Jak w temacie. Przy których piosenkach najlepiej Wam się śmigało w Vice City?
Ja najlepiej wspominam:
- Michael Jackson "Billie Jean",
- Bryan Adams "Run to You",
- Yes "Owner of a Lonely Heart",
- Toto "Hold the Line",
- Laura Branigan "Self Control",
- Hall and Oates "Out of Touch",
- Foreigner "Waiting for a Girl Like You",
- Cutting Crew "I Just Died in Your Arms Tonight",
- Mr. Mister "Broken Wings",
i nadal ich słucham z zapartym tchem.
Crockett's Theme – Jan Hammer - jak dla mnie, a to głównie z sentymentu do serialu
i o ile pamiętam, w VC nie było Hold The Line. Z repertuaru Toto dali Africa
Te co Ty wymieniłeś +
Aneka - Japanese Boy
Last Night A DJ Saved My Life - Indeep
Evelyn 'Champagne' King - Shame
Michael Jackson - Wanna Be Starting Something
Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night
Automatic - The Pointer Sisters
i wiele innych .
Ta gra ma niemiłosiernie dobry klimat tamtych lat :)
Dokładnie nawet dziś mam save z full mapą odblokowaną i lubię sobie się czasem poszwendać po Vice City tylko słuchając radia
Out of touch, Billie Jean, Wanna be starting something, Video killed the radio star, Obsession, Automatic i najbardziej I'll be good.
Quiet Riot, no i Autograph - Turn Up The Radio. No i na Espantoso fajne było Maracaibo:)
Ja lubię cały soundtrack, ale najlepszą rzeczą, było latać helikopterem, w zachodzie słońca przy lecącym kawałku Talk Talk "Life's what you make it" :D
Zgadzam się, absolutnie. Szczególnie Queen - chętnie usłyszałabym powiedzmy Crazy Little Thing Called Love.
Polecam pod względem muzycznym Vice City Stories - muzyka jest prawie tak samo dobra, a gra świetna, chociaż szkoda, że jest tylko na ps2 i psp, a nie na pc.
Ehh uwielbiam całe V-Rock , Slayer, Anthrax, Iron Maiden, Megadeth czy Quiet Riot, to chyba mówi samo za siebie, a poza tym to Rockit – Herbie Hancock, ten kawałek wymiata ;)
Najlepiej gdy jezdziło się motorem po całym Vice City bez powodu i słuchało się takich piosenek jak:
Laura Branigan - Self Control
Uniting Nations-Out of Touch
Michael Jackson-Billie Jean
klasyk sam w sobie :)
Wszystkie stacje radiowe byłe genialne. Jeden kawałek szczególnie utkwił mi w pamięci:
Cutting Crew - I just died in your arms tonight.
"Run To Yo"
"I Just Died In Your Arms Tonight"
"I Don't Wanna Loose Your Love Tonight"
"Self Control"
"Broken Wings"
"Owner Of A Lonely Hearts"
"Africa"
VRock też jest niezłe (to i Fever najlepsze do pędzenia motocyklem po dachach - dla niewtajemniczonych: jedno z zadań dla Steve'a Scotta)
podam trzy utwory, bo po co wypisywać każdy ze stacji V-Rock :D
1. Iron Maiden - 2 Minutes to Midnight
2. Twisted Sister - I Wanna Rock
3. Ozzy Osbourne - Bark at the Moon
dla mnie ulubionym tytułem jest animotion - obsession, bo ma moc. Ale generalnie prawie całe fever 105, flash fm i emotion 98 jest spoko. Vrock też ma dobrą muzę ale nie pasującą do klimatu gry. Kiedy sobie jadę wozem o 22 wśród palemek, koło morza, w hawajskiej koszuli, z hudem w fioletowo-niebieskim gradiencie, to iron maiden zwyczajnie nie pasuje, nieważne jak dobry jest.
Oprócz Obsession idealnie do klimatu gry pasuje również Foreigner - Waiting For A Girl Like You.
Jasna sprawa, ale czemu nikt nie wspomina kawałków z Wildstyle? Moje ulubione z tego radia to Tyrone Brunson - The Smurf
i Run DMC - Rock Box. Jest moc :D
Vrock pasuje do klimatu gry, szczególnie w tej misji:
youtube. com/watch?v=uJh5KnKUtFE&feature=player_detailpage#t=317s
Rock przeżywał w latach 80 ogromny kryzys, mi też nie bardzo pasował w ten klimat.
Nie znam historii, nie słucham rocka na co dzień, ale chyba w latach 80 grały najlepsze zespoły.
Tutaj tak, ale do "zwykłej" jazdy lepiej pasują extra mega hiper idealne piosenki np. mojej ulubionej stacji Wave 103: :P
No, Wave 103 jest zayebiste, najbardziej uwielbiam I Ran (so far away). Tylko jeździć taksówką po Vice City i słuchać wszystkich piosenek po kolei :)
Taksówki są fajne, ale lepiej jeździ się wozem policyjnym - jest jeszcze szybszy :D
No, ale tam nie można słuchać muzyki i to jest najgorsze. Ja lubię wóz Kubańczyków :) Jak misje dla policji to tylko czołgiem, bo nie używam kodów.
Flash FM, Emotion 98.3 i Wave 103. Te stacje są najlepsze. A najlepsza piosenka to Go West - Call Me.
Nie przepadam za heavy metalem, ale ,,2 Minutes to Midnight" pasuje do ucieczek samochodowych.