Fajna by była Alaska (mroźny klimacik, sporo terenów pozamiejskich). Gdzieś czytałem że myślą o Londynie. Nie obraziłbym się np. na Las Vegas (miasto + pustynia Nevada) lub Meksyk albo jakiś znany południowy stan.
Spoko by też było na Bałkanach (okres wojen) bądź gdzieś w Europie wschodniej.
Może pora by seria wyszła poza USA? Mowa oczywiście o umiejscowieniu akcji.
:D
Też się zastanawiałem.
Problem polegać może na tym, że wiele z tych miejscówek nie jest za bardzo "atrakcyjna". Mimo wszystko, ciepłe klimaty Miami, Los Angeles czy charakterystyczny Nowy Jork to coś przyciągającego, coolerskiego. Z Alaską dałbym se totalnie spokój, Europa już lepiej, ale jak coś to jakieś zachodnie miasto.
Ja myślałem o Salt Like City, Utah, ewentualnie o jakiś klimatach północnych Stanów, lasy, zima itp. Ale z punktu widzenia komercyjnego to też chyba nie najlepszy pomysł.
Zostaje chyba tylko Boston, Chicago, ewentualnie Detroit. Ostatnio miasto dosyć "popularne", no i jakże teraz "charakterystyczne". Każde z nich można również sparodiować, bo to też jest ważne przy wyborze. Taka Alaska dla porównania jest dość nudna, nie kontrowersyjna.
Ale Alaska ma fajny klimat i ładne miejscówki. Ogólnie każde miejsce będzie dobre byle by miało tereny pozamiejskie:)
Odrzucałbym typowe metropolie.
Tak, zgadzam się. Ma fajny klimat. Tylko czy uważasz, że byłaby tak samo pociągająca masy graczy jak Hollywood, słońce, plaże, ciepłe noce? No jak, pukać dziwki na śniegu i mrozie? jeździć tylko SUVami?
Myślę, że mogłaby się słabiej sprzedać.
No tak;)
W takim razie powinni postawić na miasto otoczone górami, lasami, mokradłami, farmami. Tu pasuje południe USA.
Jak nic muszą zrobić kolejną część w Azji a dokładniej chodzi o Chinatown był taki dodatek,chyba wszyscy czekają na coś świeżego pod względem miasta i myślę że każdy chyba chciałby zagrać skośnookim wytatuowanym gościem czyli styl Yakuza.SD pokazał że na takie klimaty warto stawiać Albo znów VC jestem Za ale miasto byłoby dla nich jak na teraz małym wyzwaniem chodzi o rozmiar ale gdyby tą grę wydali za rok bądź dwa to ja bym to chciał ;-).
Oooo, wlaśnie. Przecież jest Azja. Ogromne metropolie, wieżowce do chmur, ale też doskonały potencjał jeśli chodzi o tereny pozamiejskie. Nawet niekoniecznie bohaterem musiałby być Azjata. Albo można dwoch bohaterów: Azjatę i przybysza.
Ale o Azji nie pomyslałem i rzeczywiście bardzo, ale to bardzo ciekawy pomysł.
Azjata i przybysz nie głupi pomysł można by z tego skleić niezły film w grze jak w Max Payne 3 tylko w stylu GTA wiesz klimat thrillera w którym dwóch bohaterów mierzy się z problemami by potem w końcu się spotykać (wszystko by się zgrabnie z sobą łączyło pod koniec),jak dla mnie pomysł wysunąłeś dobry,szkic fabuły można stworzyć w łatwy sposób,potem trzeba tylko kombinować ale można się śmiało opierać na filmach zresztą to nie raz robili twórcy gier tym bardziej GTA.
Z tego co ja czytałem w wywiadach to akcja GTA będzie umiejscowiona już zawsze w USA. Nie ma co liczyć na żadne inne kraje. To gdzie się będzie działa akcja czy to San Fierro czy Las Venturas czy Vice City czy North Yankton czy coś kompletnie innego jest mi bardzo obojętne bo co to nie będzie ja i tak będę zadowolony. Ale skoro jest możliwe zrobienie małej mapki w celach retrospekcji tak jak to było w GTA V to chciałbym żeby dali kawałek Liberty City w latach 20 albo 30. Na pewno dałoby się coś wykombinować aby taka pierwsza misja pasowała logicznie do całej reszty fabuły a jakby coś takiego zrobili to by było mega wypasione
Vice City miało najlepszy klimat. To był taki "Człowiek z blizną" na PS2:P
Hip hopowe San Andreas już mi się tak nie podobało ale z uwagi na spory obszar grało się w to lepiej (i dłużej). Piątka jest już dojrzalsza. Sporo tu odniesień do kryzysu gospodarczego, ekonomii. Trzeba to czuć.
Zrobiliby LC + VC + SA =PEŁEN WYPAS I GRA NA DŁUGIE MIESIĄCE ;-).To byłoby dopiero wyzwanie gdyby dali nam możliwość przemieszczania się między tyloma miastami.
Fajnie gdyby umiejscowili w Polsce (Wawa i Pruszków), wszyscy polacy by kupowali i kradli takie gta na potęgę :D
Ale to nierealne..
poza USA? ta seria całkowicie straciłaby sens. Przecież to jest satyra na USA. Nie ma takiej opcji.
kiedy wyszła? te pierwsze gry się nie liczą (1, 2, London) bo tam prawie nie ma fabuły, i jest to strasznie proste. Teraz nie ma takiej możliwości, żeby wyszła.
Sorki że nie na temat ale muszę zapytać.
Czy próbowaliście może podłączyć PS3 pod panoramiczny monitor (przez HDMI)? Jak wtedy wygląda obraz gry?
Całkiem nieźle. Grafika wygląda nieco gorzej niż na płaskim telewizorze, ale zupełnie nie przeszkadza w grze.
To ja dodam też swój pomysł. Australia (np Sydney ale nie koniecznie) Słoneczna pogoda,miasta nad oceanami, wielka rafa koralowa (dla części podwodnej). Australia słynie też ze swoich przestrzeni po za miejskich, wielkie proste niekńczące się drogi, ciekawe zwierzęta i mówią tam po angielsku.
Rzeczywiście Australia by się nadała. Można by kangury spotkać:P
I ta rafa koralowa zabrzmiała zachęcająco:)
Słyszeliście newsa?
Gracze wykorzystali błąd w GTA 5 Online i... polecieli do zaśnieżonego miasteczka (miejscówka z prologu). Teren jest niedopracowany i pełen błędów. Jedni mówią że ten teren zostanie nam udostępniony w kolejnym dodatku. Inni że będzie on dostępny tylko w wersji na PC. Konkrety poznamy pewnie dopiero w 2014r.