PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623881}

Thief

2014
6,5 3,2 tys. ocen
6,5 10 1 3153
Thief
powrót do forum gry Thief

mówię to niestety z przykrością jako wierny fan wszystkich części Złodzieja łącznie ze wspaniałym
Dark Modem czyli paczką map zrobionych na silniku trójki przez fanów thiefa. Nowy złodziejaszek -
tak go można nazwać, to coś dla fanów nowych arcy-prostych i pozbawionych klimatu gier jak
Dishonored. Także jeśli kochacie klimat Thiefa, głos Garreta (Russela) nie zawracajcie sobie głowy
nowym Thiefem, ehh tak się zawieść..dobrze, że Dark Mod ciągle jeszcze ma tyle misji do
zobaczenia!

ocenił(a) grę na 7
spong17

Na czym grasz, bo ponoć gra ma fatalną optymalizacje (i to nawet na konsolach), Dishonored mi się bardzo podobał, ale wiadomo kto co woli.

ocenił(a) grę na 7
johnyss

Optymalizacja leży. Inne gry z Unreal Engine 3 odpalałem na ładnych detalach (Dishonored i DmC na ultra a mam Geforce GT 220!), nowego Thiefa ledwo ciągnę na minimalnych. Szczególnie boli, że w trybie okienkowym jest tylko jedna rozdzielczość, więc nie mogę jej sobie o "oczko" skurczyć i cieszyć się lepszą wydajnością.

spong17

To reboot i nowe spojrzenie. Twórcy informowali o tym już bardzo dawno temu, więc nie nastawiałem się na coś pokroju poprzedników, ale się nie zawiodłem i uważam nowego Thiefa za dobrą gierkę, choć to nie arcydzieło. 7.6/10

ocenił(a) grę na 7
spong17

Kolega na czym grał?

ocenił(a) grę na 4
spong17

Całkowicie się z tobą zgadzam, chociaż Dishonored klimatu odmówić nie można (podobno maczali w nim palce ludzie odpowiedzialni za Half-Life 2 i częściowo był inspirowany poprzednimi Thiefami). Natomiast jeśli chodzi o tę część to sam brak Stephena Russela obniża jakość produkcji o 3/4. Nawet nie wysilili się zrobić głupiego interfejsu takiego jak np. w 3 Thiefie (chodzi mi o prawdziwy steampunk), przez co całość wygląda jak żywcem zerżnięta z AC i traci wiele na klimacie.

użytkownik usunięty
spong17

Niestety, optymalizacja jak na Unreal Engine jest słaba, skoro na PS4 jest 15-20 FPS. O ile Dishonored mi się podobało, to jednak Thief nie pasuje do takiej... koncepcji? O ile lubię remake lub kontynuacje gier które wyszły kawałek czasu temu, to teraz mam mieszane uczucia. Jeżeli przy sequelu/remake/wznowieniu nie pracuje stara ekipa bądź jej część, to lepiej zostawić sprawę w rękach fanów. Udaję się teraz pograć w The Dark Project, mimo iż nie byłem nigdy wielkim fanem (ale grać grałem). Właśnie przy okazji wyjścia "Thi4f" bardzo, bardzo się przekonałem do starszych odsłon :)

ocenił(a) grę na 3
spong17

Niestety zgadzam się z opinią i oceną.