PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606777}
8,8 24 tys. ocen
8,8 10 1 24011
Gothic II
powrót do forum gry Gothic II
ocenił(a) grę na 9
mmaakkss

Ja nie, a czemu pytasz?

PLEJER186

Przechodziłem grę kilka razy i jest to jedyne miejsce razem ze skarbcem w klasztorze gdzie nie zawitała moja bezimienna stopa :P ale do skarbca to przynajmniej wiem jak się dostać, a tu ? Chyba nie da się

mmaakkss

A mi się wydaje że da się

Psyhe

Poszperałem troche, podobno trzeba pobic straznika ktory tam pilnuje i zabrac mu klucz, ale trzeba byc palladynem bo niaczej sie rzuca ludzie z zamku na nas ;)

mmaakkss

Dokładnie wiem że po ubiciu jakiegoś palladyna zabieramy mu klucz

Psyhe

Jak w górniczej dolinie, to przecież jak grasz najemnikiem to cały zamek pod koniec wybijasz (zrobiłam tak dla PD-ków i żeby zabrać Torlofa i tak się o orki wkurzyli, więc co szkodzi).

użytkownik usunięty
mmaakkss

A jak się dostać do skarbca w Klasztorze?

Podobno jak ma się zręczność na odpowiednim poziomie (dość wysokim z tego co pamietam) to można za pomocą kradzieży kieszonkowej zakosić komuś klucz, chyba Pyrokarowi, nigdy nie testowałem bo wolę ganiać z mieczem niż z łukami i kuszą :)

użytkownik usunięty
mmaakkss

Ja też, ale w sumie szkoda, bo muszą tam być niezłe fanty:)

mmaakkss

Trzeba inwestować w alchemię, pędząc bimber z okolicznego zielska można stworzyć całkiem sprawnego złodzieja, bez konieczności marnowania choćby jednego punktu na Zręczność.

ocenił(a) grę na 10

Klucz do skarbca ma Gorax. Ucząc się kradzieży kieszonkowej u Casii można mu go ukraść, wymagana jest jednak zręczność gdyż klucz raczej ciężko mu ukraść

ocenił(a) grę na 10
mmaakkss

Skarbiec - okraść Goraxa.
Magazyn - Pobić paladyna przed drzwiami.