Tak jak wyżej. Seria Resident Evil od części czwartej zatraciła się w tym czym kiedyś była.
Aczkolwiek Resident Evil 4 jest jeszcze grą dobrą, tak RE5 zniszczyło wszystko. Pierwszy
Revelations był nawet bardzo dobry, jeszcze nie to czego bym chciał ale mimo to było ok. Przez lata
czekałem by moja ulubiona postać, Claire Redfield, znów się pojawiła w serii. No i voila, Revelations 2
z Claire w roli głównej. Ale jest pewien minus, a mianowicie jej głos. Claire byłą jedyną postacią, która
przez wiele lat nie miała zmienianej voice aktorki. Z tego co się orientuję w REV 2 zmienili. Podobają
mi się te newsy na temat gry, nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce ale zapowiada się
najlepszy RE od czasów RE4. Z niecierpliwością czekam, i na pewno kupię jak tylko wyjdzie edycja
pudełkowa ze wszystkimi odcinkami.
Jestem bardzo zadowolony. Czekałem na powrót Claire :) To moja ulubiona postać. No i fajnie, że gra wyjdzie na konsole "starej" generacji :)
To również mnie cieszy, nic tylko czekać do 2015 :)
Możliwe, że tak. Ale np. Resident Evil 4 Ultimate HD jest u mnie niegrywalne. Muszę grać w 800x600 z wyłączonymi teksturami HD i całą reszta bajerów, czyli innymi słowy mówiąc mam po prostu zwykłą wersję RE4 z mniejszą rozdzielczością a i tak dźwięk na cutscenkach nie wyrabia. Wymagania też mnie już nie obchodzą, bo zakupiłem PS4. Więc zapewne na konsolkę kupię. :)
Zależy jakiego masz Peceta.Gdzieś były podane nieoficjalne wymagania Revelations 2 i nie różnią się bardzo od wymagań z pierwszego Revelations.Może trochę tylko grafiką.Ale tak jak kolega niżej powiedział.Nigdy w tej serii wymagania nie były duże.Po rozgrywce którą widziałem,mogę powiedzieć że Revelations 2 będzie mroczniej wyglądał i jak na prawdziwy horror.Chociaż jak widać,to jeszcze nie jest to.Ale jako wielki i wierny fan czekam na każdą kolejną odsłonę.Nawet na siódmą odsłonę która mam nadzieję rzeczywiście wyjdzie jeszcze w tym roku :)
Pytasz, co sądzimy o tej części? gra się jeszcze nie ukazała, więc co mogę sadzić. Jako fan serii Resident Evil chciałbym żeby była jeszcze lepsza od ReR, która była dobra. Co do wymagań to jak to w tej serii, nigdy nie były duże
To znaczy, głównie mi chodziło, jak myślicie, jaka będzie? I oby te wymagania duże nie były, bo chętnie bym pograł a mój PC to trochę taki słabiak. :D
Własnie ukończylem gre TheEvilWithin jezeli jestes fanem RE to polecam. Jest to gra tworcy RE4
Mam zamiar kiedyś zakupić, bo ja nie jestem tylko fanem RE a fanem horrorów. Zwłaszcza psychologicznych i survivali. Wiem, że TEW jest zapewne bardziej na akcje jak od RE4, co mi się mniej trochę podoba, ale zapowiada się o wiele ciekawiej niż takowe RE5 czy 6 i na dodatek jest hybrydą innych horrorów. Jeden problem to to, że mam za słabego PCta. :/
Gra ma zadziwiająca niskie wymagania, obsługuje DirectX 9.0c, jednak działa tylko na win 7\8
Ma takie same wymogi jak RE6 i wygląda tak samo. Dlatego mimo tego, że mam PS4 to chyba skusze się na PCtową. Ale i tak nie teraz przynajmniej, bo inne gry mam na oku póki co. :)
Jestem w środku drugiego odcinka i dla mnie gra całkiem daje radę. Ponoć trzeci odcinek jeszcze lepszy...
Jeżeli podobało Ci się pierwsze Reveletions i RE4 to możesz brać w ciemno.
No właśnie wiele dobrego słyszałem o kampanii, ale nie o PCtowym porcie, także raczej kupię wersję konsolową. Revelations było bardzo dobre nawet, RE 4 jeszcze też. Dzięki za info.
Trochę czasu minęło a ja jestem dopiero w środku czwartego epizodu. Brak czasu.
Ponoć później gra się parą Barry i Clair. Więcej nie chcę sobie spojlować :)
Na tym etapie wrażenia z gry pozytywne :D
Skończyłem bez epizodów pobocznych ;) Pozostaje jakiś niedosyt jak porównam Revelations 2 do części pierwszej.
Gra 7/10. Powrót do formy po tragicznej ,,6", lecz nie wiem, czy to kierunek właściwy. Z s-horrorów najlepiej się bawiłem ostatnio przy Evil within, który zdystansował w sumie ostatnie 2, 3 gry z serii RE
Gra była by bardziej udana gdyby Capcom nie wymyślał coraz to nowych postaci. Dlaczego nie mogli dać po prostu Claire i Jill oraz Barrego i Rebecci zamiast wymyślać kompletnie nijakie postaci które już się pewnie nie pojawią. Po pierwszym odcinku miałem już dość dialogów Moiry mocno się hamowałem żeby nie skipować cutscenek
Capcom nie wymyślił żadnych nowych postaci w RE:Revelations 2. Moira Burton jak i Alex Wesker istniały już wcześniej, pierwsza została wspomniana w RE1, a druga w RE5, więc proszę tu nie siać kłamstw. A jestem pewny, że Moira jeszcze pojawi się w grach, bo została ciepło przyjęta przez fanów i krytyków zwłaszcza przez swój wizerunek: zbuntowana nastolatka z ciętym językiem. No i to córka samego Barry'ego. ;)
"została ciepło przyjęta przez fanów i krytyków" Chyba tylko w Polsce gdzie nikt nie rozumie angielskiego, lub przez jakiś gimbusów wychowanych na programach w MTV o ciężarnych i przeklinających nastolatkach. Dla mnie seria Revelation jest kompletnym nieporozumieniem.
