PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612872}

Deus Ex: Bunt ludzkości

Deus Ex: Human Revolution
2011
8,1 8,4 tys. ocen
8,1 10 1 8445
Deus Ex: Bunt ludzkości
powrót do forum gry Deus Ex: Bunt ludzkości

Jak w tytule zapowiedziano wersję reżyserską.
Z tego co wiem to:
-zintegrowali wszystkie dodatki jakie wyszły do podstawowej wersji gry (włącznie z dodatkiem Missing Link i uratuj Tonga),
-poprawili (naprawili) walki z bossami,
-ulepszyli cieniowanie,
-poprawili różne błędy.
-z różnych źródeł można wywnioskować, że nie dodali żadnej dodatkowej sceny, dialogów, misji, nic czego by już nie było.

Pytanie:
Czy jeśli kupiliśmy podstawkę plus wszystkie dodatki jakie wyszły czy dostaniemy tą wersję za darmo na Steam-ie albo upgrade do tej wersji?
Sam kupiłem jakiś czas temu całą kolekcję Deus Ex-ów na Steam-ie. A tu taka informacja.
Piszę to tutaj gdyż na oficjalnym forum gry (nie polskim) gości troll, który broni zawzięcie ekipy Eidos Montreal i, że zapłaci za tą 'nową wersję' co najmniej tyle co za nową grę. Najlepsze jest to że odpowiada na praktycznie każdy post. Życia chyba człowiek nie ma.
Osobiście nie kupie tej wersji ale wydaje mi się, że upgrade do wersji reżyserskiej powinni dać za darmo dla wszystkich tych którzy zakupili podstawową wersję wraz z wszystkimi dodatkami.
Ekipa Eidosu Montreal chyba nie wie co to 'wersja reżyserska'. Bo brak nowej zawartości tylko kilka ulepszeń i integracja dodatków wersją reżyserską nie powinno się nazywać.
Co Wy na ten temat sądzicie?

ocenił(a) grę na 9
Tyrant

pewnie juz wiesz ale jak masz DE i DE:ML to upgrade kosztuje 3,99e. jak dla mnie za tyle warto...

ocenił(a) grę na 10
born2run

Tak wiem. Najśmieszniejsze jest to że na początku była opcja za 5e. Potem zmienili na 4e. Szczerze dla mnie nie warto, baa... zadałem sobie nawet trud żeby znaleźć różnice, które uzasadniły by ten zakup. Ale nie znalazłem. Wersja reżyserska z definicji powinna zawierać usunięte sceny, dodane dialogi czy coś w tym stylu. Tu jest tylko integracja dodatków w podstawkę i naprawione walki.
Nie tak dawno była promocja Wiedźmina wersji reżyserskiej za 2e czy Twierdzy za niecałe 3e. Zbliżają się święta więc będzie masa wyprzedaży.
Chce tylko powiedzieć, że nawet za 4e czy nawet mniejszą kwotę można kupić jakiś inny pełnoprawny produkt. A w przypadku Deus Ex-a nie dostaje się w zasadzie nic oprócz łatki.
Kończąc: olałem to. Poczekam na święta i sobie kupie coś innego.
Pozdrawiam.