PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=686567}
7,9 1,6 tys. ocen
7,9 10 1 1559
Hotline Miami 2: Wrong Number
powrót do forum gry Hotline Miami 2: Wrong Number

SPOILER ALERT! NIE CZYTAĆ PRZED UKOŃCZENIEM GRY!

Cóż, grę przeszedłem już z pięć razy i dokopałem się do zadowalających mnie szczegółów. Jeżeli wydaje Wam się, że wszyscy bohaterowie zginęli to się mylicie! Przeżył... Jacket!!! :)

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

Możesz rozwinąć?

ocenił(a) grę na 10
litwosxd

Jeżeli czytałeś różne teorie w internecie, zapewne wiesz, że jedna z nich głosi, że Jacket mógł przeżyć ponieważ nie ma go w sali podczas rozmowy Richard'a z bohaterami gry. Nie jest to jednak żaden dowód, ponieważ nie ma tam też Biker'a który, nawet jeżeli nie zginął podczas konfrontacji z Jacket'em w Phone Home'ie (pierwsza część gry), to zginął podczas wybuchu atomówki. Tłumaczy to fakt, że w pokoju tym znajdują się tylko grywalne postacie z "dwójki". Tak więc teoria obalona. A ja zauważyłem coś, o czym nikt nie pisał. W "The Bar of Broken Heroes" w momencie wkroczenia do niego Evan'a znajdują się tam WSZYSTKIE grywalne postacie z obu części i wszystkie z nich są lub będą martwe. Wszystkie, prócz Jacket'a. Dlaczego? Ponieważ go tam nie ma! Tak więc moim zdaniem wybuch pochłaniający Jacket'a w finałowej scenie nie jest równoznaczny z jego śmiercią, a całe to gadanie Dennation Games, że nie będzie nigdy Hotline Miami 3 to jedna wielka ściema, żebyśmy nie spodziewali się jego nadejścia. Kurczę, już jeden utwór Perturbator'a miał przez kilka godzin oznaczenie "Hotline Miami 2 Unnoficial Soundtrack", podobnie jak było z Hotline Miami 2: Wrong Number. Zdaje się, że nikt tego nie zauważył. Co więcej, utwór pasuje idealnie (nazwa utworu: "Humans Are Such Easy Prey" - to mówi samo za siebie". Twórcy gry mówili także, że pracują nad czymś wielkim i ściśle tajnym i szczerze wątpię, żeby chodziło o tę ich bijatykę. Ale NAWET gdyby Jacket zginął, to i tak można zrobić część trzecią. Jeżeli wiesz, co oznacza podtytuł "Wrong Number" i wiesz, czemu jest taki, to łatwo wywnioskować, że "trójka" mogłaby mieć podtytuł "Correct Number" i byłaby to całkowita alternatywa wydarzeń które miały nadejść.

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

"Hotline Miami 3 Unnoficial Soundtrack"*

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

Cóż, ja uważam, że wybuch musiał zabić Jacketa, gdyby było inaczej uznałbym to po prostu za głupie i słabe. Trójkę można zrobić, tylko po co? Historia idealnie domknięta, nie chciałbym kolejnej części ani alternatywnych wersji.

ocenił(a) grę na 10
litwosxd

No tak ale zobacz, że w Hiroszimie ludzie także przeżyli, prawda? Ja całym sobą czuję, że coś w tej historii jeszcze jest. Coś, czego nie potrafimy znaleźć, jakiś szczegół. A ten utwór o którym wcześniej wspomniałem za bardzo pasuje do kolejnej części, czymkolwiek by była, żeby był to przypadek.

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

No zobaczymy, ale mam nadzieję, że nie masz racji :)

ocenił(a) grę na 10
litwosxd

Cóż, ja jako wielki fan Hotline Miami mam wielką nadzieję, że trzecia część jednak będzie ;) Czas pokaże.

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

Również uważam się za wielkiego fana, ale uważam, że twórcy wiedzieli kiedy skończyć.

ocenił(a) grę na 10
litwosxd

Zakończenie jest dobre, ale niezbyt wesołe :P

ocenił(a) grę na 10
litwosxd

Wiesz co, w sumie racja. Zakończenie jest idealne i nie ma sensu tego zmieniać. Zabawne, dopiero po zagraniu w Skyrim'a i porównaniu 50 Błogosławieństw do rebelii Stormcloack'ów uznałem, że to było najlepsze co mogli zrobić w tym chorym świecie. Za****li obu tych szmaciarzy (prezydentów), mnóstwo ruskich i gitara. Wprawdzie wywołali wiadomo co na końcu gry, ale ten świat nie zasługiwał już na dalsze istnienie. Pakt pokojowy bo wysadzeniu w powietrze San Fransisco? Ta, jeszcze czego.

ocenił(a) grę na 8
The_Jacket

Hotline Miami 3 może powstać twórcy nawet po napisach końcowych jeżeli odczekasz 90s jest pokazane menu gdzie napisane jest Hotline Miami 3 na ten easter egg natknołem się przypadkowo :P.

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

http://store.steampowered.com/app/453800/?l=polish

ocenił(a) grę na 10
The_Jacket

Dużo rzeczy jest niewyjaśnionych więc 3 Musi być ale to może za 3-2 lata

ocenił(a) grę na 9
The_Jacket

Coś jeszcze 3 nie widać na horyzoncie no chyba że jestem zbyt niedoinformowana ale nie ukrywam że cieszyłabym się z kontynuacji (tylko błagam niech projektant poziomów nie ćpa tyle przed pracą bo w tej to chyba nieźle zabalował popijając do tego wódką XD) mimo tego ester egg'a to i tak coś o 3 ani widu ani słychu no i dziwi mnie to że jeszcze żadnej innej giery ci dwaj panowie nie stworzyli bo chopy mają wyraźny talent do super porytych psychodelicznych i miodnych gierek za co mają u mnie propsy bo lubię takie klimaty i równie dobrze ten ekran menu 3 mógłby być ich żartem a i tak 2 część jako tako zamknęła historie która jest ostro zagmatwana ale i ja również liczę na ciąg dalszy Gorących Linii Miami ;) .

ocenił(a) grę na 9
The_Jacket

A i jeszcze jedno chociaż pewnie już o tym wiesz ale według twórców to my mamy stworzyć Hotline Miami 3 za pomocą level editor'a no i jak patrzyłam na wiki to twórcy na twitterze potwierdzili że 3 nigdy nie ujrzy światła dziennego ale nigdy nic nie wiadomo.