Odcinków w meksyku było 95 ale oni początkowe mieli chyba troszkę krótsze i dlatego u nas chyba będzie 90 bo mieliśmy od początku normalne.
A co do finału to oczywiście będą razem. Obejrzałam już wszystkie odcinki po hiszpańsku.
ja tez oglądałam:)) będą razem oczywiście:)) no u nich odcinków jest 95 a u nas będzie 90 dlatego u nas odcinek 9 jest jak u nich 13 xd;PP
Ostatni odcinek wzruszający i ładnie zrobiony aczkolwiek miałam lekki niedosyt jeżeli chodzi o wątek Victoria - Fernando. Cieszę się, że Bruno zginął w taki sposób. Para protagonistów skończyła szczęśliwie (a czego innego można by się spodziewać? ;)). Ogólnie końcówka mi się podobała, ale uważam, że producenci pominęli trochę niektórych bohaterów i kilka zaczętych wątków tak jakby się urwało...
Koleżanka podpowiada:
- Alehandro bedzie potępiony z Marią Chose. Bruno wpadnie pod pociąg z Cieszyna do Ostravy :] Pałla pójdzie na Jumbeeeeee, urwie sie lina i dupa.... Wszyscy bedą żyć niczym rodzina Foresterów w Modzie na Sukcesss :D
Pozdro XD
Dobra... Jak zginie to już wiem hehe... Nie znoszę go, ale szczerze mówiąc w momencie jego śmierci zrobiło mi się go żal. Teraz natomiast mam inne pytanie: z moich baaardzo niewielkich umiejętności języka hiszpańskiego wywnioskowałem coś synu Alexa. Może mi ktoś powiedzieć o co chodziło? Sądzę, że Bruno miał jakiś związek z tym, że Maria Jose poroniła albo coś w ten deseń.:)
to sa statyści :P
.....................
.....................
.....................
.....................
......................
jejku, skąd wy wzieliście że MJ poroni? ona donosi tą ciąże. Nie bedzie łatwo bo ją napadną i wyląduje w szpitalu, ale Bruno odda jej krew i wróci ona do zdrowia i nie poroni. urodzi synka Antonio którego beda zdrobniale nazywac Toni.
Ja też nie mam pojęcia, gdzie ktoś znalazł informację, że Maria Jose poroni, bo w streszczeniach nikt czegoś takiego nie napisał (przynajmniej ja na takie nie natrafiłam), łatwo można było się o tym przekonać i obejrzeć późniejszy odcinek na youtube w wersji oryginalnej, gdzie pojawia się dziecko:)
Nie oglądałam tego serialu do końca, bo wolę obejrzeć z polskim lektorem:) ale koniec na pewno będzie dla głównych bohaterów szczęśliwy, a dla tych co grali czarny charakter na pewno cos wymyślą odpowiedniego:)
Nie nie... To pewnie ja wprowadziłem zamieszanie:) Wątek z poronieniem sam sobie wymyśliłem... po prostu nigdzie nie widziałem tego synka Marii Jose i w ostatnim odcinku jak patrzyłem tak urywkami to Alex kłócił się o coś znów z Brunem i było coś na temat ich syna, a przynajmniej tak mi się zdawało, więc wydedukowałem sobie, że może poroniła albo coś:)
A może ktoś powiedzieć co będzie się teraz działo jak Bruno odda krew Marii Jose?:) strasznie mnie to ciekawi hehe:) tak btw. nie rozumiem skąd biorą się tacy podli ludzie:/
alex odda mu rezesure wzamian za krew i rowiedzie sie z mj, bo tego zarzada bruno. jednak rozwod bedze tylko na papierze, bo oni bede sie widywac i beda razem, ale potem alex zniknie, pojawi sie sandra, alex wroci a zniknie mj i na koncu urodzi dziecko i bedzie happy and
Więc Alex będzie chciał oddać prezesure, ale Viktoria się domysli że Bruno nie oddał krwi z dobrego serca i powie że idą do sądu. Alex więc bedzie dalej prezesem. A Ponieważ sąd może ustanowić nowy podział majątku (jak by Bruno wygrał sprawe z podważeniem testamentu), więc Alex ustali z MJ że się rozwodzą (zgodnie z obietnicą) i przy okazji on zostawi jej swój cały dobytek, przez co w razie przegranej w sądzie i tak nic nie dostanie, bo Alex będzie biedny. Nie długo po tym jak beda rozmawiac z sedzia (od rozwodu) o rozwodzie Alex zaginie bo będzie szukał sędziego od fałszywego ślubu. Bruno będzie dalej sie ubiegał o podważenie testamentu, ale rozwód nabierze mocy i cały majątek Alexa będzie MJ i Bruno obejdzie się smakiem. :)
Aha no i dziecko nie urodzi się na końcu ale juz w 60 odcinku (licząc w polskiej edycji) wiec do konca bedzie jeszcze 30 odcinków. i to dopiero nie długo po porodzię Mj zostanie porwana bo juz w 66 odcinku a Alex się o tym dowie w 67 odcinku. w hiszpańskiej wersji to są odcinki: 65,71,72
Bardzo dziękuję:* Odcinek, w którym Alex dowiaduje się o zaginięciu Marii Jose widziałem na youtube... Aż żal było patrzeć na jego cierpienie... Ha! Bardzo dobrze temu całemu Bruno. Jak ja go nie znoszę:/ (za chwilę pewnie zostanę zbesztany przez jakąś "życzliwą" osobę jak to nie potrafię odróżnić filmu od prawdziwego życia... a jednak potrafię, bo to jakie odczucia wywołuje ten aktor świadczy jedynie o tym, jak dobrze zagrał swoją rolę) jednak mimo wszystko mogli wymyślić jakieś łagodniejsze zakończenie dla niego, bo w ostatnim odcinku poczułem nawet żal, że tak skończył.
