PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629024}

Dragon Age: Inkwizycja

Dragon Age: Inquisition
2014
7,5 6,5 tys. ocen
7,5 10 1 6460
Dragon Age: Inkwizycja
powrót do forum gry Dragon Age: Inkwizycja

Tak jak w temacie. Ile waszym zdaniem powinno DA:I kosztować, żeby można było uznać to za dobry zakup? Chodzi mi o wersje na PC. Opinie o grze są mega różne, więc nie wiem czy 129 zł to dobra cena czy wygórowana (gdzieś podobno można kupić za 119).
Ja DA:O (pierwsza część) kupiłem za 119 zł i uważam, że na tamte czasy cena była adekwatna do frajdy z gry.

Nayak

poszukaj na znanym serwisie aukcyjnym kluczy do Steamu - można znaleźć atrakcyjne oferty (120-130 zł) - taniej na chwilę obecną na pewno nie będzie. To nowa gra, poza tym okres przedświąteczny, więc popyt na nią jest i to dość spory.

Nayak

To poczekaj z kilka miechów aż cena zejdzie poniżej 9 dych choć nie wiem czy i wtedy byłaby adekwatna do zawartości gry.

Nayak

Ja tam kupuję gry zawsze gdy stanieją tak do 50 zł, no chyba, że naprawdę na jakiejś mi zależy (vide Wiedźmin 3) wtedy kupuję grę w dniu premiery. Jeśli zależy ci na Inkwizycji to myślę, że nie masz co zwlekać, gdyż raczej nieprędko stanieje do, załóżmy, 70 zł. Skoro kilka lat temu kupiłeś Początek za 119 zł to myślę, że za taką samą cenę możesz zakupić Inkwizycję. Tym bardziej, że jakby nie patrzeć gry są droższe niż kiedyś, a Inkwizycja zapewnia 150 godzin rozgrywki, jeśli chcesz z gry wycisnąć dosłownie wszystko. Zawsze możesz poczekać kilka miesięcy i załapać się na jakąś obniżkę.

Nayak

Ja tam kupuję gry zawsze gdy stanieją tak do 50 zł, no chyba, że naprawdę na jakiejś mi zależy (vide Wiedźmin 3) wtedy kupuję grę w dniu premiery. Jeśli zależy ci na Inkwizycji to myślę, że nie masz co zwlekać, gdyż raczej nieprędko stanieje do, załóżmy, 70 zł. Skoro kilka lat temu kupiłeś Początek za 119 zł to myślę, że za taką samą cenę możesz zakupić Inkwizycję. Tym bardziej, że jakby nie patrzeć gry są droższe niż kiedyś, a Inkwizycja zapewnia 150 godzin rozgrywki, jeśli chcesz z gry wycisnąć dosłownie wszystko. Zawsze możesz poczekać kilka miesięcy i załapać się na jakąś obniżkę.

Nayak

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to dysponuję jednym wolnym kodem do Cyfrowej Edycji Specjalnej DA:I. W pewnym konkursie wygrałem dwie sztuki, więc tą nadprogramową mogę sprzedać w przedświątecznej promocji po 99 zł :)
Edycja Specjalna o tyle warta uwagi, że poza dodatkami do gry, zawiera ścieżkę dźwiękową w formacie wav, która jest po prostu znakomita - jak dla mnie tylko Mass Effect 2 oraz Assassin's Creed 2 dotrzymują jej kroku.
Kontakt: ytseman23 (at) gazeta.pl

ocenił(a) grę na 9
ytseman23

ja kupiłam 3 tygodnie temu za 139 bodajże i nie żałuje :D świetnie się gra ;)