Grę mam z CDA i na początku nie zwróciłem na nią uwagi. Dopiero przeglądając jeden ze starszych numerów, zauważyłem ją i pomyślałem, że może to być całkiem fajna gra. Grafika jak na tak niskie wymagania jest ładna, szczególnie otoczenie. Filmiki jednak (nie na silniku gry), są w niskiej rozdzielczości, gdyby nie to, byłyby ładne. Historia jest całkiem ciekawie opowiedziana, chociaż historia jest trochę pogmatwana, bo cały czas przenosimy się w czasie.
Jeśli chodzi o samą rozgrywkę, to całkiem ciekawa, szczególnie na początku. Jednak radzę przechodzić, jeden etap, góra dwa na dzień. Bo mimo wszystko rozgrywka jest liniowa, nasza postać porusza się tunelem, więc potem robi się strasznie monotonne. Jest krycie za osłonami i bullet-time, po zapełnieniu specjalnego paska. Osłony naturalnie mogą zostać zniszczone (skrzynie, okna itd.itp.), fizyka jest całkiem fajna. Jest też dobijanie przeciwników, co powoduje odnowienie paska HP. I jeśli z krycia korzysta się, często to z bullet-time'a, już nie. Przeciwnicy są głupi i często kawałek ich ciała wystaje zza osłony, przez co możemy ich spokojnie wystrzelać, bo nawet nie reagują na taką zaczepkę. Nadrabiają to jednak celnością. Na koniec gry wydaje się, że mamy możliwość wyboru i dwa zakończenia, jednak to tylko pozory - zakończenie jest jedno. Ogólnie dobra gra jednak, jeśli gra się dwa etapy na dzień nie więcej.
Grywalność: 6 - Fajnie się strzela, dużo urozmaiceń: krycie za osłonami, dobijanie. Jednak liniowość powoduje, że przy dłuższej grze się nudzi. Do tego dochodzi słabe AI przeciwników.
Grafika: 6 - gra jest z 2006 roku, więc trzeba brać poprawkę na czas, a przy tych wymaganiach, grafika jest całkiem ładna. Gdyby filmiki były w wyższej jakości byłoby 7.
Audio: 7 - muzyka nie przeszkadza, a dialogi i efekty wykonane są poprawnie.
PLUSY:
+ ciekawie opowiedziana historia,
+ różnorodność etapów,
+ niskie wymagania,
+ fajnie się strzela,
+ dobijanie przeciwników,
+ bullet-time,
+ dość poprawna fizyka,
+ krycie za osłonami...
MINUSY:
- ...chociaż nie pozbawione błędów,
- przy dłuższych posiedzeniach gra jest monotonna,
- słabe AI przeciwników,
- liniowość do bólu,
- niepełna polska lokalizacja kinowa (brak napisów podczas misji)
OCENA KOŃCOWA: 6/10
Wnioski: Jeśli ktoś ma słaby komputer, na który nie wejdzie Bulletstorm, CoD 4, czy B:BC 2 to warto zagrać. W innym przypadku: są przecież lepsze gry do wyboru...
Wymagania naprawdę niewielkie, chodziła nawet na mojej nędznej GMA950. Grało się ok, grafa spoko, tylko czasem zalatywało tandetą.
Ohohoho, ciekaw jestem jaka gra wg Ciebie zasługuje na ocenę 2/10, 3/10.
Gra beznadziejna. Bardzo dobry jest tylko voice acting i w sumie strzelanie. Reszta dno. Grafika slabiutka i nie widzę sensu, żeby usprawiedliwiać to niskimi wymaganiami. Wymagania nie mają wpływu na dzieło, to problem odbiorcy a nie producenta. Liniowa z beznadziejnym AI. Prosta, idiotyczna strzelanka, w której zabijamy 38573 przeciwników na rundę. Krycie za osłonami to żadna zaleta bo nawet nie trzeba z tego korzystać. Dobijanie przeciwników tylko jeden model, a ranni są losowo, nie wiem co tu fajnego.
Moim zdaniem gra bardzo słaba. Crap z kosza, jest na gry online, można sobie obejrzeć i się pośmiać trochę