Połączenie urody i tych przekleństw może niezbyt pasowało, ale na pewno dała się łatwo polubić.
Zresztą jest jeszcze fajniutka i słodka Natalia.
Turkisz80 - ty sobie kpisz? Przecież Moira i Natalia to największa zaleta tej gry. Postacie, których najbardziej żal (chcesz dla nich jak najlepiej), a zarazem najbardziej przyciągają do tej gry.
To gra jest arcydziełem. Wcześniej grałem (już 5 lat minęło) w RE5 (też genialna), a miesiąc temu w Revelations 1. Była świetna, bo uwielbiam filmowe gry.
Jednak Revelations 2 zaskoczyło mnie totalnie. Nie dosyć tego, że były w niej najfajniejsze bohaterki, to jeszcze twórcy gry zrobili postawili na przygnębiający nastrój i dramat z ich udziałem.
Nawet nie wiedziałem, że miałem bad end, bo nie sposób wiedzieć w którym momencie się o tym decydowało, bo gra bardziej sugerowała złe zakończenie, niż dobre.
Dla mnie szóstka jest bezapelacyjnie najlepszą częścią. Fabuła rewelacyjna, a tryb multiplayer (online) to mistrzostwo, gdzie jest wiele trybów do wyboru. Mi najbardziej podoba się oblężenie, predator i najemnicy. Zaś Revelations 2 to dwa kroki wstecz względem "6".
Czekam niecierpliwie na "7". Chciałbym w niej znów spotkać Dźejka i Szery.
Ale to właśnie szóstka została zjechana przez fanów jak i krytyków i dostała miano najgorszej części? RE:Revelations 2 to powrót do korzeni, czyli do klimatu jedynki i dwójki.
Niby siódemka ma być zapowiedziana na tegorocznym E3 za pół miesiąca i po tym jak pozytywnie RE:Revelations 2 zostało przyjęte przez krytyków i fanów (powrót do klimatu jedynki i dwójki), możemy założyć, że i siódemka będzie w podobnym stylu, mam taką nadzieję...
Całkiem spoko, niezły łącznik między piątą a szósta odsłoną. Cztery główne epizody trzymają wysoki poziom, mini epizod z Natalią również fajny ale ten z Moirą nieźle skopali, na czas i w dodatku 5 zgonów kasuje zapis gry ;/ Z niecierpliwością czekam na część siódmą i mam nadzieję że zrezygnują z leczniczych roślinek i amunicji w kartonowych skrzynkach.
Ja dodatkowy epizod z Moirą to ukończyłem za drugim razem. 5 zgonów jednak wystarczy, a przecież grasz w te epizody gdy ukończysz kampanię główną, więc masz już wprawę.
jak kupiłeś 2 misje ? przeszedłem 1 epizod i wyskakuje mi komunikat aby zagrać dalej to trzeba kupić misje za EURO , bez sensu, gra jest fajna ale zepsuli z tym . bez sensu ze jesli chcę przejść całą grę to musze kupić dostepne misje .
ja kupiłem na STEAM (nie popieram plaformie steam tylko tutaj chodzi ze save nigdy nie znikną, a naped DVD kiedyś może zepsuć się ) czyli nie da rady kupić 2 epizod za te monety które można zdobyć w grze ? już jedynka była o wiele lepsza ..
czyli na jakim platofrmie jest prawdziwa pełno wersja gry ? a nie wersja Demo dla STEAM .
RE5 było genialną grą. Warto jednak wiedzieć, że te wszystkie gry są inne. Jedynie motywy wirusa i niektóre postaci się powtarzają.
Resident Evil: Revelations 2 to wyjątkowo wzruszająca i dołująca gra. Byłem zszokowany tym co zrobili.
Grałem głównie z powodu Moiry (zawsze lubiłem grać pięknymi dziewczynami), a w połowie pierwszego epizodu to niesamowicie pozytywnie zaskoczyło mnie pojawienie się tej małej dziewczynki. To jest dopiero oryginalne. Takich postaci to w grach nie ma, nie mówiąc już o głównych rolach.
Właśnie Moira i Natalia to dwie największe zalety tej gry. To znaczy 10 latka i 20 latka.
Obie są piękne, bo grafika jest wystarczająco dobrej jakości, a na filmikach świetna.
Resident Evil: Revelations 2 było genialną grą, ale zarazem bardzo wzruszającą (jakbym oglądał wyciskacz łez). Warto jednak wiedzieć, że te wszystkie gry są inne. Jedynie motywy wirusa i niektóre postaci się powtarzają (RE5 też było świetne pod każdym względem).
Jednak odnośnie Resident Evil: Revelations 2 to byłem zszokowany tym co zrobili.
Grałem głównie z powodu Moiry (zawsze lubiłem grać pięknymi dziewczynami), a w połowie pierwszego epizodu to niesamowicie pozytywnie zaskoczyło mnie pojawienie się tej małej dziewczynki. To jest dopiero oryginalne. Takich postaci to w grach nie ma, nie mówiąc już o głównych rolach.
Właśnie Moira i Natalia to dwie największe zalety tej gry. To znaczy 10 latka i 20 latka.
Obie są piękne, bo grafika jest wystarczająco dobrej jakości, a na filmikach świetna.