"Akcja Siberian Strike rozgrywa się przed wydarzeniami z "podstawki". Cole Anderson znów trafia za linie wroga, ale tym razem nie może liczyć na wsparcie i operatora, który będzie prowadził go za rączkę."
Pierwsze spostrzeżenie dodatku to to że nie posiada on Spotera następnie większa możliwość w doborze celu pierwszorzędnego.
Podstawa osobiście mi się podobała tyla że krótka. DLC ma większą swobodę ruchu SI bardziej jest kumate niż w podstawie
Fajne i ciekawe otoczenie Syberii. Jest tylko parę momentów w których trzeba trzymać lornetkę na siłę by zaznaczyć cele
PLUSY
+większa swoboda ruchu
+samotny jak wilk
+Dłuższa (w kontekście jednej misji w podstawie)
+inteligentniejsze SI
+możność wyboru celu
+grafika
+brak rozkazów (wolny strzelec)
+brak tak-zwanych korytarzy
+piękne zimowe krajobrazy
+bardzo ładnie wyszła woda na lodzie
Minusy
-Mało akcji
-czujemy się zbyt bezpiecznie
Gdyby całość gry była z DLC to pewnie dostała by większe poparcie wśród Polskich Graczy
Dodatek Cenie tak samo jak podstawkę 7/10
No właśnie!
DLC jest właściwie znacznie lepsze od podstawy. Szkoda, że takie krótkie! :D
Syberia fajna jest!
O większości plusów napisał Młody. Ja dodam, że ścieżka dźwiękowa jest fajnie zrobiona. Muzyka przypomina ścieżkę dźwiękową z "the thing". Ogólen wrażenia pozytywne.
Fanem muzyki to ja tam nie jestem ale bardzo mi się podobała woda przebijająca się przez lód obok tankowca
Czytałem wypowiedz jednego z reprezentantów CI iż dodatek miał być w podstawie ale niestety został przeniesiony do DLC z powodu zbyt długiego procesu zatwierdzania zmian w zawartości gry podstawowej na konsole.
Niestety nie jestem w stanie się na ten temat wypowiedzieć gdyż nie wiem jaki jest tok postępowania.
Cieszę się że powstało wydłużenie kampanii podstawowej szkoda że jako DLC.
Pierwsze słyszę może i była taka próba ale znów w tedy by musieli rozpocząć całe postępowanie od początku i premiera znów przesunięta. Zrobili by to samo co z Aliens colonial marines 8 lat pracy i wyszło jak wyszło szkoda gadać.
właśnie dlatego został wprowadzony DLC i procedura osobno rozpoczęta na nowo, jak znajdę fragment to wkleję.
Swoją drogą z jednej strony może i lepiej bo dodatek różni się od podstawy i to na plus
Tylko tak naprawdę do klimatu całości PODSTAWY Syberia pasuje jak sportowe opony do żuka niby koło a jednak nie pasują
Po drugie w którym momencie by to włożyli bo jakoś sobie tego nie wyobrażam. Gra ma swój klimat a Syberia by to tylko zapętliła
A tak jest jako osobna misja nie związana z podstawą prócz tego że jest się snajperam
Sniperem walczącym w obronie ludzkości :) Ale nie powiesz mi że nic Cie nie zachwyciło w porównaniu do podstawy np ta świetna woda n lodzi po prostu ... och ach :P
Nie. nie-rozumiemy się DLC jest fajne i podoba mi się grafika woda faktycznie na lodzie wygląda bardzo korzystnie ale bardzie mi chodzi o to że DLC nie pasuje jako jedna z misji w podstawie po prostu nie ten klimat jako osobne DLC jest ok ale nie jako część gry podstawowej
Ciekawa grafika, dobry klimat i udana kontynuacja krótko zwięźle i na temat.
Mapy w multi:
1) podstawa:
a) Przedmieścia Sarajewa
b) Kurort
2) Dodatek multi darmowe DLC:
a) Obrona Wież
b) Przeprawa
TAK to prawda DLC dodaje mapki do multika także dodaje nowe perspektywy i nowe możliwości inny styl grania czyli tak zwany samotny łowca
Samotny czy nie samotny trzeba sobie radzić a nie jest łatwo ale możliwości faktycznie zostały rozbudowane, usamodzielnienie się jest jedną z nich.
Nie wiem czemu przeoczyłem to wcześniej. Niezłe podsumowanie DLC'ka do Snipera. Faktycznie (na co nie zwróciłem wcześniej uwagi) jakoś tak ogólnie bardzo bezpiecznie się czułem podczas grania w dodatek.
Tak czy siak... Największe plusy, moim zdaniem, to:
+ grafika - chociaż wciąż czekam na dx11
+ inteligencja przeciwników
+ brak spottera :D
A chłopaki! DLC jest prequel'em gry podstawowej - przynajmniej ja to tak zrozumiełem
Naprawdę bardzo ładne DLC i coraz więcej poprawek urozmaiceń zgodnie z tym co piszą gracze CI obserwuje i stara się poprawić
POZYTYW
Niedawno była aktualizacja także wsparcie techniczne ze strony CI jest wiadomo że poprawek tych dobrych nigdy za wiele.
Apropos poprawionej świadomości przeciwników ostatnio zaszedł mnie jeden od tyłu nawet nie zauważyłem skąd i mnie zaszlachtował, kontrolowałem wszystkich a tego akurat nie zauważyłem musiał się nieźle ukrywać
tak czytałem wypowiedz pana Mariusza City iż liczą na uwagi graczy co jest nietak i postarają się coś pozmieniać w mare możliwości oraz że pracują cały czas nad DX11 tak trzymać panowie i zapewnie panie
W sumie to jak gram któryś raz z kolei to zauważam coraz więcej pozytywów a w DLC bawi mnie jak te osiołki lecą bo kolega leży na ziemi i biegną sprawdzić co jest grane. Lubię ich najpierw postraszyć i wykańczać ich w różnych miejscach. Polecam oczywiście na expercie bo jest super frajda
Bardzo ładnie jest pokazany motyw z odwracaniem uwagi przeciwników i tak jak mówisz wykańczanie ich gdzie nie zdają sobie sprawy że są na muszce cały sniper :)