PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629024}

Dragon Age: Inkwizycja

Dragon Age: Inquisition
2014
7,5 6,5 tys. ocen
7,5 10 1 6460
Dragon Age: Inkwizycja
powrót do forum gry Dragon Age: Inkwizycja

Morrigan

użytkownik usunięty

Co tam u niej? Jak synek się chowa? :)
Jest arcydemonem? Coś się z nim dzieje?
Dajcie jakieś informacje :)

ocenił(a) grę na 10

Morrgian pojawia się powiedzmy w połowie gry, jest bardzo ważna dla fabuły i jeśli ma syna on również się pojawia. Oboje mają się dobrze. :)

ocenił(a) grę na 9

Jak chcesz spoiler to czytaj śmiało :)

Morrigan spotykamy w Zimowym Pałacu na przyjęciu Cesarzowej Celene gdzie pełni ona funkcję nadwornego maga.
Jest zamach na życie cesarzowej i my go udaremniamy, albo nie. Tak czy owak Morrigan do nas dołącza z polecenia głowy państwa Orlais.
Jak w Początku zrobiliśmy jej dziecko w mrocznym rytuale to ma syna Kierana z duszą arcydemona(co objawia się dziwactwem i koszmarami...brr straszne). Jeśli mieliśmy z nia tylko zwykły romans bez rytuału to wciąż będzie miała syna, bo jak się okazuje zaszła w ciążę ze Strażnikiem. Tylko w tym przypadku nie posiada on duszy dawnego boga.
Ogólnie to maluch zamienia z nami kilka zdań i tyle go widzimy.
Tak czy owak dla mnie dużym zaskoczeniem był wygląd malucha. Niby mój Strażnik był elfem, a dziecko jest w 100% ludzkie.
Ewidentnie nie ma to znaczenia jaką rasą graliśmy w jedynce bo syn Morrigan wygląda zawsze tak samo.

użytkownik usunięty
marza4366

To nie pierwszy "półelf" w DA, który wygląda zupełnie jak człowiek ;) W DA2 też się pojawiła taka postać, więc może BW ma po prostu taką koncepcję półelfów w DA. Natknęłam się nawet na teorię twierdzącą, że Alistair jest półelfem, więc kto ich tam wie.

A teraz spoilery ;p
Co do Morrigan. Mnie bardzo się podobało, jak się zmieniła pod wpływem syna. Kompletnie inna kobieta. A w wersji bez dziecka otrzymujemy starą, dobrą, sarkastyczną Morrigan z Początku ;d Z kolei kwestia czy dziecko ma duszę Dawnego Boga, czy nie, nie ma jakiegoś istotnego wpływu fabularnego w Inkwizycji, ale kto wie... może być istotne w ewentualnej kontynuacji.

ocenił(a) grę na 9

Pamiętam tego kolesia z DA:2 i on wyglądał trochę inaczej niż zwykli ludzie i może dlatego liczyłam chociaż na jakiś szczegół w urodzie Kierana co to by zdradzał jego korzenie.
W ogóle to średnia dwójka miała misje poboczne, które zapamiętałam do dzisiaj czego nie można powiedzieć o Inkwizycji...eh jeden z większych problemów tej gry.

ocenił(a) grę na 7

BW oficjalnie potwierdziło, że matką Alistaira jest Fiona - elfka, którą spotykamy wybierając magów. Także tak - Ali jest półelfem.