A nie jakieś action slash (Arcania), czy nowy Risen ( jedynka była niezła ) ?
Nie wykluczałbym, prawa do marki wróciły ponoć (albo mają w niedługim czasie wrócić) do Piranha Bytes. Może będą chcieli coś z tym zrobić.
Niedługo wychodzi nowy Risen 2: Dark Waters. W tej chwili najbliższy następca Gothic-ów.
No to już wiadomo od dawna, trailer zrobił na mnie niezłe wrażenie z tym kapitanem i potworem, ale sam piracki klimat i bronie palne to coś, czego nie chciałem w dość mrocznym Gothicu(I i II). Zresztą II-ka miała najlepszy z nich wszystkich.
Klimat zamkniętej barierą górniczej doliny w 1 był jedyny i niepowtarzalny. W dwójce najwieksze wrazenie wywarla na mnie dzielnica portowa miasta Khorinis
Mnie najbardziej podobał się sielankowy nastrój na wsiach i ta magia w klasztorze.
Ech, już takich gier nie robią...
Wszędzie komercja...
Tylko ładnie, szybko i łatwo
A jak wyjdzie coś innego, to się nie sprzeda
To gothic nie był robiony jako łatwa, szybka i ładna gra? Przecież w porównaniu z innymi grami RPG wychodzacymi w jego czasach, to G jest zręcznościówką niczym rayman. Swoją drogą sterowanie w G było wzorowane na Tomb Raiderze.
Słyszałem, że Risen 2 będzie bardzo podobny do pierwszych gothiców. Specjalnie nawet grafika robiona jest w gorszej jakości
No grafika na konsole stoi w miejscu więc lepszej zrobić nie mogą, grałem wtego risena 2 i nijak to sie ma do gotyczka 2 :(
Też już grałem. Jako samodzielna gra jest nawet, nawet choć prawda, nie jest to rodzina gothica. Ale jest ,,stary miecz" :D
No i mam dla ciebie dobrą wiadomość. Piranha Bites ma odzyskać niedługo prawa do serii gothic i już obiecała, że stworzy...gothica 4!! Miałem orgazm jak się dowiedziałem i musiałem gacei zmienić. ŁUHU! xD
Byleby nie robili konsolowej wersji a skupili się wyłącznie na PC to będzie bomba:) bo mozliwości mają ogromne a jak zacznie sie optymalizacja pod xbox i ps3 to nici z dobrej gry