PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=743775}
6,9 7,2 tys. ocen
6,9 10 1 7194
Fallout 4
powrót do forum gry Fallout 4

Re

ocenił(a) grę na 10

fajne było gdyby powstała gra z Polskim dubbing do wyboru dla tych prawdziwych Polaków którzy kochają swoją ojczyznę co wolą grać w Polskiej wersji językowej .

vAkatsuki

Wypadałoby zrobić polską wersję, przynajmniej z napisami. Fallout 3 i NV były ogromnymi kasowymi hitami, dlatego zdziwiłoby mnie gdyby nie zajęli się spolszczeniem gry.

ocenił(a) grę na 10
vaultboy2077

dokładnie :) ja bym chciał aby powstał dubbing Polski ale w ostateczności może być spolszczona gra :D

ocenił(a) grę na 8
vaultboy2077

Fallout 3 posiadał polski dubbing

ocenił(a) grę na 9
vAkatsuki

Tiaa bo kwintesencją patriotyzmu są debile, którzy nie umieją czytać, ani nie mówią w innych językach...

Dealric

Mam znajomego co biegle zna niemiecki ale angielskiego "ni w ząb", czy Twoim zdaniem jest debilem? Bo jeśli tak to nie mam więcej pytań...

Większość krajów robi własne wersje językowe czy dubbingowe gier, to jest jak najbardziej naturalne, nie widzę powodu by nie spolszczyć napisów, to nie jest aż tak absorbujące i kosztowne przedsięwzięcie jak pełny dubbing.

ocenił(a) grę na 9
vaultboy2077

Mam dziwne wrażenie, że bez problemu poradziłby sobie z wersją z napisami. Ba, skoro zna biegle to mógłby sobie odpalić nawet niemieckie napisy.
Czy gdzieś napisał, że nie mówią w innych językach oznacza nie mówią po angielsku? Czytaj ze zrozumieniem proszę.

Poza tym nigdzie nie mówię o polskiej wersji napisów, a jedynie o dubbingu, co dość jasno wynika z mojego postu.

ocenił(a) grę na 10
Dealric

chodzi mi ze w moim przypadku, uważam ze każdy gra jak woli, a osoby tacy jak ja co kochają swój naród wolą Polski dubbing :D jak ktoś woli z napisami PL to nie ma problemu, a co jeśli ktoś woli z dubbingem Polskim ?

przy okazji gra będzie miała chyba wielkie wymagania , wróciłem uwagę na grafikę, grafika będzie o wiele lepsza niż w grze fallout 3 , New Vegas, czyli taka sama jak w grach Metro last light, F.E.A.R3 , to chyba będę musiał inwestować w lepszy sprzęt komputerowy aby gra mi poszła :D

ocenił(a) grę na 9
vAkatsuki

Tak, każdy gra jak woli. Ale dorabianie ideologii do swoich braków w elementarnych umiejętnościach posiadanych już przez większość gimnazjalistów jest śmieszne. Prawdziwy polak wybierze dubbing? Nie, to nie ma nic wspólnego z patriotyzmem, miłością do ojczyzny... To jest wymówka dla leniwych przygłupów, którzy nie radzą sobie z czytaniem napisów.

Gra graficznie nie przewyższa zmodowanego Skyrim, stoi poniżej zmodowanego GTA5 a nawet GTA4. Chorych wymagań nie będzie.

ocenił(a) grę na 10
Dealric

tylko ze jestem socjalistą, uważam Polaków za rasę Panów :)

