zdaje sie ze ktos chyba manipuluje ocenami, ta gra nie zasluguje na wyzej niz 6,0 !
ta gra nie zasluguje nawet na 4 to gniot do potegi n-ej do wyciagania kasy od naiwnych
no, skok na kase, a najbardziej denerwuja recenzje o wielce grafice i realizmie, grafika to rzecz trzeciorzedna kiedy nie ma grywalnosci za grosz !
zapewniam cie ze grywalnosc istnieje do pewnego momentu jak ten moment przekroczysz pozostaje juz tylko sama flustracja , taka jest smutna prawda o tej gierce
no, na poczatku tak z 2 tygodnie mozna sie podniecac oczywiscie jesli jaraja kogos takie rzeczy jak nowe menu i inna grafika..
nie o to mi biega :) wydaje sie ze jesli na twoim liczniku jest wiecej rozegranych sezonow (UT) niz X to masz ze 3-4 normalne mecze online pozostale 6 system bedzie dzialal na twoja niekorzysc serwujac skrypty ktore doprowadza cie do "wzruszenia" Userzy ktorzy bawili sie w to nieco dluzej tez to opisywali pelno tego w sieci EA udaje ze wszystko gra .Gdyby jakims cudem usuneli ten kod to gra dostala by odemnie 10ke nie za grafike tylko za caloksztalt .
ja to znam bardzo dobrze, gralem w FUT teraz sie przerzucilem na kariere bo nie moglem scierpiec skryptow i niesprawiedliwosci
po 400 rozegranych meczach EA postanowila wyslac do mnie "survey" aby wybadac moje emocje :) no i emocje byly na 0 z kontekstem ze nie polecil bym najgorszemu wrogowi .Efekt jestem juz w div 2 , dziekuje EA jestescie wielcy :)
spróbuj pograć na legendarnym i włącz na 4 minuty i wtedy oceniaj grę, co do grafiki da się zauważyć ,że wygładzanie krawędzi nie jest idealne ,ale już murawa i cała otoczka super. Trochę narobili apetytu z Champions Leage , a okazało się ,że jest Puchar Mistrzów niby coś podobnego , ale tak szanujący się tytuł powinien mieć licencje na te rozgrywki. Co mi jeszcze brakuje to pokojów w trybie online , nie wiem czemu twórcy zrezygnowali z tego nie każdy ma ochotę grac w sezony czy FUT, tryb menedżerski mam nadzieje ,ze w FIFIE 16 przejdzie modernizacje, bo już trochę jest przestarzały, przydałoby się opcja druga drużyna, której nie trzeba by było sterować, ale zsyłanie tam zawodników przynosiłoby określona korzyść, także w krótkim podsumowaniu gra lepsza , ale nie idealna.
a co ma legendarny do calej gry? poziom legendarny rozni sie szersza gama skryptow i tyle, i nie wiem po co grac na tym poziomie i irytowac sie ze nic nie jest przypadkowe jak powinno byc tylko kazdy ruch jest zaplanowany przez skrypt i nic z tym nie zrobisz, nie wygrasz bo wylosowales skrypt porazki, i tak samo jest FUT. FIFA to gra dla dzieci i ludzi ktorzy daja sie omamic i nie widza bledow w tej grze.
Jak to po co grać? Żeby być lepszym graczem. Owszem gra jest oskryptowana ale bez przesady. Nie ma czegoś takiego jak skrypt porażki i zwycięstwa. Jedyne co zauważyłem to losowa skuteczność CPU przy wykorzystywaniu sytuacji bramkowych. Są też różne warianty taktyczne, które CPU może wykorzystać przeciw Tobie. Jeżeli nie umiesz odpowiednio dobrać składu i taktyki do przeciwnika to gra może być frustrująca. Jak CPU gra ofensywnie z wysokim pressingiem, to Ty nie możesz grać tak samo, no chyba, że jesteś zajebiście dobrym graczem.
