PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656256}
6,2 5,8 tys. ocen
6,2 10 1 5781
Need for Speed: Most Wanted
powrót do forum gry Need for Speed: Most Wanted

Czemu auta nie skręcają,dusze szczałke w prawo to dopiero skręca po 3 sekundach ?

Spiderman_filmaniak

U mnie natomiast skręcają jak chcą, nie widzę opcji czułości przycisków, lub skalibrowania tego w taki sposób aby dało się prowadzić bez ścinania słupów.

ocenił(a) grę na 3
Spiderman_filmaniak

U mnie dokładnie tak samo, opóźnienie reakcji samochodów wręcz nieznośne i jeszcze do tego niezwykłe przyspieszanie po użyciu hamulca ręcznego. Samochody prowadzą się po prostu fatalnie, ciężko w ogóle czysto przejechać jakikolwiek wyścig, gdyż kiedy za zakrętem nagle zmaterializuje się samochód, nie można uniknąć zderzenia.

ocenił(a) grę na 7
Mr. President1

Może to kwestia sprzętu? Gra chodzi płynnie i mimo to są opóźnienia, czy jednak FPS dupy nie urywa?

ocenił(a) grę na 3
Voytash89

Niewątpliwie problemem nie jest klatkowanie, a właśnie brak szybkiej reakcji samochodów przy próbie skręcenia. Zanim auto na dobre zacznie składać się, by zmienić linię jazdy, dochodzi do kolizji z innym pojazdem bądź przeszkodą. Najbardziej rozczarowujące, iż problem ten dotyczy nawet Nissana GT-R, w innym ścigałkach mającego zazwyczaj bardzo dobrą sterowność. Korzystam z kamery typu swingman, spotkałem się już z opinią, iż niektórzy "przerzucili się" na widok ze zderzaka, aby móc szybciej reagować, ale dla mnie nie jest to satysfakcjonujące rozwiązanie.

ocenił(a) grę na 7
Mr. President1

Pewnie już dawno sobie grę odpuściłeś/przeszedłeś, ale jeśli nie to mam dobre i złe wieści. Dobra: wiem co jest przyczyną tego opóźnienia. Zła: tego nie da się naprawić...
Samochód teoretycznie reaguje z takim opóźnieniem jak w innych grach, tj. minimalnym, ALE...
... no właśnie, "ale". Problem jest taki, że w 99% ścigałek po naduszeniu przycisku skrętu, koło wykonuje szybki obrót w daną stronę, aż do maksymalnego kątu skrętu, a po puszczeniu szybko wraca do neutralnej pozycji. Niestety, nie w tej grze... Można to zaobserwować, gdy stoisz w miejscu: wdusisz strzałkę i czeeeekasz, aż się obróci koło, stąd dziwne wrażenie opóźnień przy wykonywaniu manewrów (szczególnie skrajnych pt. raz prawo, raz lewo). Podejrzewam, że na konsoli nie ma tego problemu, bo tam śmigasz na gałce jak w każdych innych wyścigach, niestety na kompie w ogóle nie czuję tego idiotycznego sterowania. To jak sterowanie jakimś statkiem kosmicznym, któremu wydajesz komendy, nie sprawując nad nim bezpośredniej kontroli, koszmar. A ludzie narzekali na symulatoropodobne sterowanie z SHIFTa... co jak co, tamtą grę lubiłem, bo dawała ogromną frajde po opanowaniu, a w tym nowym MW, w HP czy w nadchodzących Rivals dali to żałosne sterowanie rodem z... sam nie wiem skąd, z dupy pewnie.

ocenił(a) grę na 3
Voytash89

Dzięki za odpowiedź i wytłumaczenie problemu. A więc wszystko jasne, gry tworzone są głównie na konsole i popełniono błąd przy optymalizacji pecetowej wersji. Aż dziwne, że nawet tego nie testowano i nie wychwycono problemu zbyt niskiej dla klawiatury czułości sterowania. W ten sposób nie da się w to w ogóle grać, przecież chodzi tam głównie o jazdę, a gdy sterowanie jest skopane, to jaka to gra. Shift rzeczywiście był lepszy pod tym względem, nawet jeśli wszystkie auta były nadsterowne, dało się nad tym zapanować. Seria NFS jest coraz gorsza z każdą odsłoną, sterowanie już w HP było co najmniej dziwne, a The Run stanowczo za krótki. Nie ma się co spodziewać poprawy w Rivals. Pozdrawiam :)

ocenił(a) grę na 8
Mr. President1

O czym wy mówicie? ja testowałem grę na klawiaturze, padzie i kierownicy - nie było żadnych opóźnień. Sterowanie bardzo przyjemne - lepsze niż to z The Runa

ggrzechu15

Ty chyba mózg z dupą zamieniłeś. Sterowanie i model w MW2012 to tragedia. Pojazdy jadą jak chcą i czasami odpie.rdalają makarenę.

ggrzechu15

leki jakies zryj na leb bo jestes ostro chory

użytkownik usunięty
Spiderman_filmaniak

Wgrałem sobie dziś tego NFS'a, bo za darmo, i po odpaleniu gry na 5 minut i sprawdzeniu modelu jazdy, odinstalowałem go. Gra wyścigowa, w której nie da się jeździć (gram na klawiaturze, ale nie przeszkadzało mi to w ukończeniu U, U2 i Carbon'a). Nawet za darmo nie warto.