prosze o odpowiedz mam już Chicago tipewryter , Niezużywalny granatnik i Matylde chciałbym jescz tą broń na energię
MUSISZ TYLKO KILKA RAZY PRZEJŚĆ ROZGRYWKĘ ZA 4 RAZEM DOSTANIESZ BRON ZA FREE, albo po prostu ulepszyć wszystkie bronie, lub zapłacić handlarzowi 50 000 złota.
jak zapłacić handlarzowi 50 000 złota skoro niema tej broni a gre przeszłem 7 razy i cały czas tylko Chicago tipewryter , Niezużywalny granatnik i Matylda
Musisz ulepszyć wszystkie bronie, kupisz wszystkie mapki, walizki, i inne pierdoły, BROŃ koniecznie ulepszone oddać wszystkie handlarzowi :)
W nagrodę dostaniesz broń "działko energii świetlnej" - broń najlepsza z gry, nie ma magazynków, nigdy się nie kończy,
a Ramona Salazara masz na 2 strzały....ja tak miałem :)
Owszem wszystko ulepszyć, a później sprzedać, trochę to męczące, ale w niecie to znalazłem, zastosowałem i podziałało :)
na pewno tak się stanie jak wszystkie bronie znajdą się u handlarza :)
Po co linki, najpierw ulepsz te słabsze bronie, pistolet i shodguny, itp., później przerób cięższe,
gdy wszystkie już będzie miał handlarz, da ci to działko lub niekończącą się rakietę, albo łuk.....
Spokojnie dasz radę, nawet nie wiesz jak mi się do tego paliło :)
najlepiej ściągnąć save z wszystkimi broniami haha nie no żartuję, ja osobiście nie lubie grać na "kodach", bo wtedy tracimy całą zabawę.
KODY ! - nie ! ja nie grałem na kodach - kurczę, nawet nie wiedziałem że są - gra na kodach to nie granie i szkoda czasu.
KODY to gniot, i ja się od tego przestrzegam :)
Oj ale czasami jak nie daje się rady to są pomocne :)
Chociaż w tej grze nie używałem kodów(bo żadne nie działały..xD)
Ja jestem osobą która lubi mieć wszystko od razu ;p i nie lubie jak mnie ktoś,coś zabija więc wolę sobie ułatwić :p ale są gry gdzie nie użyłem kodów..
Np max payne 1 i 2 no i wiele innych :p
Ale tutaj by mi się przydały kody...chociaż na amunicje która u mnie szybko spada xD
A ja w grze nie lubię :)
A jeszcze wkurza mnie Ashley..i jej krzyki,piski,chowanie się.
Muszę uważać żeby Leona nie zabili i jeszcze pilnować jej,a amunicja spada mi do zera,nie wiem jakim cudem :) a potem zostaje nóż którym mogę sobie.....nie napiszę co zrobić,co prawda moje niektóre strzały nie są dobre ;) no ale bez przesady..że ta amunicja mi tak leci,i potem nie mam,więc kod by się mi tutaj przydał bardzo.
No Ashley jest denerwująca, ile razy przez nią zginęłam.....
Jak dla mnie to tam amunicji było dużo. A nóż się przydał..w końcu do beczek i innych skrzynek hehe.
No właśnie do tego tylko nadaje się nóż..
Dla mnie za mało amunicji..zawszę wytrace wszystko i potem nie mam :) i uciekam żeby mnie nie zabili hehe :D
Zdarza się tak u mnie :)
Nóż właściwie tak bardzo potrzebny nie jest, w re1 raz się przydał, w 2 wogóle w 3 to samo, chyba że masz kryzys z amunicją.
W RE4 mało amunicji wydawało się mnie na początku, jak pierwszy raz grałam. Ale w porównaniu do RE1 to amunicji jest....bardzo dużo.
