PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608246}
8,9 11 tys. ocen
8,9 10 1 10847
Fallout 2
powrót do forum gry Fallout 2

Restoration Project

użytkownik usunięty

Wgrajcie sobie moda Restoration Project. Przywraca on usunięte przez twórców lokacje, NPC-ów, przedmioty, a nawet dodaje nowe questy. W dodatku usuwa mnóstwo bugów.

Link do pobrania, gdyby kogoś ten mod zainteresował:

http://www.killap.net/fallout2/web/Downloads.html

W obecnej wersji (2.1.2b) nie ma do wyboru języka polskiego, ale w kolejnej słyszałem, że go uwzględnią.

Lista zmian:

http://falloutmods.wikia.com/wiki/Killap%27s_Fallout_2_Restoration_Project

ocenił(a) grę na 10

A słyszałeś może kiedy wydadzą polską wersję? I czy jest kompatybilny z "B Team" modem? Pozdrówka (Linki mile widziane od Polskiej jeśli się pojawi).

użytkownik usunięty
MisterMuscle

Jak pojawi się nowa wersja, a tego nie wiadomo. Nie wiem co zmienia ten mod B Team, ale chyba nie będzie kompatybilny, bo Restoration Project to ogromny mod modyfikujący wiele plików.

ocenił(a) grę na 10

B Team to mod sprawiajacy ze nasi kompani gdy mają założoną jakąś zbroję widać ja na nich a nie jak wcześniej że np. Sulik miał Power Armora a wygladał jakby nadal był goły.

użytkownik usunięty
MisterMuscle

Wyczytałem, że RP ma już taką poprawkę, dlatego nie musisz instalować moda B Team.

ocenił(a) grę na 10

yy czy w tym Restoration projekt nie ma najlepszej broni czyli Bozara ? już jestem prawie w końcówce i nie natknąłem się. Na bazarze w NCR strażnicy mają zamiast Bozara słabszą Lekką broń wsparcia (tak to się chyba nazywa), w każdym razie wypluwa 10 pocisków zamiast bozarowych 15.

użytkownik usunięty
None200

Jest, ale w innej lokalizacji. Bardzo dobrze, że został przeniesiony. W NCR było zbyt łatwo go podwędzić.
Spoiler: Podpowiem, że znajduje się w okolicach Klamath :P

ocenił(a) grę na 10

Oooo... chyba wiem gdzie jest ten gun. Czy to ma związek z zadaniem pani Buckner?

użytkownik usunięty
pionas666

Tak z Ardin Buckner. Przydadzą się też umiejętności lockpick i repair (albo odpowiedniki w postaci narzędzi, czy też npc).

użytkownik usunięty

Znalazłem polskie tłumaczenie w wersji alpha:

http://trzynasty-schron.net/forum/index.php?&topic=3830.msg39153#msg39153

Wypróbuję.

ocenił(a) grę na 10

http://www.sendspace.pl/file/c84200a93820fc71ac1764c
A to najnowsza wersja spolszczenia :]

ocenił(a) grę na 10
chwastun

Mam pytanko, czy wiecie może czy ten mod działa z Falloutem 2 dawanym kiedyś do Gazety Wyborczej? Z góry dzięks.

ocenił(a) grę na 10
pionas666

Działa :D właśnie gram fajne nowe rzeczy dodane

ocenił(a) grę na 10
chwastun

W pytę! To chyba sobię sciagnę.

użytkownik usunięty

SPOLSZCZENIE JUŻ JEST!

http://trzynasty-schron.net/forum/index.php?topic=4515.0

ocenił(a) grę na 10

jak kiedys bede miliarderem.. to pierwsza rzecz jaka kupie to prawa do fallouta i jego silnika... wynajme wszystkich gosci ktorzy robili 1 i 2... i kaze im na tym samym silniku zrobic prawdziwego fallouta 3... dokladnie tak samo wygladajaceego jak 1 i 2... tylko 100x wiecej lokacji questow i przedmiotow :D i nie obchodzi mnie czy to sie przyjmie na rynku czy nie... wazne ze prawdziwi fani wreszczie beda mogli pograc w 3 taka jaka powinna byc...

ocenił(a) grę na 10
michostr86

Kto nie posuwa się do przodu ten się cofa.

ocenił(a) grę na 10
mhrocznyszatan

lubie sie cofac

ocenił(a) grę na 10
michostr86

Ja pograłbym w taką wersje :P

ocenił(a) grę na 10
chwastun

zdziwilbys sie jak wielu by w taka pogralo :D

ocenił(a) grę na 10
michostr86

Znam osobiście trochę takich :D sam z nie dowieżaniem bym czekał

użytkownik usunięty

Dzisiaj wieczorem wersja beta Restoration Project 2.2 powinna być dostępna do ściągnięcia.
Instalator jest już gotowy, autor musi dokończyć jeszcze dokumentację i pewnie oczyścić bug wiki.
Między innymi powinien zostać wyeliminowany problem z plamami krwi, które zasłaniają leżące przedmioty (gdy nie zostały podniesione za pierwszym razem).
Download będzie na forum nma-fallout.com w dziale Fallout General Modding wraz z listą zmian.

użytkownik usunięty

Jednak trzeba się zapisać na listę beta testerów, ale już 2.2 beta jest w obiegu ;-)

ocenił(a) grę na 10

A wiadomo kiedy skończą się testy i wyjdzie oficjalna 2.2? :)

użytkownik usunięty
WJKProducer

Killap ustalił, że testy będą trwać 4 tygodnie, chociaż pewnie od ilości zgłoszonych błędów ten termin się nieznacznie skróci albo wydłuży.

użytkownik usunięty

Załapałem się jako ostatni na listę beta testerów :D
Ale na razie instalator bangla tylko pod xp'kiem, wiec nie pogram na win7 ;(.
Zaraportowałem i czekam na poprawkę xD

ocenił(a) grę na 10

To daj znać jak wrażenia i poinformuj kiedy wyjdzie wersja dla cywili :p

użytkownik usunięty
WJKProducer

Tak ogólnie żeby nie spoilerować:
Sporo drobnych zmian graficznych, nowe animacje, poprawiono wyświetlanie tła w rozmowach, nowy wygląd jednego z npc, innemu poprawiono twarz, drobne zmiany scenerii, lepsze dostosowanie plansz do wyższych rozdzielczości.
Co do gry to też od początku drobne zmiany są zauważalne, jak zmianę spawnu na mapach, czy zmiana zachowania niektórych postaci podczas ucieczki, małe niespodzianki.
Ogólnie to będzie wersja poprawiająca sporo błędów (z nowych w becie to już 2 poważne znalazłem, ale szybko zostały po zgłoszeniu naprawione).
Co do terminu wydania to raczej tak jak wspominałem, bo autor musi jeszcze sporo prostych skryptów poprawić, żeby zablokować możliwość kradzieży z zamkniętych skrzyń i szuflad.

ocenił(a) grę na 10

Dzięki za info, wygląda na to, że zapowiada się naprawdę kusząco :D

ocenił(a) grę na 9
WJKProducer

A ten Engine nie ma już aby statusu ''porzucony''.