Jak Alex dowie się o porwaniu w orginalnej wersji jest to odcinek 72 a w polskiej pewnie będzie to 67.
ja też postaci Bruna nie znosze ale gdyby nie on....akcja może byłaby mniej ciekawsza. Ale podoba mi się bardzo moment kiedy Bruno będzie pewny swojej wygranej w sądzie z podważeniem testamentu,aż tu adwokaci infirmują sędziego że majątek Alexa nie podlega nowemu podziałowi bo on nic nie ma. Biorąc rozwód z MJ zostawił jej wszystko. Bruno się nieźle wścieknie - to będzie fajnie. No i znowu wymyśli intryge ale już ostatnią.
telcie televisy są cudowne, sortilegio mnie tak wciąga, że szok, a zakończenie bardzo mi się podobało
Nie pamiętam w którym temacie to czytałem (może nawet w tym:D), że Maria Jose straci pamięć. A odzyska w końcu czy po prostu zakocha się ponownie w Alexie?:D
odzyska.
właśnie oglądałam ostatni odc. Bruno zginie z rąk Erica po długiej walce z alexem. maura będzie w pace (nie wiem za co), matka MJ i Pauli też, sandra umrze, paula będzie z tym chłopakiem co go niby teraz potrąciła, ale on po tych operacjach będzie normalnie chodził. victoria będzie z fernandem, requel i roberto pogodzą się i bedą razem, mj i alex wezmą ślub w tradycji mj i taki w kościele. ale bedzie sie działo
znaczy tak szybko to ona pamięci nie odzyska. Alex ja na siłe sprowadzi do domu i przez pare odcinków ona będzie myśleć że jest Sandra a to Alex i reszta jest w błędzie. ale po rozmowie z tata bedzie chciała sobie wszystko przypomnieć, ale nie będzie szybko. lekarze jej podtwierdzą że urodzila dziecko i ze nigdy nie była narkomanką i się troche zmnieni w stosunku do Alexa ale to dopiero jak Alex ja będzie prosił by otworzyła serce dla niego itp. i tata powie jej jak bardzo kiedyś go kochała to zacznie się do niego zbliżać i po wolutku odzyskiwać pamięć. W każdym razie zanim Alex siłą sprowadzi ją do domu będzie podbijał jej serce i ona bedzie sie zakochiwać, ale jak już wróci do Meridy nie będzie fajnie patrzec jak ona go odrzuca.
a Maura będzie w więzieniu za to że brała udział w porwaniu MJ i za to jak pod koniec filmu uknuje z Brunem intryge. Maura z Brunem przeleją pieniądze firmowe na konto MJ i posądzą ja o defraudacje, ale wyjdzie na jaw że to sprawka Maury i Bruno.
ponieważ już prawie wszystko wiadomo, to zdradze wam jeszce to, że Rakel będzie w ciąży z Ulisesem i urodzi dziewczynke Viktorie. A mąż Rakel wtedy wydorośleje i będzie chciał uznać dziewczynke za swoją.
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź hehehe:D ajjj gdyby tak dało się przyspieszyć i oglądać kilka odcinków dziennie hehe
Jak chcesz modę Ci podać linki na you tobe, ale sa to jedynie sceny z MJ i Alexem po hiszp z całego serialu. ale bez znajomosci języka, lepiej poczekac na emisje w Tv4. wszystkie odcinki też są na You Tube ale niestety w Polsce nie dostępne.