Rozegrałem już 90 godzin na legendarnym. Wnioski mam takie, im więcej grasz tym mniej rzeczy Cię denerwuje w FIFIE, pod warunkiem, że Twoje skillsy rosną wraz z liczbą godzin spędzonych w grze. Błędów niestety jest sporo także trzeba dużo grać, żeby się do nich przyzwyczaić. Można też odinstalować grę i się dalej nie męczyć.
Sensowna riposta Str8dom nie ma czegoś takiego jak skyrpt porażki albo zwycięstwa co prawda komputer dopasowuje SI , ale mając odpowiedni poziom skillsów jesteś w stanie wygrać to tak jak w trybie menedżerskim, jeżeli jesteś liderem tabeli i np Twój bezpośredni rywal do mistrzostwa przegrywa to CPU tak dopasuje CI SI , żebyś przegrał i tylko od Twoich możliwości i umiejętności zależy czy wygrasz.Ja mam dodatkowo wyłączoną pomoc przy sile podań i gra staje się czasem mega trudna. Ale jedynie co jeszcze myśle ,że w FIFE 16 mogliby przebudować tryb menadżerski, skoro już nie mają zamiar wydawać menedżera jako osobnej gry to mogliby np wprowadzić zespoły juniorskie i drugą drużynę, bo bez sensu jest trzymać w klubie prawie 30 zawodników jak korzysta się maximum z 20 to takie moje przemyślenia a propos następnej serii/.
W Fifie 15 jest możliwość stworzenia drużyny juniorów. Rozumiem, że chciałbyś tam zsyłać zawodników, którzy nie są Ci potrzebni. Ja wolę nadmiar sprzedać, wypożyczyć, albo rozwiązać z nimi kontrakty. Dla mnie 23 zawodników w drużynie to minimum. Wiadomo każda pozycja musi mieć zmiennika i skład podlegać rotacji. No ale czasem CPU płata Ci psikusa i nagle w ciągu miesiąca tracisz 5 zawodników z powodu kontuzji. Warto mieć wtedy pod ręką zastępców z drużyny juniorów. Jak masz 30 zawodników w drużynie i kilku zsyłasz do drużyny juniorów to tak naprawdę tracisz tylko pieniądze na ich kontrakty. Lepiej ich sprzedać i zainwestować w skauting. Ja tak zawsze robiłem w poprzednich Fifach, brałem drużynę z drugiej ligi, inwestowałem wszystko w skauting i w 3-4 sezony budowałem zespół, który wygrywał wszystko.
kazdy kto gra tylko z CPU powinien trzymac buzie zamknieta i nie powinien miec prawa wypowiadania sie na temat tej gry, tak samo jak ludzie zbyt krotkowzroczni zeby nie powiedziec glupi ktorzy nie widza/nie chca widziec takiej rzeczy jak skrypt. na skryptach opiera sie cala seria, co roku po prostu dodawane i zamieniane sa nowe, ale zawsze bylo jest i bedzie cos takiego jak skrypt porazki i zwyciestwa, kiedy grasz z CPU jest to ledwo widoczne, ale w wszelakiej grze online juz po kilku minutach meczu mozna wiedziec czy sie go wygra czy nie! jezeli komus nie wydaje sie 'dziwne' ze w jednym meczu mozna miazdzyc a w drugim nie wychodzi nic mimo ze praktycznie nie ma roznicy klas zespolow/graczy, to szczerze mu zazdroszcze ze nie widzi jak jest robiony w konia za ponad 200zl.
Dobrze, że to nie o mnie mowa. Ja nie jestem zagorzałym fanem 15-stki, a sama gra nie sprawia mi tyle frajdy co np. FIFA 13.
