Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)
Mi chodziło o rzeczywisty wiek uczniów nie wiedziałem, że chodzi o serialowy. A jeśli chodzi o sereialowy wiek to tak jest tu pomieszne, że głowa mała. Czy w 4 klasie szkoły średniej są osoby niepełnoletnie????? Ja nigdy się z tym nie spotkałem oprócz serialu zbuntowani oczywiście. Jeżeli Mia jest niepełnoletnia to znaczy, że ma mniej niż 18 lat to taki Teo ile by miał 16 lat!!!! w 4 klasie szkoły średniej??? Jest to bardzo dyskusyjny temat i lepiej go zostawić w spokoju. Pod tym względem serial jest "znowu" nierealny?!!
wydaje mi sie tak samo jak napisała 'Vixen ' że 4 klasa to tylko oznaczenie szkolne : ) podobno mają być w Warszawie, na oficjalnej stronie RBD pisze, że 1 Septiembre - polonia
a własnie co się stanie z Walerią? bo gdzieś czytałam że zemści się na Francu i zostawi go przed ołtarzem, ale nie wiem czy to prawda ;>
Jeżeli oznaczenie szkolne jest 4 klasa i jeżeli porównywać z szkołą do jakiej my chodzimy czyli 1/2 klasa szkoły średniej to może być conajmniej 2 gdyż dyrektor wielokrotnie zwracał się do uczniów "jaki wy przykład dajecie młodszym kolegą" to pierwszą klasę wyklucza!!
dobra mniejsza :P w Meksyku to jakoś inaczej i dziwnie z tą szkołą jest, wiem napewno, że Miguel ma 18 lat i jest starszy od reszty na bank o rok albo i dwa. Raczej dwa:P myślałam może że tam nei ma gima i jak u nas jest 3 lata gim i 3 lata lo to moze u nich 4 klasa to tak jak u nas 1 lo;> co rozkmina:D
Wydaje mi się, że system edukacji w Meksyku, wygląd tak jak ten w USA. Najpierw jest 8 letnia szkoła podstawowa, a potem 4 letnie liceum. U nas też tak kiedyś było, ale w końcu wprowadzono gimnazjum.
ale tam przecież jest jeszcze 5 klasa do której chodzi była dziewczyna Miguela ( hulieta - nie wiem jak sie pisze)
tak waleria powie frankowi przed ołtarzem nie i powie ze ma glupia corke rozpieszczona i ze ona sie chciala tylko zemscic.
A co do mojego pytania dlaczego migela zabierze policja??
a kiedy to mniej wiecej bedzie? jeszcze w 1 temporadzie? yh ja nie mam pojecia czemu go weźmie policja też ogladalam filmik na youtube jak Miguel siedział w wiezieniu =/
a moze jest tak ze jest 6 klas posdtawówki i 6 lat tzw poloczonego gim z liceum to by pasowalo ;>
Poważnie Gaston będzie bratem Jose? dziwi mnie to że on się nad nią tak znęca...a jak później będzie sie wyżywał na Mii za to że ona wybierze Miguela...jakiś psychopata przecież on od początku wiedział że Mia go kocha a później nie dał jej odejść tylko ciągle jej pilnował, żeby nie spotykała się z Miguelem.
A jeszcze zastanawia mnie jedno-wcześniej rozmawialiście o Lupicie i Nico. mówiliście że on wyjedzie i Lupe będzie z jakimś innym facetem. Na Internecie oglądałam filmiki jak Mia, Miguel, Jose, Roberta i Diego zorganizowali Lupe i Nico ślub i wszyscy byli ubrani na biało i mięli wianki z kwiatków na głowie. powiedzcie Lupe będzie z Nico czy z tym drugim?
nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze oni im zorganizuja ten slub przed wyjazdem Nica do Izraela ... a jak wyjedzie to Lupe pozna Santosa i z nim juz do konca bedzie. Ale to tylko moje przypuszczenie:P
Gaston jest przyrodnim bratem Jose Lujan. Nienawidzi jej, ponieważ jego ojciec zawsze powtarzał, że Jose jest silna i osiągnie coś w życiu, w przeciwieństwie do Gastona.
Co do Lupity i Nico.