Mi nóż był potrzebny i to bardzo tak jak w RE 1 tak w RE 2, czy RE 3 ale tylko do jednego, dobić zombiaka na podłodze jak skomli....heheh, chciałem zaoszczędzić na amunicji :)
W RE 4 nóż nie trzeba co chwilę wyciągać, jest już w opcji ataku :)
W RE 4 amunicji jest ogrom ! ale co do wcześniejszych RE to niestety po amunicje trzeba było się namęczyć :) - i jeszcze jak zabraknie miejsca to łażenia tez sporo :)
Jak już pisałam w 4 do skrzynek no i czasami dobić tam jakiegoś ganadosa. We wcześniejszych częściach to ja nie umiem się tym nożem posługiwać, zamiast w zombie to w ziemie xD
W RE4 to nawet ta największa walizka jest za mała haha
Ja tam nie widzę żeby był ogrom :P
W wiosce na amunicje nie narzekałem...ale im dalej tym dla mnie mniej amunicji..
I jeszcze te "głowy" które wyrastają...dla mnie to lekka przesada..moje nerwy tego nie wytrzymują...pamiętam jak wystraszyłem się jak w wiosce był koleś z piłą...myślałem że padnę :D nie wiedziałem czy mam uciekać czy strzelać czy rzucić granat heh
Ale dla mnie amunicja serio nie starczy..zdaje sobie sprawę że dużo jej marnuje,ale nie moja wina :) a potem zostaje z samym nożem i gine po raz kolejny,albo zabierają Ashley..która jest sierotą.
Więc jak ktoś zna kod na amunicje to będę wdzięczny ;)
I nie śmiać się ze mnie :)
Kodu nie znam, nie pomogę Ci, albo sobie poprostu sav'y ściągnij.
A na to coś co z głów im wyrasta to granat oślepiający i po kłopocie, chyba że to już wiesz.
Najpierw trzeba mieć dużo granatów a u mnie słabo z tym..może ze mnie taka du** że nie znajduje niczego :D chociaż rozwalam wszystko na drodze..
Może Leon mi pomoże :)
Help Leon,Leon help :D
Bo porywają Ci kolege ;)
Pomoc, proszę :)
Rzeczy dostępne po przejściu gry:
Movie Browser - należy przejść grę raz
Special clothes for Leon, Ada, and Ashley - należy przejść grę raz
Matilda - należy przejść grę raz
Seperate Ways (Ada's Bonus Game) - należy przejść grę dwa razy
Professional Difficulty - należy przejść grę dwa razy
Mercenaries - należy przejść grę dwa razy
Movie Browser - należy przejść grę raz
Specjalne ubrania dla Leon, Ada, and Ashley - należy przejść grę raz
Matilda - należy przejść grę raz
Seperate Ways (Ada's Bonus Game) - należy przejść grę dwa razy
Professional Difficulty - należy przejść grę dwa razy
Mercenaries - należy przejść grę dwa razy
Wystarczy....
Niestety takie coś jak kod na dobro materialne nie ma :)
Sposób, na głowy to takie :
Wyciągnij shodgun'a, podejdź do linii ataku głowy, tak by cię nie sieknęła, i strzel, ze 2 razy, na pewno eksploduje, u mnie to działa.
A rada na amunicję i inne przedmioty, to OSZCZĘDZAĆ,
staraj się nie strzelać z wszystkiego na raz, gdy się skończy amunicja do pistoletu, używaj shodgun'a, na większe potwory oszczędzaj te lepsze pukawki.
kurczę to nie wiem, postępowałeś tak jak ja napisałem to powinno być, handlarz musi uzyskać u siebie kwotę 50.000, inaczej nici :)
Czyli albo coś robisz nie tak, albo to błąd, albo mi się coś pierniczy (mało prawdopodobne :))
Zacznij od początku...a jak nie da rady to sorki, ale nie wyrabiam :)
i co przeszedłeś ??
bo grafika jak na dzisiejsze standardy może być dość odrzucająca :(
Pewnie ze 100 razy, i grafa mi się podoba, no fakt, nie jest to co teraz, ale takich serii już się nie robi ;)
to legenda i klasyk w jednym :)
Jak jakiś rok temu próbowałem powrócić do jak dla mnie znakomitej gry pierwszej części silent hill-a i dałem radę przejść tylko do połowy . Nieprzetrwałem gry z tak archaiczną grafiką :(
No niestety już takich nie robią a przydało by się aby wypuścili takiego klasycznego rezydenta .