PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612857}
8,0 2,0 tys. ocen
8,0 10 1 2018
Guild Wars 2
powrót do forum gry Guild Wars 2

Zgadam się z wszystkim w tej recenzji, oprócz oceny końcowej:
http://www.youtube.com/watch?v=Ax-_06Acj8Y

GW2 jest przełomową pozycją na rynku mmo i długo nikt nie osiągnie tego poziomu. Gameplay kasuje wszystko obecne na rynku o lata świetlne, dynamika i efektowność walki to absolutne arcydzieło.

Pasek liczy sobie jednorazowo 11 aktywnych, dynamicznych skilli, dochodzą do tego również combosy, skille w traits, swap broni, co sprawia, że gra wymaga wielkiej sprawności, dla mnie zbalansowane wspaniale i daje dużą satysfakcjI w grze.

PVP jest tym , czym powinno być, liczy się tylko skill, wchodząc w tryb spvp uzyskuje się automatycznie maxymalny poziom, więc dla miłośników jedynie PVP jest on grywalny od momentu zainstalowania klienta gry.

WvW jest pierwszym masowym pvp w historii gier mmo, można go określić mianem epickiego, tutaj zaimplementowano nieco potrzebę grindu, ale wszystko jest wyważone mistrzowsko.

Nie wierzę, że ktoś kto zagrał już w GW2 mógłby wrócić do pozycji z wcześniejszej epoki (takich jak WoW czy, SWTOR itp.)

Warto dodać, że to dopiero start Universum GW2, a zmiany jakie w nim zachodzą, szlifują ten diament perfekcyjnie.

ocenił(a) grę na 7
ffox87

Nierożmieszaj mnie w pvp liczy sie jedynie jak najszybsze wciskanie wszystkiego na ślepo tam nawet nie istnieje takie pojęcie jak skill.

A cała gra to w tej chwili przeciętna gierka z ładną grafiką.Która może po dwóch dodatkach bedzie w stanie konkurować z pierwszą częścią guild wars!

ocenił(a) grę na 10
Machinefilm

Sorry, ale wydaje mi się, że grałeś jedynie w randomowe pvp (trudno o skilla w grze 8 noobów vs 8 noobów) - tournamenty i wvwvw wymagają sporych umiejętności, a "wciskanie wszystkiego na ślepo" kończy się natychmiastową śmiercią. ;)

ocenił(a) grę na 7
Auley

Możliwe ale i tak dla mnie Guild 2 to synonim nudy.....Grywalność nie stoi tam najwyższym poziomie.....Rozczarowanie i tyle jak dla mnie.

Możliwe że już zaliczyłem kilka mmo przez te kilka lat i nie widze sensu grania w nie po 9 h ponieważ jest to czas stracony .....

ffox87

Zapowiadało się, że będzie to najlepsze MMO na rynku... niestety na zapowiedziach się skończyło, bo gra rewelacyjna nie jest.

ocenił(a) grę na 3
Dewan

true

ocenił(a) grę na 3
ffox87

ja nie widzę żadnej z zalet, które wymieniłeś. WvW po chwili staje się nudne, jest to bicie w bramie, brak tam jakiegokolwiek pvp> słabo dobierani przeciwnicy. PvE i Pvp jak kolega wyżej wymienił nie wymaga żadnego "skila" tylko uderzania bezsensownego w przyciski od 1 do 5 i czasami 6, na tym ta epickość się kończy. Klasy niby są ale gra się nimi tak samo, każdą jedną. A uzyskiwanie max poziomu żeby pograć sobie od razu w pvp było możliwe już w GW. Ta gra niczym nie zachwyca, nudzi się po chwili, a updaty wprowadzane przez twórców nic nie wnoszą i są dodawane na pewien okres... miesiąc.... dwa tygodnie. Minusów jest bardzo dużo, plusów niewiele

ocenił(a) grę na 7
ffox87

Okaleczyli tę grę usuwając z niej tytowołe GvG które były w jedynce i jednocześnie były jak dla mnie najlepszym systemem pvp ever w mmo. No może jedynie Lineageowe siege były lepsze.