Nico i Lupita przysięgną sobie, że będą na siebie czekać. Po wyjeździe Nico do Izraela, w serialu pojawi się Santos. Lupita od raz wpadnie u w oko, ale ona z początku nie będzie zainteresowana. Z czasem mu ulegnie, ale wtedy zjawi sie Nico. Lupe w końcu zrozumie, że Nico to już przeszłość i wybierze Santosa.
A jeśli chodzi o Mie i Miguela to w ostatnim odcinku kiedy będą się żegnali ze szkołą (przemówienie Roberty),to Miguel oświadczy się Mii i ona go przyjmie a później oboje pojadą do Monerrey i to będzie koniec filmu?
Pewnie już dużo osób o to pytało ale może wiecie lepiej czy tv4 będzie emitować 2 i 3 temporade Rebelde? emisja całości zajmie chyba ze 2 lata...
A jeszcze co do klasy to mnie się wydaje że to nie jest oznaczenie tylko po prostu 4 klasa. A w Elit Way school jest 5 klas tyle że w każdym roczniku jest po jednej klasie bo to szkoła z internatem najlepsza w kraju więc nie każdego na nią stać dlatego są w niej najbogatsi i osoby ze stypendium. Nie wiem czy mnie każdy zrozumiał, ale ja tak myśle, ale zawsze mogę się mylić :)
myślę jeszcze nad jednym- w jaki sposób odnajdzie się Marina- mama Mii-ona będzie jej szukać, czy matka sama wróci? i mniej-więcej w którym to może być odcinku i której temporady?
I jeszcze Alma weźmie ślub z Franco, więc co się stanie z tym jego trzepniętym bratem Carlo? i z tą całą Luz Vivianą? kiedy Miguel ją zostawi i wróci do Mii? będą z nimi jeszcze jakieś akcje? jeśli ktoś może odpowiedzieć na wszystkie moje pytania to z góry dzięki:)
Marinę spotka Mia przypadkiem ale nie będzie wiedziała, że to ona (chyba - tak zrozumiałam ze streszczeń - kilka stron temu podawałam linki). Mia spotka się z nią po tym, jak umieści ogłoszenie w gazecie, że jej szuka. 3 temporada
Mam pytanie pisalas ze Roberta& Diego nei bede mieli pierwszego razu a widzialam kilka razy na youtube filmik jak sa oni w lodce i potem sie klada i tak sie konczy wydaje mi sie ze jest to koniec 2 temporady ;d Czyli bedzie pierwszy raz tak? Czy wtedy tez im ktos przeszkodzi?
Co do Luz viviany to Bedzie taka akcja ze : Miguel wezmie ja na koncert i powie zeby nic nie mowila Francowi o tym ze Mia wystepuje z Rbd ale ona przekaze to Francowi i Miguel sie zdenerwuje i powie ze wie ze Mia jest taka jaka jest ale wie kiedy kalmie a kiedy nie( bo Luz Vivianna nazwie Mie Klamczucha) I Miguel powie ze nie chce kolegowac sie z osoba do ktorej nei ma juz zaufania :)
Mi sie wydaje że to bedzie ostatni odcinek 3 temporady bo ogladalam na youtube i pisalo że odc 440 i Roberta z Diegiem płyneli łódką a Mia i Miguel stali na jakimś moście ;) ale nie wiem czy dobrze pamietam...:P
też tak myślę w filmie chyba tego nie będzie. A ja myślałam że Mia i Miguel będą mięli swój pierwszy raz na tej wyspie na której utkną bo odwiąże się ich lódź i odpłynie i nie będą mięli jak wrócić. A właśnie o co wtedy będzie chodziło z tą wyspą dlaczego Miguel zabierze tam Mie i w którym to będzie odcinku której temporady? wiem że Mii coś się stanie spadnie z jakiejś skały i będzie nieprzytomna a Miguel będzie myślał że umarła...:( jak to oglądałam to się popłakałam...a co do Mariny to mogli dać jakąś ładniejsza aktorkę żeby zagrała jej matkę...kiedy pokazywali zdjęcie Mariny mówili że jest taka piękna i poza tym wydaje mi się że na tym zdjęciu była Mia tylko miała ciemne włosy chyba perukę... tak mi się wydaje
http://pl.youtube.com/watch?v=8u6nbKbTywk&feature=related
o co chodzi w tym filmiku ? Fajne reakcje są ,ale nie rozumiem treści :D
Wie ktoś jak nazywają sie te piosenki i kto je śpiewa??
