PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608604}
7,8 21 tys. ocen
7,8 10 1 21333
The Sims 3
powrót do forum gry The Sims 3

Ja bym oczekiwał jakiejś nowości technicznej, a nie dodatku. Mechanika trójki mnie oczarowała, ale zdenerwował mnie brak systemu dzielnic z dwójki. Chyba każdy fan simów domyśla się, o którym dodatku tu mowa: o "Po zmroku". W Sunset Valley miałem wielką rodzinę, a mój obecny sim miał wielką rodzinę + dwie siostry, które wyprowadziłem z domu i które pozostawiłem w zarządzanie komputerowi. Założyły one swoje rodziny, a córka mojego głównego sima spędzała wiele czasu z kuzynostwem.

I teraz wybieraj! Zostajesz w Sunset Valley, ale bez nowości "Po Zmroku", albo przenoś rodzinę do Bridgeport, tracąc dotychczasowe kontakty! To mnie wkurzyło...

Wpadłem więc na pewien pomysł. A gdyby tak... w jeden profil wpakować kilka otoczeń naraz? Działałoby to w sposób następujący: MOŻNA kontaktować się z simami z innego miasta telefonicznie, a nawet ich do siebie zapraszać, ale żeby się spotkać osobiście, trzeba wyjechać. Identycznie, jak na wakacje, tyle tylko, że podczas naszych odwiedzin (np. rodzinnych) czas w naszym "pierwotnym" mieście płynie dalej. Gdyby więc na tymczasowe odwiedziny rodziny z drugiego końca kraju nie pojechała cała rodzina, to ci, którzy by zostali, byliby na czas rodzinnego wyjazdu kontrolowani przez AI, tak jak typowi sąsiedzi podczas przeciętnego grania naszą rodzinką. Oczywiście można by zrobić rozwiązanie z bezpośrednim "przeklikaniem się" pomiędzy dwóch naszych simów niebędących równocześnie w tym samym mieście, ale wątpię, by gra to wytrzymała-za duże lagi.

Wyobrażacie to sobie? Możliwość przeprowadzenia rodziny z Sunset Valley do np. Riverview W OBRĘBIE jednego profilu i bez tracenia kontaktu z przyjaciółmi z poprzedniego miasta! To by była rewolucja. Zamiast tego, wolą tworzyć płatne otoczenia, które ludzie kupują, choć pewnie i tak w nie grać nie będą. Sam przyznam, wyglądają przepięknie, ale miałbym porzucić dla nich wielopokoleniową rodzinę z Sunset Valley? Zaproponowany przeze mnie tu patch byłby dla EA wręcz wskazany: po nim to dopiero nowe otoczenia poszłyby jak ciepłe bułeczki...

Ketosz

Porażka...

Od dwóch lat nie grałem w simsy, więc gdy zaistalowałem je ponownie, nagle odkryłem... że już są przeprowadzki! xd. Proszę mi wybaczyć moją żałosną gafę.

Ketosz

Ups... W tym "odkryciu" myślałem o interakcji "Przeprowadzka do innego miasta" na simowym komputerze. Ja zaś przeprowadzałem sztuczką znaną już w "The Sims 2": całą parcelę z rodziną wrzucasz do skrzynki rodzin oczekujących na wprowadzenie, zapisujesz ich tam, a następnie tak uzyskanych "klonów" z kopią także i parceli wyciągasz ze skrytki w innym otoczeniu. To znany trick z dwójki, będący jedynym sposobem na np. przerzucenie rodziny w dwójce z Miłowa do Dziwnowa... I właśnie ten trick wykorzystywałem przy przeprowadzkach w trójce, nie zauważywszy, że twórcy dali interakcję na komputer, mającą identyczny efekt: "klony" w nowym profilu.

Tak więc nie zwracajcie uwagi na mój drugi w tym temacie post. Koncepcja pierwszego tu postu nadal jest niestety aktualna.