Dostanę na urodziny (12 października) The Sims 3, ale wiem że dość szybko mi się znudzi sama podstawa, więc chcę wiedzieć jaki waszym zdaniem dodatek do tej gry jest najlepszy i dlaczego. Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Najlepszym dodatkiem jest zdecydowanie "Cztery Pory Roku". Ciekawe są też "Zwierzaki". "Rajska Wyspa" i "Po Zmroku" też niezłe, ale nie są najlepsze. Reszty dodatków nie polecam.
Od razu mogę powiedzieć że ,,Zwierzaki" kupuje się tylko dlatego żeby były zwierzaki. Szybko się nudzi, a nowe miasto jest takie bez życia. W Zostań Gwiazdą jest dużo dodatków, ale mało zawodów. Kariera jest bardzo fajne, nowe możliwości jak pranie, trzęsienie ziemi, a najbardziej podoba mi się fucha łowcy duchów : ) No i tak jak kolega wyżej napisał, godne polecenia są 4 pory roku, festiwale, nowe możliwości, święta i dużo więcej.
Ja polecam "Nie z tego świata" i "Wymarzone podróże" - moim zdaniem najciekawsze. Reszta też niczego sobie, tylko "Na studiach" mnie zawiódł. Tak naprawdę każdy dodatek dodaje sporo i każdy jest dobrym wyborem.
Chyba studenckie życie.. Nom, dzięki za te podpowiedzi ;) Chciałam kupić karierę albo Studenckie Życie, ale jeszcze się namyślę. Słyszałam, że studenckie życie daje dużo możliwości dla rodziców np. szlaban itd, fajne nowe fryzury. Mi bardziej chodzi o takie możliwości ogólne, kariera nie bardzo mnie interesuje. Chciałam żebym miała więcej ciuchów, fryzur itd. Lubię też dużo możliwości w rodzinie (wychowawczych) i żeby simowie mieli co robić. Nie interesują mnie dodatki, w których chodzi się na imprezy itd. Moja rodzina zwykle to tak:
Nastolatka - córka gitarzystka, styl goth-emo ogólnie czarno się ubiera, lubi czarny kolor itd
Matka - Malarka, styl klasyczny, zwyczajna taka
Ojciec - Kucharz, też styl taki zwykły
Syn - Dziecko, świetnie się uczy (jak staje się nastolatkiem używam kodu i go zmieniam)
i to wszystko. U wszystkich używam kody postarzenia a potem zmiany wyglądu.
więcej ciuchów, fryzur itp możesz ściągnąć do każdej wersji z internetu, wystarczy poszukać w google hasłami typu "sims 3 hair". Co do nowych możliwości zapewne master controller w tym pomoże.
Jeżeli chcesz mogę ci dać link do Simsów ze WSZYSTKIMI dodatkami i paczkami ubrań,mebli i innych pierdół.. chyba że jeżeli nie chcesz pobierać to:
Wymarzone Podróże
Nie z tego świata
Skok W przyszłość (najnowszy i ostatni, pozwala na podróże w czasie twojego sima)
Cztery pory Roku
Kariera
Zwierzaki
Jeszcze jedno, możesz wyłączyć program w dowolnym momencie a po ponownym odpaleniu gra będzie się pobierać od momentu w którym został wyłączony.
Nie zapominajmy o pokoleniach które bardzo dużo wnoszą do gry łącząc je z czterema porami i studenckim życiem gra może być ciekawa. Aktualnie posiadam prawie wszystkie dodatki nie z tego świata i po zmroku właściwie szybko się nudzą nie wspominając o zwierzakach które wypróbowałam i są mega nudne
Jak chcesz więcej ciuchów i przedmiotów, to kupuj sobie akcesoria, a nie dodatki. Akcesoria dodają właśnie przedmioty, a dodatki urozmaicają rozgrywkę :)
Kariera, Wymarzone Podróże (tutaj chyba najwięcej zabawy jak dla mnie, bo jest dodana nowa rozgrywka, zwiedzanie grobowców, tajemnice itp), Cztery Pory Roku.
Najgorsze to jak dla mnie Pokolenia i Zostań gwiazdą. Najmniej wnoszą do gry.