http://pl.youtube.com/watch?v=-igcXSg1RAc
http://pl.youtube.com/watch?v=Jraf8XooMpg
http://pl.youtube.com/watch?v=phDLA-P4Of4
dlaczego mia uda się do ginekologa razem z robertą i poda się za cameron diaz???co będzie z lupitą i nickem -jak potoczą się ich losy ?będą razem czy nie?bo wydaje się że są dla siebie stworzeni
O co chodzi z tą czarodziejką z księżyca??? Że niby Mia w nią wierzy i dlatego nosi gwiazdkę na czole???
dlaczego mia uda się do ginekologa razem z robertą i poda się za cameron diaz???co będzie z lupitą i nickem -jak potoczą się ich losy ?będą razem czy nie?bo wydaje się że są dla siebie stworzeni
akcja_rbd jestes wspaniala, ze zapoczatkowalas taki temat. przeczytamal wszystkie strony wczesniej zadawanych pytan i fajnie, ze na wiekszosc zadanych pytań (nie liczac tych, ktore byly zadawane kilka razy...) udzielono odpowiedzi.
ale zeby nie było zbyt pięknie to i ja zadam Ci pytanie ; ))
-kim jest ten klient, ktory podaje sie za opiekuna jose luhan ?
-kiedy jose bedzie z teo
-co loza zrobi teo i giovanniemu? - po tym jak sie dowiedzieli, ze giovanni pomogl teo i obydwoje zostali schwytani?
-czy mia bedzie miala 'przypal' za to, ze viviana ja 'sprzedala' colluciemu?
-czy ten maluch, ktory byl synkiem Pepy wroci?
Oglądam odcinki na bierząco i nie widziałam 2 i 3 temporady ale trochę czytam na forach więc częściowo mogę odpowiedzieć :P
Opiekunem Jose jest Gaston a ten koleś jest tylko podstawiony przez niego pewnie za pieniądze.
-kiedy jose bedzie z teo
Jose będzie opiekować się Teo jak będzie leżał w szpitalu a będą ze sobą niedługo, jak Teo chyba wyzdrowieje. Nie potrafię powiedzieć w którym odcinku. . . na tej stronie jest opisany ich związek w dalszych temp.
http://www.telenowele.fora.pl/zbuntowani,84/spoilery-czyli-co-wydarzy-sie-w-nast epnych-odcinkach,6197-7890.html
a tutaj filmik z dzisiejszego i jutrzejszego odcinka;]
http://pl.youtube.com/watch?v=_gX_vNszYww
-co loza zrobi teo i giovanniemu? - po tym jak sie dowiedzieli, ze giovanni pomogl teo i obydwoje zostali schwytani?
To już chyba wiesz :)
Franco zabroni z początku występować jej z grupą, ale później się zgodzi bo sam kiedyś należał do jakiegoś zespołu, a Miguel zerwie przez to z Luz(nareszcie!)
Marcelino został adoptowany przez Pepe więc nie był jej synkiem:P ale wróci :] Nie wiem kiedy dokładnie ale na urodzinach Mii i Roberty już będzie :)
A co do tego filmiku to nie mam pojęcia. ..
Mam pytanko. W którym odcinku będą urodziny Mii i Roberty?? A i jeszcze Chciałabym zapytać czy wie ktoś może czy na wakacjach będą emitowane odcinki czy będzie przerwa w emisji?