Wiem wiem... kilka odcinków widziałem, ale ani słowa nie rozumiałem:D jedynie jakieś tam urywki z wypowiedzi...
A jeszcze do pełni szczęścia chciałbym tylko wiedzieć co się stanie z Meche, siostrą tego chłopaka, który miał ten wypadek samochodowy. Bo już czytałem, że Bruno kazał ich zabić, ale skoro chłopak przeżyje to mam nadzieję, że i ona również, a może ona będzie z Pedrem?:D albo z Chucho?:D
więc zgodnie z propozycją Chucho otwożą stragan w Meridzie i bedzie tam pracował gabryjel, Chucho Pedro i właśnie Meche, Gabryjel okaże się że bedzie miał jakieś uzdolnienia i się wzbogaci troche ale to juz pod koniec. Ale Meche Chucho i Pedro sie będą tylko przyjaźnić. A teraz Eric ich porwie (Gabryjela i Meche) ale Chucho z pedrem ich odnajdą.
No i fajnie hehe... Za te wszystkie wiadomości bardzo dziękuję;):* te wszystkie intrygi zaczynają mnie już wkurzać i męczyć. Ciężko musi być bogatym ludziom... Ciągle tylko jakieś intrygi jakby wydoić z nich kasę... I znajdź sobie później wśród takich pijawek przyjaciela... Gdybym miał się obracać w takim towarzystwie to już wolę obecne życie. Na szczęście nawet tam można znaleźć kogoś
ale fajny jest serialik mimo wszystko. podoba mi się że coby sie nie działo to MJ i Alex tak w siebie nie wątpią jak to częstow innych serialach....wystarczy jakas drobna intryga i się rozstają a tu na cały serial tylko raz (z własnego "wyboru"). Fajnie że nie są tacy głupi. Aha no i lada moment Maura przyzna się Alexowi że to ona wymyśliła Mario Agirre, bo ten zacznie ją szantażować.
Ooooo:D Mi też się właśnie to podoba w tym serialu, że są razem, bo kiedy oglądam Nie igraj z aniołem to już mnie czasami krew zalewa... Mam nadzieję, że tam jak już się pogodzą to będzie kilka odcinków jeszcze do końca, bo to co mnie jeszcze wkurza w tych filmach to to, że się godzą w jednym odcinku a już w następnym jest ślub i koniec. Natomiast muszę przyznać, że w Zaklętej miłości William Levy bardziej mi się podoba, bo jest czuły a zarazem taki stanowczy i władczy:) a w Nie igraj z aniołem to taka trochę dupa wołowa z niego:d
he he, dokladnie mnie się też podoba że Alex jest czuly ale zarazem taki maczo. Nie igraj z aniołem kiedys na moment trafilam jak główna bohaterka na Alexa z sortilegio wyzywała - o co chodzi nie wiem, ale nie oglądam bo strasznie mnie denerwuje że dziś kocham jutro nienawidze. dziś sie zaczyna serial też z williamem - Pasion- nie wiem jak po polsku, ale ogólnie ani serial mi sie tak nie podoba ani jego rola.
Pytasz o Pasion (Sidła namiętności) od piątku na pulsie o 14.30 leci. Polecam po pierwszym odcinku zapowiada się ciekawie i mało odc bo 95 ;)
Pasion podobnie jak Sortilegio producentka jest Carla Estrada- to zapowiadalo ciekawy serial. Ale....mnie do gustu nie przypadł no i nie tylko mnie bo ten serial niestety okazał sie wielką klapą, a colunga zwalil wine na Susanne Gonzalez. życze miłego oglądania
Eeee nie... znalazłem ten film i już po obrazkach czuję, że nie spodoba mi się, poza tym w tym czasie i tak nie ma mnie w domu. I chyba wolę się nie wkręcać w kolejny serial:D znowu by mi pożerał czas, którego i tak mam już bardzo mało. I tak chciałem go oglądać tylko i wyłącznie ze względu na Williama. Strasznie lubię tego aktora. To chyba jedyny aktor z tych seriali, który tak przypadł mi do gustu.
He he, masz racje. ja go ogladalam ze względu ma Colungę i to że jest carly estrady bo bardzo podobala mi sie amor real. Ale nauczyłam sie po pasion ze zanim sie wciagne w film ogladam koniec na Youtube, jak jest ok to ogladam serial, jak nie to sobie daruje. a rola Williama w Pasion nie jest główna i z tego co pamiętam (nie jestem pewna) w drugiej częci serialu będzie on negatywna postacią dowie się że ma bogatego ojca i kasa go popsuje.