Skoro tak Cię denerwuje FIFA 15 to po co w nią grasz?
kto powiedzial ze gram ? gralem wczesniej po to zeby sprawdzic czy warto i wyrobic sobie opinie
Wiadomo,ze gry są pisane za zasadzie skryptów i kodów, ale bez przesady jeżeli grasz z CPU to nawet komputer stara CI się maksymalnie utrudnić życie to jak grasz dobrze to wygrywasz jak grasz ch.o to przegrywasz proste inna sprawa ,że elektronicy trochę przekoloryzowali skillsy zawodników i czasem faktycznie grając bardzo szybkim zawodnikiem jesteś w stanie przejść pół boiska, ale to tylko w trybie online z jakimś cieciem który dopiero nauczył się grać, bo jeżeli ktoś w miarę opanował odbiór piłki to jest na prawdę ciężko coś wiem gram w FIFE od 98 i można powiedzieć jestem weteranem i mogę śmiało stwierdzić ,że od FIFY11 jest postęp jeśli chodzi o poziom trudności. A jeśli chodzi o drużynę juniorów to jest tylko na zasadzie zatrudnij skautów i oni wyszukują uzdolnionych , a potem można zaproponować kontrakt i wchodzą od razu do pierwszej drużyny, a mnie chodziło o to ,żeby niezależnie drużyny juniorskie i druga drużyna grały w rozgrywkach, z resztą jeżeli EA zrezygnowało z wydawania FIFY Managera to mogliby chociaż rozbudować tryb menedżerski w FIFIE logiczne i proste pozdrawiam
musza34 to widać ,ze bardzo krótko grałeś i nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji pograj tyle co ja to pogadamy opierasz się na obiegowej opinii nie własnej
lol jaki znawca, tego wywodu wyzej nie czytalem, nadal nie rozumiesz o co chodzi mi, no i najwyrazniej w tej grze, ktora wg mnie nie dostarcza zadnej rozrywki tylko stres w trybie mp
No wiem, chodzi Ci o coś takiego jak FC Barcelona i Barca B. W trybie menadżerskim nie ma powiązania pomiędzy tymi zespołami. Z drugiej strony jest to jednak zrozumiałe. Pewne problemy techniczne uniemożliwiają to, np.: drugi zespół musiałby rozpocząć sezon od najniższego szczebla rozgrywkowego, a większość lig w Fifie ogranicza się tylko I lub II ligi. Stworzona druga drużyna i tak musiałby być wirtualną jednostką tak jak wspomniane przeze mnie zespoły juniorskie.
Podobnie jak Ty przygodę z serią zacząłem od FIFY 98. Jeszcze nam jakiś noob co nie umie grać napisze, że w FIFĘ grają tylko dzieci :)
Spoko spoko:) A co tego co napisałeś o drugiej drużynie i tych juniorskich to miałem na myśli ,że byłaby tzw wirtualna liga juniorów przecież w FIFIE Manager tak było i nikomu to nie przeszkadzało, chodzi o to ,żeby tryb menedżerski był bardziej rozbudowany niż jest i tak dobrze , bo są skauci, no ale zawsze się chce czegoś więcej:)
Najpierw niech poprawią błędy w grze. Mnie najbardziej razi fizyka zderzeń zawodników, często wygląda to wręcz komicznie. Druga sprawa to nierealistyczne interwencje bramkarzy, którzy potrafią wyłapać potężną bombę z dystansu, a przy słabych strzałach z niewielkiej odległości odbijają piłkę, zamiast ją łapać. Pomijając jednak wszystkie mankamenty, EA chyba zmierza w dobrym kierunku. Sama gra zaczyna wreszcie przypominać prawdziwy mecz.
No właśnie też to zauważyłem,że czasem pośle bombę i wyłapią , a nie raz lekkie techniczne strzały to nawet nie drgną, do fizyki zdarzeń i tak jest lepiej , bo nie ma efektu "ducha" same zderzenia no cóż jak to w rzeczywistości lekko popchnę gościa to się przewraca jakby nie wiadomo co zrobił, może twórcy poszli na realizm w kierunku aktorstwa, albo czasem karne z kapelusza jednak jak napisałem gra zmierza w dobrym kierunku i może 16 będzie bardziej dopracowana, ja jednak chciałbym,żeby nieco wzbogacili tryb menedżerski skoro już nie wydają jej jako osobnej gry i brakuje trochę pokoju meczów nie zawsze chce się grać w trybie sezonów już 3 pady tak w tym trybie poszły:)