Mam pytanko kiedy i w jakich okolicznosciach Mia i Roberta zmienia fryzurki jesli ktos ma link do filmu jak po raz pierwszy sie pojawiaja w tych fryzkach to dajcie ;)
Rob przefarbuje sobie włosy w 169 odcinku razem z Lupitą, a Mia troszeczke później(nie jestem pewna ale w 171-2 już ma przefarbowane :D) a powodu chyba szczególnego nie będzie zresztą nie wiem :P
Tutaj link jak Rob farbuje włosy:
http://pl.youtube.com/watch?v=-HantbCROOA
urodziny dziewczyn będą w 194-6 odcinku :) Podczas wakacji nigdy emisji nie przerywano więc Rebelde powinni emitować nadal :)
widze, ze jestes zorientowana z odcinkami rbd, wiec mam do ciebie pytanie http://pl.youtube.com/watch?v=S0HAUyUvzNA&feature=related
ktory to odcinek ? :D
ps. a znasz moze odpwiedzi na pytania, ktore zadałam 3 'osoby wyżej' ? :D
Oglądam odcinki na bierząco i nie widziałam 2 i 3 temporady ale trochę czytam na forach więc częściowo mogę odpowiedzieć :P
Opiekunem Jose jest Gaston a ten koleś jest tylko podstawiony przez niego pewnie za pieniądze.
-kiedy jose bedzie z teo
Jose będzie opiekować się Teo jak będzie leżał w szpitalu a będą ze sobą niedługo, jak Teo chyba wyzdrowieje. Nie potrafię powiedzieć w którym odcinku. . . na tej stronie jest opisany ich związek w dalszych temp.
http://www.telenowele.fora.pl/zbuntowani,84/spoilery-czyli-c...
a tutaj filmik z dzisiejszego i jutrzejszego odcinka;]
http://pl.youtube.com/watch?v=_gX_vNszYww
To już chyba wiesz :)
Franco zabroni z początku występować jej z grupą, ale później się zgodzi bo sam kiedyś należał do jakiegoś zespołu, a Miguel zerwie przez to z Luz(nareszcie!)
Marcelino został adoptowany przez Pepe więc nie był jej synkiem:P ale wróci :] Nie wiem kiedy dokładnie ale na urodzinach Mii i Roberty już będzie :)
A co do tego filmiku to nie mam pojęcia. ..
będzie chciał naprawić swój błąd powie że wie gdzie loża przechowuje dokumenty, nikt mu nie uwierzy pójdzie sam. Zobaczą to chłopaki i dołączy do niego Diego i Miguel, jak znajdą dokumenty to członkowie loży odkryją że Mig Diego i Gio są w piwnicy. Rodrigo sprowokowany przez Miguela odkryje twarz, zabierze papiery i podpali piwnicę z chłopakami w środku.
Rob, Tomas i Lupita będą wiedzieli ze oni poszli po dowody, jak nie będą długo wracali pójdą z tą informacja do Pascuala, ten nie będzie chciał się wtrącać, zwiążą Pilar (Lupe będzie jej pilnować) i powiedzą Pascualowi że Pili poszła z chłopakami dopiero wtedy ruszy tyłek.
Przybędą w ostatniej chwili do piwnicy, żadnemu z chłopaków nic się nie stało tylko lekko podtruli się dymem. Straż pożarna ugasi pożar. nadal nie będzie dowodów.
Rob będzie śledzić Rodriga, zobaczy jak ten rozmawia z Mendiolą, który zapewni Rodriga że jest przyjacielem jego ojca i włos mu z głowy nie spadnie, ukręci łeb loży, każe to Pascualowi zrobić. Roberta wkurzy się wejdzie do pokoju Rodriga i zacznie szukać dowodów. Wejdzie Rodrigo zobaczy Ro i porwie ją. Na ratunek wyruszy Diego, który ją uwolni ja Rodrigo będzie chciał ją zgwałcić.
Lupita powie Migowi co widziała Rob i że poszła do pokoju Rodriga, ten pójdzie do pokoju Rodriga szukać Roberty, a za nim Mia z pretensjami o Luz Viviannę która ich wydała Francowi (napisała w anonimie że śpiewają w zespole). Miguel powie że teraz ma ważniejsze sprawy i opowie co się stało z Rob. Mia zacznie szukać w rzeczach Rodriga dowodów, bo w takim pośpiechu na pewno wszystkich nie zniszczył.
Diego i Rob przyprowadzą związanego Rodriga do szkoły, będą tam wezwani przez uczniów rodzice i kiedy Pascual będzie zaprzeczał istnieniu loży i że nie ma dowodów, Miguel z Mia wpadną z dowodami znalezionymi w pokoju Rodriga. Leon każe członków loży wyrzucić ze szkoły i zrobić z tym porządek