ocenił(a) grę na 7
vAkatsuki

vAkatsuki - błągam nie pisz czegoś w rodzaju "tacy co kochają swój naród wolą Polski dubbing" - czyli jak np. ja wolę grać w wersję oryginalną (choćby i ze względu, że nasi tłumacze popełniają masę błędów i z zażenowaniem oglądam/słucham ich pracy) to znaczy, że nie mogę być polskim patriotą, co nie? Znam angielski fluently, ale ani razu od czasu naszego dołączenia do UE nie myślałem, żeby wyjechać z Polski. Nie uważam się za patriotę, ale kocham mój kraj i nie lubię, gdy ktoś swoimi niefrasobliwymi postami dzieli nas na patriotów i nie patriotów. Jak w ostatniej kampanii prezydenckiej. Mam o wiele starszego od siebie znajomego, który 20 lat PRL'u spędził we Francji. bo musiał wyjechać. I mimo to, że we Francji ma ustawione życie (własna firma, którą każdy kto miał do czynienia z takimi rzeczami wie, że trzeba się tym zajmować 24/7) to nie wyobraża sobie nie przyjeżdżać tu do Polski na minimum połowę roku. Patriotyzm ma wiele odcieni i wcale to nie musi oznaczać, że Polscy patrioci grają tylko w polskie wersje językowe. Ja zachęcam do zagrania w obie wersje i próby wyłapywania błędów :P lub choćby kwiatków w postaci utraty znaczenia wypowiedzi w wyniku translacji na poziomie google translatora.

ocenił(a) grę na 10
KonBoj

akurat PRL nie popieram, wtedy Polska była pod Rosyjską okupacją , uczyłem się mnóstwo o Historii Polskiej, Rosjanie prawie zawsze mordowali Polaków , a Stalin nie chciał aby AK wygrał bo bał się ze Polską będą rządzić ludzie tacy jak ja jestem teraz czyli liczy się dla nich dobro dla Kraju a nie pieniądze , każdy gra jak woli, ja np chciałby aby powstał Polski dubbing bo nie chce mi sie czytać podczas grania :) uważam ze J.Polski jest najlepszy .

ocenił(a) grę na 10
KonBoj

https://www.youtube.com/watch?v=rgBkzObiSGw dokładnie o to chodzi :D dlatego uważam ze dla Polski jest w interesie aby gra powstała z Polskim dubbingem .

ocenił(a) grę na 10
vaultboy2077

dokładnie, to nazywa się patriotyzm do swojego narodu, dla innych jesteśmy debilami bo kochamy swój naród bardziej niż pieniądze .

vAkatsuki

Jeśli byłby to dubbing jak w Wieśku, to jak najbardziej, ale Polacy niestety mają skłonności do robienia dubbingów nijakich takich jak w Dying Light. MI mimo wszystko wystarczą same napisy i oryginalna ścieżka dźwiękowa zważając na fakt, że bohater w końcu nie będzie niemy :)

ocenił(a) grę na 10
FrozenFanPL

ja własne czytałem ze w fallout 4 , Bohater będzie miał głosu , aby rozmowa wyglądała tak jak np w grze gothic, fajne jak by erotyka wyglądała jak w grze wiedzmin 2 ,

na początku jak zobaczyłem zwiastun gry , to myślałem ze główny bohater gry (nasza postać ) to bedzie pies ten z filmu :D

vAkatsuki

Jak na kogoś kto afiszuje się swoim nieskończonym patriotyzmem, masz wyraźne problemy z poprawnym pisaniem w swoim ojczystym języku. Wypadałoby chyba znać zasady interpunkcji i odmiany, zanim zacznie się oceniać kto jest prawdziwym Polakiem. Być może jakbyś częściej grał bez dubbingu, a z napisami, to podłapałbyś co nieco?

ocenił(a) grę na 10
Pumo

widzę ze albo masz problemy ze sobą albo jesteś materialistą który krytykuję tych co dla nich nie liczy się kasa , albo jesteś gimbusem , na pewno z tobą coś jest nie tak , skoro wszyscy zrozumieli o co chodzi a ty rzucasz się jak anty-Polak . skoro nie jesteś patriotem to nikogo nie obchodzi twoje zale .

ocenił(a) grę na 10
Pumo

widać po tobie nawet, ze dla ciebie nie liczy się patriotyzm tylko stan konta, a nawet możliwe ze jesteś zwolennikiem Partii PO i Komorowskiego, bo oni tak zachowują się jak ty .

vAkatsuki

A co ma piernik do wiatraka (o ile rozumiesz co to wyrażenie znaczy). Nieładnie tak zmieniać temat, przytoczyłem kwestię, wypadałoby należycie do niej odpowiedzieć, a nie wypisywać wyssane z palca zarzuty. Myślę, że po prostu powinno się kierować zasadą, że jeżeli wymagamy czegoś od innych, to powinniśmy wymagać tego także, a nawet przede wszystkim, od siebie. Nic mnie nie obchodzi ile masz pieniędzy na koncie, na kogo głosujesz, ani jakie masz wykształcenie, odnoszę się jedynie do tego, w jaki sposób się wypowiadasz.

