Gra bardzo i się podoba a najbardziej to że można robić uniki a tego w wielu grach brakuje np:
Metin2 czy World of Warcraft. Lecz mam odczucie że czegoś tu brakuje lecz nie mam pojęcia
czego no i te minusy że żeby dać kogoś do party lub znajomych albo nawet gildii to trzeba być obok
tej osoby :(. W skrócie fajna ale nie dopracowana no i z fajna fabułą na początku (np to jak
zdradzono nas chodzi o tego gościa przy kamieniu co zleca zadanie z ruinami) nwm jak dałem bo
mam tylko 13 lvl jak na razie :D,
Przede wszystkim gra jest w trakcie rozbudowy i jest to gra nowa, która niedługi czas temu, była dopiero beta-testowana, więc sporo w niej brakuje, a co za tym idzie sporo zostanie dodane w miarę upływu czasu. Perfect World jest znane ze stopniowego rozwijania gier, które wydaje, jak w przypadku Forsaken World, do którego w przeciągu roku zostały dodane nowe mapy, nowa rasa, nowe rodzaje setów i broni i spora ilość nowych opcji rozbudowy postaci.
Co do zapraszania do party i konieczności bycia w pobliżu osoby zapraszanej - to bzdura. Komenda /invite imięGracza wpisana w czacie jest w grze od początku.