Ta zagadka ciągnie się od 1 sezonu i wciąż nie ma na nią odpowiedzi.
Polecam ten artykuł:
http://www.zagubieni24.pl/readarticle.php?article_id=62
Możliwe :) mi najbardziej podoba się fanowski trailer 6 sezonu.
Two players. Two sides. One is light... one is dark...
http://www.youtube.com/watch?v=RdBHc44_59A&eurl=http%3A%2F%2Fwww.zagubieni24.pl% 2Ffanowskie-trailery-6-sezonu-n826.html&feature=player_embedded#t=49
Ten posąg przedstawia chyba Tawaret-egipska bogini płodności z tego co wiem i tam mieszkał Jacob. Jeszcze jakieś pytania sylwka?:)
Ten posąg to na 100% Tawaret! Nie wygląda identycznie jak w wikipedii ale twórcy LOST potwierdzili oficjalnie że to Tawaret ,a nie Anubis lub Sobek ;-)
dlaczego ben pozabijał tych z darmy ??
i ciekawe kto ten posg wzbudowa i po co oni te stacje budowali np. te y klawisyem ______
Pytasz po co Ben wytrul ludzi z Dharmy :O albo czemu sluzyla stacja Łabędz z komputerem? Przecież to pytania juz w sumie trywialne i dość ogólne, a odpowidzi na nie poznaliśmy już dawno, nie potrzeba do tego w sumie 5ego sezonu, czemu Jacob taki ważny ? w sumie to On tu (prawdopodobnie) "rządzi" na wyspie
Racja, posąg przedstawia boga Tawareta ;) I mam do niego swoją własną teorię, a mianowicie Tawaret był patronem kobiet ciężarnych. Zwróćmy uwagę na to, że trzydzieści lat przed lotem oceanic 815, posąg był cały. Dzieci rodziły się zdrowe np. Juliet odbierająca poród w 5 sezonie. Trzeba zauwazyć, że gdy po posągu pozostała tylko stopa, dzieci rodziły się martwe, a matki ginęły przy porodzie. Jakoś tak to sobie skojarzyłem ;)
Co do Jacoba... Jacob był takim jakby władcą wyspy i dla tego był ważny. Ben przez cały czas wykonywał jego rozkazy, tak więc Jacob jest ważny ;)
ta "Twoja" teoria jest już jedną z głownych dotyczących statuy, a popularna jest już od co najmniej poł roku ;]
mi się wydaje, że potworem jest facet, który
SPOJLER
"przywdział" ciało Locka i kazał Benowi zabić Jacoba
Nie spojleruj tak ważnymi informacjami ot tak sobie ;] .. ale skoro już emat poruszyleś, więc ($$$$$ dalej mały SPOILER $$$$) ja mam nadzieję, że nie okaże się a teoria prawdą, choć jest prawdopodobne, że działanie "Ciemnego" są w pewien sposob skorygowane z poczynaniami Czarnego Dymu ... jest też teoria, że potwór może wcielać się tylko w ciala martwych, które nie zostaly spalone oraz muszą one znajdować się na wyspie, jest tu jednak jedna dziura, w jaki sposób Potwór przybierał dwa razy postać żywego i nawet przez pewien czas obecnego na wyspie Walta, tj kiedy Ana Lucia zabiła Shannon oraz kiedy John leżał w dole z kośćmi ludzi Dharmy postrzelony przez Bena, dośc ciekawym pytaniem jest też, jak potwór przybrał postać Christiana na statku ... oraz (co by przeczyło, że Dym i Ciemny to ta sama postać) kiedy Hugo patrzyl przez okno chatki i widział tam siedzącego Christiana a po chwili w okno spojrzał (wielce prawdopodobne) "Ciemny" (Lostpedia potwierdza że to bylo jego częsć twarzy)
Tak, ale niby dlaczego "black smoke" miałby zabić Eco? Prawdę mówiąc nie stanowił on żadnego zagrożenia dla pana "ciemnego", jezeli rozpatrujemy dymek jako istotę rozumną, lub sterowaną przez kogoś. Poza tym... ksiądz-brat Eco w sumie mówił, że "nie jest jego bratem". Więc po co niby miał rozmawiać z Eco, lub słuchać jego wyznania win?
...Tak, ale niby dlaczego "black smoke" miałby zabić Eco? Prawdę mówiąc nie stanowił on żadnego zagrożenia dla pana "ciemnego", jezeli rozpatrujemy dymek jako istotę rozumną, lub sterowaną przez kogoś. Poza tym... ksiądz-brat Eco w sumie mówił, że "nie jest jego bratem". Więc po co niby miał rozmawiać z Eco, lub słuchać jego wyznania win?
Scenariusz scenariuszem ,a życie układa swój scenariusz!
Mianowicie (jeśli tego nie wiesz) to aktor grający mr. Eko miał już dość grania w serialu (tęsknił za rodziną i takie tam), więc scenarzyści go uśmiercili. Mogli na przykład spowodować że mr. Eko zaginąłby w tajemniczych okolicznościach ale tego nie zrobili.
A teraz Adewale Akinnuoye-Agbaje próbuje powrócić do obsady w ostatnim sezonie. I chyba mu się uda;-)??
Tak, wiedzą to scenarzyści (co najlepsze nie wszyscy, a tylko część z nich zna pełną historię :P ), wie również rezyser Jack Bender oraz zakończenie zna (jako jedyny spoza wcześniejszej grupy) Matthew Fox, dla całej reszty jest to TOP SECRET i mocno prawdopodobne jest, że najważniejsze sceny finałowe sezonu zostaną nakręcone w ost chwili oraz być może śladem lat poprzednich w kilku wersjach.. z tego co nam wiadomo "srodki bezpieczenstwa" aby jak namiej faktów wyciekło przed emisją stoją na b wysokim poziomie ... I powiem to szczerze, na miejscu każdego fana, gdyby ktoś z nas dowiedzial się przed emisją jak to wszystko ma się skończyć to miałbym dosłownie ochotę masakrycznie "stłuc gębę" każdemu kto takie informacje wprowadzałby w życie ( na finałowy odcinek już mam zamówiony u znajomego niezły rocznik francuskiego "Kruga" ^^ )
bo nie jest lockiem to chyba jasne ;]
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
Ta czarna chura to miliardy nanorobotów... Możecie mi wierzyć lub nie... Ale Scenarzyści filmu zaciągneli ten pomysł od Lema... Ponieważ on w swoich ksiązkach pisał o owakich robocikach... pozdrawiam :))