Doskonała gra przygodowa.Zagadki nie stanowią strasznie ciężkiego wyzwania ale historyjka jest przednia .Czułem się mniej więcej tak jak kiedy czytałem książki Lovecrafta.Klimat powala doskonale można wczuć się w atmosferę grozy.
"Zagadki nie stanowią strasznie ciężkiego wyzwania"
Czy na pewno mówimy o tej samej grze?
Tak na pewno .Nie wiem czy można zmieniać poziom trudności ale na prawdę nie widzę sensu.Bardzo lubię gry w których nie wszystko jest oczywiste ale da się do tego dojść myśląc logicznie .
Grałem w to dawno temu, ale pamiętam, że poziom trudności był dość wysoki (przynajmniej jak dla mnie). Ogólnie klimat gry był super, chyba ją sobie odświeżę.
Jakby ktoś nie wiedział gra działa bez problemu na windows 8 to i pewnie na windows 7 też będzie chodzic pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o samą grę jest naprawdę dobra i czuć ten klimacik i mam takie pytanko znacie jeszcze inne gry z takim system rozgrywki bo na razie znam tylko myst i dracule
Ja w ogóle jestem za mało inteligentny do grania w przygodówki, ale ta była dla mnie wyjątkowo frustrująca. Bez solucji nie ruszyłbym się w ogóle z miejsca, a i nawet z nią nie byłem w stanie rozwiązać końcowej zagadki. Nie mam też bladego pojęcia, skąd miałbym brać podpowiedzi do większości z nich i wydawało mi się, że jedyną metodą było żmudne działanie na chybił-trafił.
Nie grałem jeszcze w tę grę, ale jeśli chodzi o logiczne myślenie w Point 'n Clickach czasem logiczne myślenie trzeba wyłączyc by przejsc dalej. Warto zatem czesto grac w przygodowki by w jakis sposob nauczyc sie w nie grac. A wlasciwie myslec logicznie ale i czasem logike odsunac na bok ;) Czasem tak bywa w tych grach.