raczej cie nie atakowali....tzn.nie oblegali miast itp. Ograniczali sie raczej do atakow z zaskoczenia opijedynczych odzialow. A jak zostana te pojedyncze osady zamienione we frakcje ktore beda normalnie uczestniczyc w rozgrywce to bedzie ciekawiej:)
A w jaki sposob zagrac Watykanem w Medku?
W taki sam sposób w jaki można odblokować wszystkie frakcje w Rome :) Też nie lubię grzebania w plikach, ale w Medku i Romie wystarczy można to zrobić bardzo łatwo. Ciekawie gra się Watykanem, tylko trzeba bardzo uważać na inwazje morskie Arabów i lądowe Niemców.