Obstawiam, że te wszystkie zapowiedzi nowego silnika i tak nie wiele zmienią w grywalności gry.
Obym się mylił.
Ja nie rozumiem tego narzekania na "grywalność" Co wam nie pasuje? Jak jest za trudno i realistycznie to narzekacie... jak jest za arcadowo to narzekacie... na prawdę nie rozumiem was, malkontentów. Grałem w 13 świetnie się bawiłem, grałem i gram w 14 , świetnie się bawię na legendarnym poziomie.... A 15? tylko się cieszyć ,że ma lepszą grafikę i fizykę....
Co do 14 uważam, że jest najgorszą częścią od wielu lat. Grałem we wszystkie fify od 98 i takich cyrków jeszcze nie było.
- zawodnicy latający po 60 m po piłkę by wybić aut.
- wybicie z przewrotki obrońcy na ponad połowę boiska.
- czy to bramkarz z ovr 80 czy 70 i tak wpuszcza szmatę w każdym meczu a bramkarz CPU gra zawsze jak w transie.
Moim zdaniem w Fifie 15 powinny się znaleźć:
- stadiony dla każdego zespołu, którego pojemność przekracza 30 tyś miejsc.
- dużo, dużo więcej reprezentacji najlepiej od 1 do 100 z rankingu FIFA.
- poprawione koszulki reprezentacji bo wyglądało to w 14 dość słabo.
- poprawiona kwestia Ligi Mistrzów i Ligi Europy oryginalne nazwy i aktualne drużyny w nich a nie, że rozpoczynamy zespołem z ekstraklasy i gramy od razu w Lidze Mistrzów, jeśli chcemy.
- bogaty inwestor po odhaczeniu przy rozpoczęciu nowego trybu kariery dla chętnych.
- powrót do starej kwestii dokonywania transferów tak jak to było w Fifa 13.
- daj Boże by każdy zespół występował pod oryginalną nazwą i oryginalnym herbem.
- dużo dużo więcej koszulek retro :).
- zespoły Classic jak to miało miejsce w FIFA 2000, Przykładowo Polska 1974 i 1982, Górnik Zabrze 1970.
- no i oczywiście poprawienie wyżej wymienionych błędów, plus np. przy autach tak jak to ma miejsce w serii NBA 2K czyli wyrzucamy z autu i nad 4 zawodnikami czy 3 świeci się X O czy R2 do którego chcemy zagrać.
Wtedy FIFA byłaby ideałem gry piłkarskiej moim zdaniem.
zgadzam się np. ze stadionami bo nie mogę znieśc tego że kiedy gram Lechem tryb menedżerski to muszę mu ustawic jakieś Sanderson Park które jest tylko podobne do Inea Stadion i zmienic nazwę oczywiście na Inea Stadion bo nie będe grał na jakimś Sanderson
Powinni też poprawic sędziów bo w doliczonym czasie często zdarzają się sytuacje kiedy wychodzi się sam na sam w doliczonym czasie gry i nie ważne czy grasz Lechem , Borussią czy Chelsea i tak sędzia nagle kończy połowę lub mecz