Jeżeli uważasz, że proste dbanie o swój ojczysty język i zachęcanie do tego innych, to przejaw antypolskości, to najwyraźniej to ty masz jakieś wypaczone spojrzenie na to co polskie a co nie, albo po prostu jesteś wyjątkowo znudzonym trollem.
To tyle ode mnie. Dziękuję, pozdrawiam, Bóg z wami.

ocenił(a) grę na 10
Pumo

jesteś anty-polakiem dla ciebie każdy Polak z patriotycznymi poglądami to wróg , jeśli ktoś kocha swoją ojczyznę ,nie obchodzi go pieniądze tylko interesuje go dobro dla narodu , szanuje swój naród, to dla ciebie ta osoba jest wrogiem , najwyraźniej ty masz jakieś wrogo nastawienie na Patriotyzm do Polski , albo jesteś Rosyjskim trollem wynajęty przez Moskwę aby trollowali na Polskich forach . Naucz się Polskiego skoro w szkole nauczyciele dawali tobie same jedynki i dwójki to znaczy ze z tobą coś nie tak .

użytkownik usunięty
vAkatsuki

Rzekł człek.
http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Fajny+film+polecam, 2640370
http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Fajny+film+polecam, 2643149

ocenił(a) grę na 10

widze ze Pumo poprosił kolegę z podstawówki o pomoc w trollowaniu przeciwko patriotyzmu , wróć do szkoły naucz się Polskiego, po tobie widać ze z tego przedmiotu masz same oceny niedostateczne :D

użytkownik usunięty
vAkatsuki

Brechtam. Przeczytaj swoje komentarze na forum Prometeusza, potem wróć. Żegnam.

ocenił(a) grę na 10

_DISCLAIMER_ i Pumo śmieją się z osób z patriotycznymi poglądami hahaha, a może wy Trolle z Krymu ?

ocenił(a) grę na 10
Pumo

jesteś zwolennikiem PRL i ZSRR , twoim zdaniem upadek ZSRR to wielki cios dla świata dlatego masz poglądy anty Polskie, a razem z kolegą śmieje się z Polaków bo jesteście materialistami , i żydami .

ocenił(a) grę na 7
vAkatsuki

Polską wersję dla "prawdziwych Polaków, którzy kochają swoją ojczyznę" - śmierdzi mi LPR'em i Młodzieżą Wszechpolska.
Mi się szczerze wydaje, że większość gier, filmów najlepiej się sprawdzają w swojej pierwotnej wersji językowej, a tego typu wyjaśnienie jest dla leniwców, którzy angielskiego nie chcą się uczyć (nie mają czasu, są za głupi, za starzy - tona powodów, ale ogólnie nie generalizuje). Zagranie w grę w tym języku, w którym została stworzona pozwala na grę taką jaką twórcy stworzyli. Czasem w toku tłumaczeń nagle coś traci sens, jak np wiele dowcipów sytuacyjnych wynikających z tego jak życie inaczej wygląda w USA, niż u nas w Polsce. Świat to nie tylko Twoja kochana ojczyzna i warto poznawać inne języki, zwyczaje i choćby dowcipy innych, nie gorszych państw.

ocenił(a) grę na 10
KonBoj

chodzi mi o miłość do ojczyzny :) nawet szanuje Łukaszenko dba o gospodarkę swojego narodu, interesuje go tylko rynek swojego kraju czyli Białoruś a nie światowy tak jak w Polsce jest .

ocenił(a) grę na 7
vAkatsuki

Zrobiłęm, proszę: https://www.youtube.com/watch?v=pTnaw_mwCBo&t=3s